Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Romanovs Čehijas čempionātā debitē sausā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Romanovs Čehijas čempionātā debitē sausā
Deniss Romanovs
Foto: www.slavia.cz

Aizvadītās nedēļas nogalē debiju Čehijas čempionātā futbolā sagaidīja Latvijas vārtsargs Deniss Romanovs, kurš savu izdevību izmantoja lieliski - viesos viņa pārstāvētā Prāgas "Slavia" ar 1:0 pārspēja "Teplice", bet mūsu vārtsargs nepieļāva ne kļūdu.

Čehijas čempionātā jeb "Gambrinus Liga" pagājušās nedēļas nogalē tika aizvadīta priekšpēdējā, 29. kārta. Prāgas "Slavia", kas jau nodrošinājusi Čehijas čempiones titulu, viesos 7 054 skatītāju klātbūtnē tikās ar "Teplice". "Slavia" vārtos pirmoreiz Čehijas čempionātā (Romanova rēķinā "Slavia" rindās līdz šim viens mačs kausa izcīņā) stājās mūsu vārtsargs Deniss Romanovs, kurš savu darāmo paveica lieliski - neielaizdams ne bumbu savos vārtos, viņš palīdzēja "Slavia" nosargāt minimālu uzvaru 1:0, pēc mača izpelnoties komandas galvenā trenera Karela Jarolima uzslavas.

Pēc mača Romanovs intervijā atzinis, ka bijis visai grūti iejusties spēlē, jo vārtsargs nesen izārstējis savainojumu. Runājot par konkurenci, Deniss atzinis, ka 38 gadus vecais čehs Martins Vaniaks ir lielisks vārtsargs un cilvēks, un ir grūti viņu iedomāties kā otro numuru, tomēr Romanovs ir gatavs trenēties cītīgi un gaidīt savu iespēju.

Turnīra tabulā vienu kārtu pirms čempionāta beigām "Slavia" 16 komandu konkurencē ieņem pārliecinošu 1. vietu ar 61 punktu, tuvāko sekotāju - Prāgas "Sparta" vienību - apsteidzot par astoņiem punktiem. Pēdējo sezonas spēli "Slavia" aizvadīs sestdien, 30. maijā, savā laukumā uzņemot "Liberec". Šīs komandas sistēmā ir vēl viens Latvijas vārtsargs - Maksims Uvarenko, kurš pēdējā mačā "Liberec" dublieru rindās guvis šķietami nopietnu atslēgas kaula savainojumu (uzreiz tika aizvests uz slimnīcu, kur gan neko nopietnu neatklāja). Maksimam sezona, visticamāk, ir beigusies, lai gan savainojums tik nopietns vis neesot.

Aizvadītās nedēļas nogalē kārtējo maču Rumānijas čempionātā futbolā aizvadīja Bukarestes "Dinamo", kas izbraukumā cieta zaudējumu pret "Unirea Urziceni" (0:1), palaižot to garām turnīra tabulā (divas kārtas pirms čempionāta beigām "Dinamo" ir 2. vietā, no "Unirea Urziceni" atpaliekot par vienu punktu; Koliņko joprojām nav debitējis). Aleksandrs Koliņko mačā nepiedalījās. Pēc spēles rumāņu medijos parādījušās baumas, ka mūsu vārtsargs kopā ar pāris komandas biedriem lietojuši alkoholiskos dzērienus viesnīcā pēc mača, tomēr šajā sakarā spēlētāji apsūdzības par alkohola lietošanu noraida.

Izmantotie resursi:
slavia.cz
dinamomania.net

  +2 [+] [-]

, 2009-05-27 23:52, pirms 15 gadiem
Apsveiccu malacis !

  +3 [+] [-]

, 2009-05-28 00:06, pirms 15 gadiem
Nu, ceru ka vismaz tagad viņam ļaus spēlēt biežāk.

  +3 [+] [-]

, 2009-05-28 08:00, pirms 15 gadiem
Laikam Koļinko bija iedomājies ,ka ir labāks par Romanovu šobrīd.Tomēr
izrādās,ka Dinamo komandai vajag otrā vārtsarga vietā ,spēlētāju no Latvijas.Žēl ,ka no citu kļūdām nemācās,būtu labāk sargājis Olimpa vārtus,vismaz spēļu prakse būtu.Citādi tiešām varēs raut aliņus un nākošsezon spēlēt veterānu turnīrā.

  +5 [+] [-]

, 2009-05-28 08:25, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: Laikam Koļinko bija iedomājies ,ka ir labāks par Romanovu šobrīd.Tomēr
izrādās,ka Dinamo komandai vajag otrā vārtsarga vietā ,spēlētāju no Latvijas.Žēl ,ka no citu kļūdām nemācās,būtu labāk sargājis Olimpa vārtus,vismaz spēļu prakse būtu.Citādi tiešām varēs raut aliņus un nākošsezon spēlēt veterānu turnīrā.
Vismaz Ikstens, kurš reāli ir vajadzīgs U-21 vārtos, tiek pie spēlēšanas Olimpā...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-28 10:32, pirms 15 gadiem
jā, Vaniaks tiešām ļoti labs vārtsargs, bet ņemot vērā viņa vecumu un sekojot loģikai Romanovam ir ļoti lielas izredzes kautkad drīz kļūt par Nr.1. lai gan kas zin, ar latviešu futbolistiem notiek tādas herņas - treneru maiņas, pēkšņa nevajadzība pēc spēlētāja utt.