Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Shinnik" piekāpjas "Spartak"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Shinnik" piekāpjas "Spartak"
Juris Laizāns
Foto: championat.ru

Šodien aizvadītas vairākas Krievijas futbola kausa izcīņas astotdaļfināla spēles. Jura Laizāna pārstāvētais Jaroslavļas "Shinnik" savā laukumā ar 1:2 zaudēja Maskavas "Spartak". Laizāns nospēlēja otro puslaiku.

Uzreiz jāsaka, ka abas komandas nespēlēja labākajos sastāvos, pietaupoties Krievijas Premjerlīgas mačiem. "Shinnik" nemaz nepieteica savu līderi Denisu Bojarincevu, tāpat sākumā atpūta tika dota Jurim Laizānam. Līdzīgi arī Maskavas "Spartak" treneris Mikaels Laudrups nelaida laukumā visus labākos.

"Spartak" vadībā izvirzījās pirmā puslaika pēdējā minūtē, un pēc pārtraukuma spēlē iesaistījās arī Laizāns. Otrā puslaika sākumā "Spartak" panāca 2:0, bet drīz vien "Shinnik" vienus vārtus atguva (1:2). Atlikušajā laikā "Shinnik" visādi centās izraut vismaz neizšķirtu, un dažas reizes uzbrukumus aktīvi organizēja arī Laizāns. Tāpat mūsu futbolists izmēģināja veiksmi ar tālsitienu. Tomēr visas pūles izrādījās veltas - "Spartak" uzvarēja ar 2:1 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Jāpiebilst, ka šīs abas komandas turpat Jaroslavļā tiksies arī sestdien, tikai jau Premjerlīgas ietvaros. Tiek uzsvērts, ka gaidāmā mača nozīme ir daudz lielāka nekā kausa spēlei. "Shinnik" pamatīgi jāpapūlas, lai nosargātu vietu Premjerlīgā, savukārt "Spartak" mērķis ir iekļūšana medaļnieku skaitā.

No citām šīs dienas kausa izcīņas spēlēm jāizceļ Novosibirskas "Sibir" sniegums. Šī Krievijas 1. divīzijas komanda 1/16 finālā no tālākas cīņas spēja izsist Sanktpēterburgas "Zenit", bet šodien 1/8 finālā izbraukumā tika galā ar vēl vienu Premjerlīgas klubu "Krylya Sovetov" - 2:0.

Krievijas kausa izcīņa. 1/8 pāri

SpēleRezultāts
Dinamo - SKA 2:0
CSKA - Baltika 1:0
Lokomotiv - Vityaz 1:0
Shinnik - Spartak (M) 1:2
Moskva - Terek 3:0
Tomj - Volga2:2; papildl. 2:2; 11m 4:1
Krylya Sovetov - Sibir 0:2
Rubin - Amkar 0:0; papildl. 0:0; 11m 4:1
Slēpts komentārs: Barca7
Slēpts komentārs: kangarz