Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Koļesņičenko un Gauračs apmierināti ar debijas spēlēm

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Koļesņičenko un Gauračs apmierināti ar debijas spēlēm
Edgars Gauračs
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien jaunu klubu rindās ārvalstīs debitēja uzreiz divi Latvijas futbolisti - valstsvienības pussargs Vladimirs Koļesņičenko Ukrainā, bet U-21 izlases uzbrucējs Edgars Gauračs - Rumānijā. Sportacentrs.com šovakar sazinājās ar abiem futbolistiem, lai uzzinātu, vai debijas mačos izdevies viss iecerētais.

Koļesņičenko: "Pirmajam mačam bija pavisam labi"

Ukrainas Premjerlīgā futbolā šodien debitēja Latvijas izlases pussargs Vladimirs Koļesņičenko, kurš, laukumā pavadot 74 minūtes, palīdzēja Odesas "Chernomorets" 5 000 skatītāju klātbūtnē ar 2:0 apspēlēt Simferopoles "Tavriya".

- Šodien debitēji Ukrainas Premjerlīgā, komanda uzvarēja. Ar visu esi apmierināts?
- Jā. Pats galvenais, ka uzvarējām. Spēlējām pret komandu, kas bija 6. vietā, tāpēc ir patīkami, ka izcīnījām uzvaru. Punkti komandai ir vajadzīgi. Lielu lomu nospēlēja tas, ka pretiniekiem jau 5. minūtē sarkano kartīti par pēdējās cerības sodu saņēma vārtsargs. Rezultāts atbilst spēles gaitai - bumbu vairāk kontrolējām mēs, momentu pretiniekiem nebija tikpat kā vispār. Varēju gūt vārtus arī pats - bija laba iespēja, bet vārtsargs atsita.

- Tu domā momentu pirmajā puslaikā?
- Jā. Brazīlietis, labās malas aizsargs, atspēlēja man bumbu, es situ uzreiz, bet vārtsargs notvēra.

- Nospēlēji bez kļūdām?
- Nopietnas kļūdas nepieļāvu. Ja ņem vērā, ka pirmā spēle... Puiši apsveica, domāju, ka pirmajai spēlei bija pat ļoti normāli.

- Ar treneri pēc mača aprunājies?
- Treneris ar sporta direktoru Blohinu pēc mača bija ģērbtuvē, visiem pateicās un abi bija apmierināti.

- Kāpēc tiki nomainīts 74. minūtē?
- Laukums bija diezgan ļoti mīksts, mazliet noguru. Lai gan... līdz beigām, protams, būtu izturējis. Manā vietā izlaida vietējo spēlētāju, kurš arī ir centra pussargs.

- Par savu laukumu laikam var runāt nosacīti, jo jūsu komandas stadions tiek pārbūvēts...
- Jā, tiek veikta vērienīga rekonstrukcija, stadions būs viens no labākajiem valstī. Šosezon spēlēsim vecajā "Spartak" stadionā - vismaz šodien bija 5 000 skatītāju. Prezidents teica, ka tuvākajā laikā mūs aizvedīs un parādīs, kāds stadions un komplekss tur būs. Viss pie jūras - būs ļoti skaisti.

Gauračs: "Komanda vēlas, lai treneris paliek"

Savukārt vakarā savu pirmo spēli Rumānijas čempionātā aizvadīja Latvijas U-21 izlases uzbrucējs Edgars Gauračs. Viņš laukumā izgāja 61. minūtē, taču diemžēl svarīgajā mačā pret Rumānijas čempioni "Unirea" nespēja nodrošināt Bukarestes "Rapid" uzvaru - neizšķirts 1:1, par ko līdzjutēji īpaši iepriecināti nav.

- Kādas pašam sajūtas pēc neizšķirta savā pirmajā spēlē Rumānijā?
- Protams, man ļoti patika spēles atmosfēra, rumāņu futbols - ļoti gaidīju debiju. Skaidrs, žēl, ka mājās paņēmām tikai vienu punktu, nevis trīs. Par spēli - daudz cīņas. Pašam bija mazi momentiņi, bet ne simtprocentīgi. Esmu priecīgs, ka netraucēja savainojums - nospēlēju 30 minūšu, nekas netraucēja. Tas ir labi. Tagad ir nedēļa, lai sagatavotos nākamajam mačam, uzkrātu fizisko formu, lai varētu spēlēt ne tikai 30 minūšu, bet arī ilgāk.

- Neizšķirts pret čempioni nebūtu slikts rezultāts, ja vien tas nebūtu pirmais punkts divos mačos šogad...
- No vienas puses - jā, čempioni utt. No otras puses - mājas spēle savu skatītāju priekšā... Turklāt varējām arī iesist, bija pāris epizožu. Spēle jau it kā līdzīga, taču vienalga žēl... No savas puses - uznācu laukumā, un man viennozīmīgi vajadzēja gūt vārtus. Žēl, ka neizdevās, bet bija jau normāli.

- Stadions gan pilns šodien nebija.
- Nebija gan, taču vienalga - atmosfēra bija lieliska, un fani ir malači. Tiešām labākie Rumānijā.

- Ko pēc spēles par tavu sniegumu teica treneris?
- Rīt būs treniņš, tad droši vien parunāsim. Šodien nesanāca.

- Pēc spēles viņš preses konferencē pateicis, ka pieļauj iespēju atkāpties no amata.
- Jā, bija tāda saruna, taču komanda viņu ļoti atbalsta, neviens nevēlas, lai treneris aizietu. Visi esam viņa pusē. Paskatīsimies, kā būs. Fani nav priecīgi, taču varu spriest tikai par šodienas spēli - un visi spēlētāji centās, cīnījās utt. Diemžēl neuzvarējām. Nākamnedēļ būs nākamā svarīgā spēle pret "Timisoara", gatavosimies nopietni. Obligāti jāuzvar!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-28 22:32, pirms 14 gadiem
Malači... Mazliet redzēju Gaurača spēli. Paldies, Miķel, par linku. Manuprāt, Timisoara ir, ja ne spēcīgāka par Unirea, tad vismaz tikpat stipra komanda. Eirokausos to pierādījusi. Abi nu spēlēs augsta līmeņa čempjos. Lieliski. Gaidu Koļesņičenko spēli pret Doņeckas Shakhtar vai Kijevas Dynamo. Viņš ir ideāli iekārtojies. Es, ja godīgi, neko tādu pēc Azerbaidžānas negaidīju, jo likās, ka karjera vai nu iet lejup vai arī stāv uz vietas...

  -1 [+] [-]

, 2010-02-28 23:12, pirms 14 gadiem
Nuu Edgara debiju redzeju.. bija tiri ok.. galvenais lai aunais treneris ja tas bus.. ir uzticiba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja