Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko iziet "Yeovil" sākumsastāvā, Gorkšs zaudē, Verpakovskis uzvar

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maksimenko iziet "Yeovil" sākumsastāvā, Gorkšs zaudē, Verpakovskis uzvar
Vitālijs Maksimenko
Foto: seagulls.co.uk

Par Artjoma Rudņeva sekmēm Vācijas Bundeslīgā jau ziņojām, bet nu laiks vēstīt arī par pārējiem Latvijas futbola leģionāriem.

Neveiksmju sēriju Grieķijas 2. spēcīgākajā līgā pārtraukusi Māra Verpakovska "Ergotelis", kas mājās ar 2:0 pārspēja "Epanomi". Verpakovskis nospēlēja līdz 83. minūtei un neizmantoja vienu iespēju pie 1:0. "Ergotelis" pēc šīs uzvaras atgriezusies labāko trijniekā, kam garantēta iekļūšana Grieķijas Superlīgā.

Anglijas Čempionātā Kaspara Gorkša "Wolverhampton" viesos zaudēja "Chartton Athletic", divas kārtas pirms turnīra noslēguma atkal iekrītot izkrišanas zonā. Tiesa, tikpat punktu ir arī drošajā zonā esošajai "Peterborough". Šīs dienas mačā Doils, kurš deva vilkiem 1:0 uzvaru iepriekšējā kārtā, 66. minūtē izlīdzināja rezultātu (1:1), tomēr "Charlton" iesita 90. minūtē, izraujot uzvaru. Gorkšam pilna spēle un dzeltenā kartīte.

Vitālija Maksimenko īpašniece "Brighton" ar 6:1 sagrāva Valērijam Belokoņam daļēji piederošo "Blackpool" un ir ļoti tuvu iekļūšanai "play-off". "Brighton" ieņem 4. vietu un divas kārtas pirms beigām apsteidz 7. vietu par četriem punktiem. Tikmēr 1. vietu Čempionātā šodien nodrošinājusi "Cardiff".

Maksimenko "Brighton" sastāvā nespēlē un, kā zināms, ir izīrēts Gerija Džonsona vadītajai "Yeovil Town". Gandrīz veselu mēnesi Vitālijs nespēlēja, bet mēneša īres beigās iepriekšējā mačā uznāca uz maiņu. Īres līgums ar Maksimenko ir pagarināts līdz sezonas beigām (traumēts viens aizsargs, turklāt "Yeovil" būs jāpiedalās "play-off"), un šodien mūsu aizsargs pirmo reizi iznāca "Yeovil" sākumsastāvā. Cīņā ar "Crewe" tika gūta 1:0 uzvara, vienīgos vārtus iesitot 48. sekundē! Maksimenko piecu tūkstošu skatītāju klātbūtnē aizvadīja pilnu spēli, palīdzot nosargāt vārtus neskartus.

Kazahstānas čempionātā drausmīgi turpina spēlēt Eduarda Višņakova "Shahter", kas ir šī brīža čempione, kurai vasarā jāpiedalās arī Čempionu līgā. Šodien 6. kārtā pret "Atyrau" 4 500 skatītāju klātbūtnē piedzīvots zaudējums ar 0:1, ielaižot kompensācijas laikā. Sešās spēlēs "Shahter" 1-1-4 un 11. vieta 12 komandu konkurencē jeb atrašanās izkrišanas zonā... Višņakovs nesen atgriezies pēc savainojuma un šodien laukumā izgāja uz maiņu vien 90. minūtē.

Lietuvas čempionātā beidzot neveiksmju sēriju pārtraukusi Igora Kozlova pārstāvētā valsts čempione "Ekranas", kas pēc vairākiem zaudējumiem 8. kārtas mačā izbraukumā ar 4:1 pārspēja "Šiauliai". Nedēļas vidū abas tikās kausa izcīņā, un toreiz Kozlova bijusī komanda "Šiauliai" uzvarēja ar 2:1, bet šodien sekoja "Ekranas" revanšs. Interesanti, ka 1. puslaiks noslēdzās bez vārtiem, bet Rimkeviča "hatrrick" ļāva "Ekranas" uzvarēt ar 4:1. Kozlovs izgāja sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču. "Ekranas" pacēlusies uz 2. vietu.

Igaunijas čempionātā kārtējais zaudējums Narvas "Trans" - 0:1 pret "Paide". Andrejs Perepļotkins nespēlēja.

     [+] [-]

, 2013-04-20 20:05, pirms 11 gadiem
Lielākais prieks par Maksimenko pilno spēli un īres līguma pagarināšanu. Tas nozīmē, ka Yeovil Town ar viņu rēķinās un būs iespēja tikt spēlēt, pie tam vēl atbildīgos play-off mačos.

Beidzot arī ilgi gaidīta Verpakovska Ergotelis uzvara. Nu jācer, ka brīnumi nenotiks un garantēs viņi sev vietu Superlīgā.

     [+] [-]

, 2013-04-20 20:19, pirms 11 gadiem
Maksimenko un Kamešs šobrīd visvairāk vieš optimismu

  -1 [+] [-]

, 2013-04-20 20:48, pirms 11 gadiem
Wolverhampton vēl ir 3 spēles, nevis 2 kā minēts rakstā.

     [+] [-]

, 2013-04-21 00:07, pirms 11 gadiem
Vitālijs Maksimenko par debiju "Yeovil Town" sākumsastā: Skonto FC