Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

A.Silagailis noslēdzis līgumu ar "Kryvbas"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

A.Silagailis noslēdzis līgumu ar "Kryvbas"
Artūrs Silagailis
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latviešu futbolists Artūrs Silagailis šodien noslēdzis divu gadu līgumu ar Ukrainas Premjerlīgas futbola klubu Krivijrigas "Kryvbas", šodien sarunā ar eSports.lv pastāstīja pats sportists. Silagailis kopā ar "Kryvbas" patlaban aizvada treniņnometni Turcijā, gatavojoties sezonas otrajai pusei.

"Parakstīju līgumu ar "Kryvbas" uz diviem gadiem - līdz 2011. gada februārim. Esmu priecīgs un apmierināts, jo, pirmkārt, līmenis šeit ir augsts, otrkārt, šeit ir daudz pieredzējušu futbolistu - prieks spēlēt kopā ar tādiem. Arī treneris [Oļegs Tarans] ir ambiciozs, ļoti patīkami strādāt šādā atmosfērā," sarunā ar eSports.lv šovakar pastāstīja Artūrs Silagailis (21), latviešu aizsargs, kuram šis ir pirmais līgums ārzemēs karjerā. "Konkurence solās būt ļoti liela. Pārsvarā visi ir jau pieredzējuši futbolisti, kuri ne pirmo gadu spēlē Ukrainā. Ir arī tādi, kas spēlējuši Ukrainas izlasē. Domāju, ka sākumā būs labi, ja tikšu 18 futbolistu skaitā, kurus piesaka spēlei, bet tad pamazām vajadzētu nostiprināties sastāvā."

"Pagaidām treniņspēlēs sastāvs visu laiku tiek mainīts, tāpēc grūti pateikt, kuri futbolisti spēlēs čempionātā. Cerība ir vienmēr, bet treniņos visu laiku cītīgi jāstrādā, lai sevi pierādītu. Būs ļoti grūti. Pakāpeniski treniņos arvien vairāk darbojamies ar bumbu, Turcijā palikušas vēl divas treniņspēles. Treneris gatavo mūs čempionātam," turpināja Silagailis. "Cik sapratu, konkrētu mērķu šai sezonai nav. Treneris, protams, vēlas, lai komanda uzvar katru spēli un ir pēc iespējas augstāk turnīra tabulā. Arī pa ziemu komandā ir notikušas pārmaiņas, un izskatās, ka komanda tiek taisīta nākamajai sezonai. Tik un tā katrs mačs arī šosezon būs atbildīgs."

Interesanti, ka vakar pirmo profesionālo līgumu ārzemēs parakstīja arī Artūra brālis Guntars (24), par kura pievienošanos īru "Cork City" jau ziņojām. "Esmu priecīgs arī par brāli, jo, zinot šā brīža situāciju Latvijas futbolā, būtu ļoti grūti palikt Virslīgā. Cerēsim, ka abi spēlēsim savu klubu sastāvos, bet, kā jau teicu, manā situācijā tas pagaidām būs grūti izdarāms, jo no aizsargiem esmu visjaunākais. Nekas! Pamazām iejutīšos komandā un treniņos strādāšu cītīgi, tad jau arī treneris pamazām sāks laist laukumā. Redzēsim, ka būs," domā Artūrs.

Artūrs kopā ar "Kryvbas" aizvakar un vakar nospēlēja divas pārbaudes spēles. Aizvakar ar 2:1 tika uzvarēta poļu "Arka", Silagailim spēlējot no mača 68. minūtes, kad rezultāts jau bija 2:1. Savukārt vakar ar 4:2 tika pieveikta poļu Ļubļanas "Zaglembe". Artūrs laukumā pavadīja pirmo puslaiku, palīdzot nosargāt komandas vārtus neskartus (pēc pirmajām 45 minūtēm bija 1:0). 20. februārī "Kryvbas" tiksies pret Krievijas 1. līgas vienību "Kamaz", bet 22. datumā pretī stāsies Kazahstānas "Lokomotiv". 24. februārī "Kryvbas" atgriezīsies Ukrainā.

Līdz šim Artūrs Silagailis spēlēja dzimtās Rēzeknes klubā "Blāzma" (agrāk - "Dižvanagi"), kuras sastāvā vairāku gadu garumā darbojās gan Virslīgas, gan 1. līgas čempionātos. Neskatoties uz vadošo Latvijas klubu ("Liepājas metalurga" un "Skonto") interesi šajos gados, Silagailis Rēzekni nepameta. Pagājušajā vasarā Artūrs bija uz pārbaudi Maskavas "CSKA", kur palikt neizdevās, neveiksmīgs izrādījās arī mēģinājums tikt Azerbaidžānas kluba "Karabakh" rindās šā gada janvārī.

Interesanti, ka "Kryvbas" sastāvā no 2005. līdz 2006. gadam spēlēja vēl viens Latvijas aizsargs - Igors Korabļovs. Tolaik viņš klubu pameta tā finansiālo problēmu dēļ.

Starp citu, izskatās, ka Ukrainā Silagailis pagaidām būs vienīgais Latvijas futbola pārstāvis. Vārtsargs Aleksandrs Koliņko pārbaudi "Kryvbas" neizturēja, bet Ģirts Karlsons, par kura iespējamo pāreju uz Kijevas "Arsenal" jau ziņojām, šobrīd ir Latvijā un trenējas ar "Liepājas metalurgu". Kā sarunā ar eSports.lv šodien atzina Karlsons, līdz vasarai tiek pieļauta iespēja arī palikt Latvijā, kas, iespējams, nemaz nebūtu sliktākais variants. Tomēr vēl joprojām tiek gaidīti piedāvājumi no ārzemēm - tā kā Ģirts ir brīvais aģents, viņš ārvalstu klubiem var pievienoties jebkurā mirklī.

Ukrainas Premjerlīgā pēc 17 spēļu kārtām "Kryvbas" ar 19 punktiem ieņem 11. vietu 16 komandu konkurencē. Tieši "Kryvbas" spēle izbraukumā pret Doņeckas "Metallurg" 27. februārī atsāks čempionātu.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-18 20:26, pirms 15 gadiem
Viens brālis Īrijā, otrs Ukrainā

  -3 [+] [-]

, 2009-02-18 20:52, pirms 15 gadiem
bet t'ad'a derevnj'a,Krivojrogaa dziivot...brrr

  +3 [+] [-]

, 2009-02-18 21:16, pirms 15 gadiem
eSports laikam speciali vienmer tada tipa bildes piemeklee
Slēpts komentārs: Jānis-1975
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-19 09:10, pirms 15 gadiem
Eu, bet forši! Lai veicas!!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-19 09:46, pirms 15 gadiem
JimBim rakstīja: bet t'ad'a derevnj'a,Krivojrogaa dziivot...brrr
tu tur biji??? Krivijriga liels ekonomikas centrs. Lielākais rūpniecības uzņēmums - viena no lielākajām melnās metalurģijas rūpnīcām Eiropā. Iedzivotaju skaits gandrīz 700 tūkst. Paskaties apkart-kāda derevnja TU DZĪVO!!!