Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Polijā šosezon trīs mūsējie, Gabovam cita pozīcija laukumā un sagrāve

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Polijā šosezon trīs mūsējie, Gabovam cita pozīcija laukumā un sagrāve
Vladislavs Gabovs
Foto: Slavomirs Stahura

Šajās dienās sākusies Polijas Ekstraklases jaunā sezona, un šodien kā pirmais no Latvijas futbolistiem laukumā izgājis Vladislavs Gabovs.

Šosezon Latvijas futbolistu pārstāvniecība samazinājusies līdz trim spēlētājiem. Deniss Rakels jau pagājušās sezonas vidū pārcēlās uz Anglijas Čempionātu. Vēl pirms sezonas beigām Gļivices "Piast" pameta Artūrs Karašausks. Kieļces "Korona" nepagarināja līgumu ar Aleksandru Fertovu. Mārča Oša Zabžes "Gornik" izkrita no Ekstraklases uz 1.līgu un, lai gan Limbažu aizsargs pirms kāda laika bija iegriezies klubā, jaunu līgumu viņš neparakstīja. Gan Karašausks, gan Fertovs, gan Ošs ir brīvie aģenti. Tāpat īres līgums no Poznaņas "Lech" puses netika pagarināts ar Daugavpils aizsargu Antoniju Černomordiju, kurš tagad pārstāv "Riga". Visbeidzot Polijā nav palicis arī vienīgais mūsu pārstāvis 1.līgā Maksims Rafaļskis, ar kuru līgumu nepagarināja Suvalku "Vigry". Pagājušajā sezonā 1.līgā kādu laiku pabija arī Valērijs Šabala, taču viņš jau sezonas gaitā pārgāja uz Čehiju, bet tagad pārstāv slovāku DAC.

Palikuši tikai Vladislavs Gabovs ("Korona") un Vladislavs Gutkovskis ("Termalica"), kā arī Polijā atgriezies Pāvels Šteinbors ("Arka"). Starp citu, Gutkovskis, kurš pagājušajā sezonā Ekstraklasē debitēja, bet vārtus neguva, no labākās puses sevi apliecinājis starpsezonu periodā, izceļoties ar precīziem sitieniem vairākos pārbaudes mačos. Rīt 1.kārtu noslēgts tieši "Termalica" un "Arka" spēle, un, ja Gutkovskis un Šteinbors būs savu komandu pamatsastāvos, tad varam pieredzēt situāciju, ka Latvijas futbolists raida bumbu cita mūsējā vārtos.

Savukārt šodien Gabova "Korona" 1.kārtā viesos pret Ļubinas "Zaglebie" cieta pilnīgu fiasko. Jaunā trenera Tomaša Vilmana vadībā "Korona" ielaida vārtus jau 1.minūtē, bet 31.minūtē tablo rādīja traģisko 0:4. Lai gan rezultāts vairs nemainījās, 4:0 ir un paliek sagrāve. Varbūt daļēji šādu rezultātu varam skaidrot ar to, ka "Zaglebie" jau ir ieskrējusies, aizvadot trīs spēles Eiropas līgas kvalifikācijā - vispirms pārspēta Bulgārijas "Slavia" (0:1, 3:0), bet ceturtdien viesos nospēlēts 0:0 ar Serbijas vicečempioni "Partizan".

Gabovs šodien zaudētāju "Korona" rindās nospēlēja pilnu spēli, bet interesantākais, ka Vilmans viņu izmēģināja citā pozīcijā - labās malas pussarga pozīcijā. Atgādinām, ka līdz šim viņš gan "Korona", gan Latvijas izlasē spēlēja labās malas aizsarga pozīcijā.

Austrijas kausa izcīņā graujošu uzvaru izcīnīja Vitālijs Maksimenko un "Mattersburg", kas ar rezultātu 7:0 pārspēja "Rudersdorf" vienību. Latvijas izlases aizsargs laukumā pavadīja visu spēli. Austrijas bundeslīgas turnīrs sāksies pēc nedēļas, svētdien "Mattersburg" savā laukumā uzņemot "Admira" komandu.

Slovākijas superlīgā debitēja Valērijs Šabala, kurš devās laukumā DAC pamata sastāvā un 59. minūtē saņēma dzelteno kartīti spēlē pret "Žilina". Mājinieki bija vadībā ar 2:0 un DAC no zaudējuma izglābās tikai pašā mača izskaņā - 89. minūtē gūti pirmie vārti, bet kompensācijas laika ceturtajā minūtē tika panākts izlīdzinājums - 2:2. Nākamo maču komandai jāaizvada pēc nedēļas, kad atkal viesos jātiekas ar "Spartak Trnava".

     [+] [-]

, 2016-07-18 07:56, pirms 8 gadiem
Kas tur bija pirmsvēlēšanu intervijā Guntim - ir izdarīts maksimums Latvijas futbola attīstībai? Ņemot vērā, ka mūsu produkts pat Polijā nevar nostiprināties, to labi redzi, cik daudz izdarīts.