Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņevs kārtas centrālajā mačā Varšavā pret "Legia"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rudņevs kārtas centrālajā mačā Varšavā pret "Legia"
Artjoms Rudņevs
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Polijas čempionāta 7. kārtas centrālajā spēlē plkst.21:00 tiksies divas nesamierināmas pretinieces – Varšavas „Legia” un Poznaņas „Lech”. Viesu komandas uzbrukuma smailē spēlēs Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Pirms sezonas par Polijas čempionu titula pretendentēm izteikti tika sauktas trīs komandas – titula īpašniece „Lech”, Krakovas „Wisla” un Varšavas „Legia”. Tomēr pēc sešām kārtām visām tabulā relatīvi zemas vietas – „Wisla” ir 6. vietā ar 10 punktiem, „Lech” 8. vietā ar astoņiem punktiem (Artjoma Rudņeva vienībai Eiropas līgas dēļ gan aizvadīts par vienu maču mazāk), bet „Legia” iesākusi pavisam katastrofāli, ar nieka sešiem punktiem atrodoties 14. vietā 16 komandu konkurencē. Līderei Bjalistokas „Jagiellonia” – 13 punkti. Lai arī "Legia" un "Lech" atrodas necilās vietās, Polijā šo spēli tik un tā sauc par centrālo kārtas spēli - tomēr tiksies divi poļu grandi.

Polijā daudzi smej, ka pēc spēles ar „Lech” Varšavas futbolisti ieslīdēs izkrišanas zonā (15.-16. vieta), kas Polijas futbolam ir kaut kas neticams. Lieki piebilst, ka „Legia” (2-0-4) cīņā pret Polijas čempioniem "Lech" (2-2-1) atdos visus spēkus, lai reabilitētos par iepriekšējām neveiksmēm. Pirms sezonas pie „Legia” stūres stājās jauns treneris, tika nopirkti neskaitāmi ārzemju futbolisti (brazīlietis, argentīnietis, portugālis, divi horvāti, serbs), bet pēc divām uzvarām pirmajās trīs kārtās nu jau ir trīs zaudējumu sērija un liela vilšanās. Neskatoties uz „Legia” vājo sākumu, tribīnes būs pilnas – spēli klātienē vēros 23 tūkstoši skatītāju. „Legia” fani izceļas ar īpaši aizrautīgu līdzjušanu.

Diez vai „Lech” interesē „Legia” problēmas. Arī pašiem neiet tik spoži (ne tikai rezultātu ziņā nacionālajā čempionātā – šobrīd Poliju pāršalc dzeršanas skandāls Polijas izlasē, kur galvenais vaininieks ir viens no „Lech” līderiem Slavomirs Peško) un Varšavā pat neizšķirts poznaņiešiem nebūtu pārāk apmierinošs rezultāts. Vērtējot izredzes, daudzi Polijas futbola eksperti uzskata, ka spēku samēri ir līdzīgi, taču „Lech” priekšroka ir tieši Rudņevs. Piemēram, bijušais „Lech” un „Legia” futbolists Jaroslavs Araškevičs saka tā: „”Lech” ir atradis uzbrucēju, kurš ir izrādījies trāpījums desmitniekā. Artjoms Rudņevs gūst vārtus no pieciem metriem, no 25 metriem, bet ja nepieciešams – iesitīs arī ar galvu. Uz papīra priekšroku dodu „Lech”, kurai ir labi rezultāti pēdējās spēlēs un stabilāks sastāvs.”

Rudņevam tā būs pirmā spēle pēc izcilā snieguma pret „Juventus”. Līdz šim Polijas čempionātā Rudņevam piecās spēlēs četri vārti, kas dod 3.-5. vietu starp visa turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem. Protams, pēc „hattrick” pret pašu „Juventus” Rudņevam pastiprināti sekos ne tikai citu klubu skauti, bet arī pretinieku aizsardzības līnija – diez vai mūsu uzbrucējam ļaus elpot. Jānovēl, lai Rudņevam, kurš shēmā 4-5-1 atkal būs vienīgais tīrais uzbrucējs, tomēr izdotos sevi pierādīt vēlreiz. Pirms mača kārtējā intervijā Artjoms sacīja: "Spēle ar "Juventus" mainījusi manu dzīvi - tagad visi grib aprunāties ar Rudņevu [smejas]. Tik daudz lūgumu sniegt interviju vēl nekad nebija bijis manā dzīvē. Pirmajās dienās katru dienu vairākas reizes atkārtojumos skatījos savu "hattrick" pret "Juventus". Visbiežāk skatījos trešos vārtus, kas bija kaut kas ārkārtējs. Saņēmu tik daudz apsveikumu, ka tik tikko iespēju tos visus izlasīt. Man rakstīja pat skolu pasniedzēji, tāpat apsveica Latvijas izlases treneris."

Sestdien arī Lukjanovs un Kožans

Sestdien savu 7. kārtas spēli aizvadīs arī Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā Gdaņskas „Lechia” (2-2-2), kas savā laukumā uzņems 2.-3. vietā esošo Zabžes „Gornik” (4-0-2). Abas tikās arī otrdien Polijas kausa izcīņā un toreiz Zabžē ar 1:0 uzvarēja „Lechia”. Jāsaka gan, ka gdaņskieši spēlēja praktiski labākajā sastāvā, kamēr „Gornik” – ar otro sastāvu. Tomēr tas nemaina „Lechia” mērķi uzvarēt Zabžes vienību arī Polijas čempionātā. Starp citu, „Lechia” tabulā atrodas blakus Rudņeva „Lech” – abām astoņi punkti, vienīgi Poznaņas klubs nospēlējis par vienu maču mazāk.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 09:23, pirms 14 gadiem
ooo neredzēšu tas ir kaut kas Lech-Legia!!!Varšava buus pilna ar policiju vinjiem stadions nav lielāks ??
ne asakas Artjom

     [+] [-]

, 2010-09-24 09:34, pirms 14 gadiem
būtu labi arī ar pārīti ....

     [+] [-]

, 2010-09-24 09:39, pirms 14 gadiem
Ja Rudņevam tiešām pievērsis milzīgu uzmanību, tad iespējams, ka Rudņevs uz sevi vilks aizsargus, un viņā brīvie komandas biedri sitīs iekšā. Vienā no pirmajām Lukjanova spēlēm Lechia bija līdzīgi, kad vienas komandas visi aizsargi ganīja Lukjanovu, bet pārējos atstāja pusbrīvus un beigās Lechia vinnēja ar 5:0, visus golus sasita pussargi.

  +8 [+] [-]

, 2010-09-24 10:12, pirms 14 gadiem
nu būsim pieticīgi, pietiks arī ar diviem goliem

     [+] [-]

, 2010-09-24 10:50, pirms 14 gadiem
Jaiesit sodien!

     [+] [-]

, 2010-09-24 16:00, pirms 14 gadiem
Nu, lai veicas.

     [+] [-]

, 2010-09-24 17:40, pirms 14 gadiem
Kaads zin kursh no lv pieejamiem kanaaliem paaraidiis speeli, varbuut kaads krievu kanaals??? Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-24 19:41, pirms 14 gadiem
Jeekabs rakstīja: Kaads zin kursh no lv pieejamiem kanaaliem paaraidiis speeli, varbuut kaads krievu kanaals??? Paldies!
ATDHE.Net - Watch Free Live Sports TV

     [+] [-]

, 2010-09-24 20:58, pirms 14 gadiem
kads shodien skatisies speli? nevaru atrast nevienu linku!

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:19, pirms 14 gadiem
the drEamEr! rakstīja: kads shodien skatisies speli? nevaru atrast nevienu linku!
piedošanu, bet tu nevari augstāk minēto komentu izlasīt.

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:21, pirms 14 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:51, pirms 14 gadiem
Krivetss

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:56, pirms 14 gadiem
krapaalis rakstīja: piedošanu, bet tu nevari augstāk minēto komentu izlasīt.
nu to es ieraudziju, tikai kad skatijos bija viens saits uz speli un nevera valja!

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:58, pirms 14 gadiem
krist-apsss rakstīja: kurš guva vārtus??
Krivets