Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis piespēlē, Šteinbors iekļūst Polijas kausa 1/4 finālā

Agris Suveizda

Verpakovskis piespēlē, Šteinbors iekļūst Polijas kausa 1/4 finālā
Māris Verpakovskis
Foto: sportdog.gr

Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis ar rezultatīvu piespēli izcēlās Grieķijas Superlīgas 16.kārtas spēlē, kurā Hēraklejas "Ergotelis" savā laukumā nespēja uzvarēt vienu no pastarītēm "Apollon" (2:2). Savukārt Polijas Ekstraklases līderu duelī Pāvela Šteinborga Zabžes "Gornik" mājās uzvarēja Varšavas "Legia" (3:1) un iekļuva Polijas kausa ceturtdaļfinālā.

Māris Verpakovskis tikai ceturto reizi šajā Grieķijas Superlīgas sezonā devās pamatsastāvā, un jau 16.minūtē pēc viņa skaistas piespēles izcēlās Beļģijā dzimušais Kongo DR uzbrucējs Zigijs Babibanga (1:0). Tomēr jau pēc divām minūtēm viesi panāca izlīdzinājumu un 43.minūtē pēc auta iemetiena pārņēma vadību – abus vārtus guva Antonis Petropuloss (2:1).

Pirmā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē Pelē atjaunoja neizšķirtu (2:2), bet otrā puslaika 10.minūtē "Ergotelis" izmantoja otro spēlētāju maiņu un nomainīja Verpakovski. Rezultāts vairāk nemainījās, un Krētas klubs jau piecas spēles pēc kārtas nav izcīnījis uzvaru – divi neizšķirtu un trīs zaudējumi. Pēdējo desmit spēļu laikā "Ergotelis" ir tikai viena uzvara un seši zaudējumi.

34 gadus vecais Verpakovskis šosezon Grieķijas Superlīgā ir piedalījies septiņās spēlēs un guvis divus vārtus. "Ergotelis" lieliski iesāka sezonu, taču tagad ar 19 punktiem 16 mačos 18 komandu konkurencē ieņem tikai desmito vietu. Gan līdz izkrišanas zonai, gan līdz labāko pieciniekam jeb play-off zonai ir piecu punktu starpība.

Tikmēr Polijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuva Zabžes "Gornik", kas jau piektajā minūtē izvirzījās vadībā un savā laukumā ar Pāvelu Šteinboru vārtos uzvarēja Polijas čempioni un pašreizējo Ekstraklases līderi Varšavas "Legia" – 3:1. Ekstraklases klubi kausa izcīņā iesaistījās 1/16 finālā, un pirmajā kārtā "Gornik" pieveica Belhatuvas GKS – 2:0.

Ceturtdaļfinālā Zabžes klubam pretī stāsies Bidgoščas "Zawisza". No Latvijas spēlētāju pārstāvētajiem Polijas Ekstraklases klubiem cīņu par kausu turpina arī Denisa Rakela Ļubinas "Zaglebie", bet brāļu Višņakovu Lodzas "Widzew" un Arta Lazdiņa "Piast" izstājās attiecīgi 1/8 finālā un 1/16 finālā.

Izmantotie resursi:
Athletic Radio 104.2 // Ηράκλειο Κρήτης ::...
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-19 00:10, pirms 11 gadiem
Apsveicu Šteinboru ar iekļūšanu nākamajā kārtā, kura arī ir ļoti reāli pārvarama. Ergotelis pēdējos mačos sabremzējušies, no Māra kādu goliņu prasītos.