Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Gorkšs pret Blekpūli, Ruginam mačs pret Kijevas "Dynamo"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Leģionāri: Gorkšs pret Blekpūli, Ruginam mačs pret Kijevas "Dynamo"
Kaspars Gorkšs
Foto: readingfc.co.uk

Piedāvājam materiālu par mūsu futbola leģionāru gaidāmajām spēlēm šajā nedēļas nogalē.

Kaspara Gorkša „Reading” komandai pagājušajā kārtā pārtrūka lieliskā 10 bezzaudējumu spēļu sērija (pie tam deviņi mači tika uzvarēti), piedzīvojot zaudējumu viesos pret „Peterborough”. Šādos gadījumos kā saka jādod atbilde, proti, nākamā spēle jāuzvar. Gorkšs Redingā sestdien tiksies ar vecajiem komandas biedriem no „Blackpool” – šis klubs joprojām daļēji pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam. „Blackpool”, kas pagājušajā sezonā izkrita no Premjerlīgas, tiecas ar pirmo piegājienu tikt atpakaļ – šobrīd tai 5. vieta, tātad tā būs divu vadošu komandu cīņa. 1. aplī „Blackpool” uzveica „Reading” ar 1:0.

Šajā pašā dienā Maskavas derbijā Aleksandra Cauņas CSKA uzņems „Lokomotiv” – tas būs 2. un 3. vietas īpašnieču duelis. Pagājušajā kārtā mūsu pussargs tika laukumā pašā mača izskaņā, nospēlējot savas pirmās minūtes 2012. gadā – cerēsim, ka šodien spēles laiks būs kaut nedaudz lielāks. Andra Vaņina „Sion” draud pārspēles par palikšanu Šveices Superlīgā, taču svētdien notiks divcīņa ar tuvāko priekšā esošo vienību „Lausanne Sports” – uzvaras gadījumā Siona pienāks astoņu punktu attālumā un vēl paliks deviņas kārtas. Liela spēle svētdien būs Ritvara Rugina „Illichivets” – mājas spēle pret pašu Kijevas „Dynamo”. Pagaidām Rugins vienīgo reizi laukumā tika pret Doņeckas „Shakhtar” – varbūt arī otrajā piegājienā viņš spēkosies pret Ukrainas grandu?

Pirmdien atsāksies Krievijas 1. divīzijas čempionāts komandām, kas cīnīsies par palikšanu jeb 9.-19. vietu (izkritīs 16.-19. vieta). Artūra Zjuzina un Aleksandra Koliņko „Baltika”, kura par punktu atpaliek no drošās zonas, izbraukumā tiksies ar 9. vietas īpašnieci „Kamaz”. Jura Laizāna pastarīte „Fakel” arīdzan viesos tiksies ar nu jau bijušo Oskara Kļavas komandu „Khimki”. Savukārt Edgara Gaurača „Enisey” (10. pozīcija) uzņems Oļega Malašenoka „Volgar-Gazprom”.

Polijas Ekstraklasē svētdien savs murgs beidzot jāpārtrauc Poznaņas „Lech”, kuru pārstāv Artjoms Rudņevs - jau sešās spēlēs pēc kārtas (četrās Ekstraklasē, divās kausa izcīņā, no tās izstājoties) komanda nav spējusi gūt nevienus vārtus! Tiesa, arī šoreiz to nebūs viegli paveikt, jo jāuzņem vicelīdere Vroclavas „Slask”, kas atpaliek no līderes „Legia” tikai par punktu. Savukārt Rudņeva labākā snaipera gods netiek apšaubīts (18 pret „Wisla” uzbrucēja Dudu Bitona 11 vārtiem, kad palikušas astoņas kārtas), taču Artjomam tomēr derētu par sevi atgādināta arī šai pavasarī, ja vien viņš vasarā vēlas pāriet uz lielas līgas klubu. Jāpiebilst, ka trešdien „Lech” būs vēl viena spēle – mājās pret Zabžes „Gornik”.

Katra spēle kā uz dzīvību un nāvi tagad ir Oļega Laizāna Lodzas LKS, kas atrodas pirmspēdējā vietā, no drošās zonas atpaliekot par trim punktiem. Sestdien jāuzņem Ļubinas „Zablebie”, kura ir viena no divām konkurentēm ar trim punktiem vairāk – ir visas iespējas to panākt, atliek uzvarēt. Otra komanda, kas apsteidz Laizāna LKS par trim punktiem, ir Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas „Lechia”, kas arīdzan sestdien uzņems „Podbeskidzie” – šī līgas jaunpienācēja ir sev augstajā 8. pozīcijā. Visbeidzot Alekseja Višņakova „Cracovia” pirmdien (rādīs „Eurosport 2”) uzņems Zabžes „Gornik”. Višņakovs pēdējā mačā savainojuma dēļ netika pieteikts, taču nu jau praktiski ir vesels. Viņa „Cracovia” ir turnīra pastarīte, kas no LKS atpaliek par vienu punktu, bet no drošās zonas – par četriem punktiem.

Astoņas kārtas atlikušas Azerbaidžānas čempionātā. Ģirta Karlsona Baku „Inter” ir vicelīdere, kas par četriem punktiem atpaliek no „Neftchi”. Sestdien „Inter” viesos cīkstēsies ar 5. pozīcijas īpašnieci „Qabala”, kuras vārtus sargā mūsu Pāvels Doroševs. Vai Karlsonam tiks dota iespēja pārspēt Doroševu? Tāpat šajā dienā Denisa Ivanova un Māra Verpakovska Baku „Inter” savā laukumā uzņems „Qarabag” – tikai uzvara atstās mūsējo klubam reālas cerības uz trijnieku un Eirokausiem nākamsezon. Otrā sešinieka spēlē Andreja Rubina (nupat svītrots no traumēto saraksta) un Igora Tarasova (pagājušajā spēlē guva savus pirmos vārtus) „Simurq” izbraukumā tiksies ar pastarīti „Sumgayit” – nedrīkst zaudēt, lai pie apvāršņa neparādītos izkrišanas drauds.

Tāpat mūsējie spēlēs Lietuvā, Igaunijā, Uzbekistānā, Maltā un citviet. Izcelsim, ka Intara Kirhnera un Igora Kozlova sestdien spēlēs ar „Sūduva” – tās ir divas no trim komandām, kas čempionāta pirmajās divās kārtās ieguvušas maksimālos sešus punktus. Šajā pat dienā Ukrainas 1. līgā vajadzētu debitēt Jevgeņijam Kosmačovam, kurš pārstāv „Sevostopol” – starp citu, mūsu pussargs pārbaudes spēlē (2:1) guva vārtus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-23 21:31, pirms 13 gadiem
Jauki,mums atgādina, ka nedēļas nogalē spēlē leģionāri, bet raksts par to, kur rīt un parīt Virslīgas komandas spēles vēl nav.