Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Sion" otro gadu pēc kārtas izstājas kausa pusfinālā

Agris Suveizda

Vaņina "Sion" otro gadu pēc kārtas izstājas kausa pusfinālā
Andris Vaņins
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar spēles aizvadījuši vairāki Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais "Sion" savā laukumā atzina pēdējo trīs gadu Šveices čempiones "Basel" pārākumu (0:1) un otro sezonu pēc kārtas izstājās pusfinālā.

"Sion" pa ceļam līdz pusfinālam pieveica zemāko līgu komandas "Richemond" (1:0), "Hergiswil" (3:0) un "Kriens" (4:0), bet ceturtdaļfinālā izbraukumā tika galā ar vienu no Šveices Superlīgas otrā ešelona vienībām "Lausanne" (2:0). Tikmēr pašreizējā Šveices kausa ieguvēja "Basel" turnīru sāka ar uzvarām 6:1 un 4:1, toties divās pēdējās kārtās uzvarēja tikai pagarinājumā. Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā "Basel" pendelēs uzvarēja "Tottenham" un iekļuva UEFA Eiropas līgas pusfinālā.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet pēc pārtraukuma "Basel" palielināja spiedienu un vairāk kontrolēja bumbu. Šveices spēcīgākais klubs savu panāca un spēles 73.minūtē atslēdza Andra Vaņina sargātos vārtus - Marko Štrellers izdarīja centrējumu soda laukumā, bet Valentins Štokers no tuvas distances guva uzvaru nesošos vārtus (1:0). "Sion" mēģināja atspēlēties, bet tai nebija daudz reālu iespēju glābt maču. "Basel" lielisko formu turpināja ar vēl vienu uzvaru un finālā Šveices kausu aizstāvēs pret Cīrihes "Grasshoppers", kas pagarinājumā uzvarēja "Zurich" (2:1). "Sion", kas Superlīgā ieņem ceturto vietu, nākamo čempionāta spēli aizvadīs svētdien, kad uzņems ar "Young Boys".

Savukārt Baltkrievijā Latvijas spēlētāju pārstāvēto komandu duelī Grodņas "Neman" ar 2:1 sagādāja vēl vienu neveiksmi pēdējo septiņu gadu čempionei Borisovas BATE. Vadims Gospodars uzvarētāju rindās netika pieteikts spēlei, savukārt Germans Māliņš atradās uz BATE rezervistu soliņa. "Neman" ar desmit punktiem četrās spēlēs ir čempionāta līdere, bet BATE ar septiņiem punktiem ieņem trešo pozīciju. Dienvidāfrikā "Golden Arrows" divreiz atspēlējās un izrāva neizšķirtu pret "Maritzburg United" (2:2). Pāvels Šteinbors atkal palika uz rezervistu soliņa, bet Ritus Krjaukļa joprojām nebija pat spēles pieteikumā. Gan Šteinbors, gan Krjauklis pēdējoreiz laukumā izgāja 16.februārī. "Golden Arrows" ar 28 punktiem 25 spēlēs 16 komandu konkurencē ir 12.vietā.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...
Live Sport und News bei sport.ch
ФК БАТЭ