Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Koļesņičenko: "Visticamāk, palikšu Baku"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Koļesņičenko: "Visticamāk, palikšu Baku"
Vladimirs Koļesņičenko
Foto: www.inter.az

"Kāpēc gan meklēt kaut ko citu, ja šeit viss apmierina?! Domāju, ka palikšu tepat. Kontrakts vēl ir spēkā - ja būtu varianti, es varētu kaut kur braukt, bet varu arī palikt tepat. Visticamāk, arī palikšu," šodien sarunā ar eSports.lv pastāstīja Baku "Inter" spēlējošais Latvijas futbolists Vladimirs Koļesņičenko.

Jau ziņojām, ka šodien noslēdzās Azerbaidžānas čempionāts futbolā, un par valsts vicečempioniem kļuvuši divi Latvijas futbolisti - Andrejs Rubins un Vladimirs Koļesņičenko. Viņi pārstāv Baku "Inter" klubu. Šovakar eSports.lv sazinājās ar Koļesņičenko, lai uzzinātu par sajūtām pēc 2. vietas izcīnīšanas, kā arī futbolista personīgajiem iespaidiem, kas sakrāti gandrīz pusgada garumā Azerbaidžānas čempionātā.

"Sajūtas ir divējādas. Kad atbraucu, komanda bija 1. vietā. Viss bija mūsu rokās, lai šo vietu nosargātu. Var teikt, ka paši arī izlaidām zeltu no rokām - visu laiku bijām pirmie, bet beigās divu kārtu laikā divreiz nospēlējām neizšķirti. Tāpēc finišēt 2. vietā ir mazliet apbēdinoši," emocijās dalījās Vladimirs Koļesņičenko, kurš "Inter" labā šosezon guva vienus vārtus. "Jā, 2. vieta jau arī nav slikta, bet tā ir otrā, ne pirmā."

Runājot par gūtajām emocijām Azerbaidžānā, Koļesņičenko bija pozitīvi noskaņots: "Man šeit ļoti patīk, viss apmierina. Visās jomās - līgas līmenis, sadzīve, pilsēta utt. Lieliska komanda un treneris, kluba vadības attieksme pret spēlētājiem ir laba. Līgas līmenis ir ļoti augsts - arī pēc speciālistu, kuri šeit bija ieradušies un pavēroja no malas, domām - viennozīmīgi labāks līmenis nekā Latvijā. Galvenokārt tāpēc, ka Latvijā labi spēlē tikai pirmās trīs komandas, bet šeit izbraukumā arī pret 13. un 14. vietā esošajām komandām gaida ļoti grūta cīņa.

Katrā komandā ir daudz leģionāru, turklāt kvalificēti. Ir futbolisti no Gruzijas, Moldovas izlasēm, arī pat no Turcijas un Rumānijas laikam. Mūsu labākajam uzbrucējam - Valteram Guglemonam - parādījies variants braukt uz Spānijas augstāko līgu. Viņš, starp citu, šosezon kļuva par līgas labāko bombardieri."

Runājot par nākamo sezonu, Koļesņičenko būtu ar mieru palikt Baku: "Kāpēc gan meklēt kaut ko citu, ja šeit viss apmierina?! Domāju, ka palikšu tepat. Esmu jau samērā pieredzējis, un kluba vadības attieksme ir ļoti laba - ja ir kaut mazākā vēlme, vari mierīgi aiziet pie vadības, apsēsties un parunāt - uzreiz zini, ka tev palīdzēs. Šajā ziņā esmu ļoti apmierināts. Kontrakts vēl ir spēkā - ja būtu varianti, es varētu kaut kur braukt, bet varu arī palikt tepat. Visticamāk, arī palikšu."

Lai arī čempionāts ir noslēdzies, Baku "Inter" vēl gaida svarīgs mačs valsts kausa izcīņas finālā pret "Karabakh" pēc nedēļas. Šodien čempionāta pēdējā mačā nespēlēja Rubins, un Koļesņičenko zina stāstīt - kāpēc: "Mums ir pieņemta tāda kārtība, ka spēlēt treneris dod visiem - nav svarīgi, kā esi aizvadījis iepriekšējo maču. Ir aptuveni 30 cilvēku - treneris skatās treniņus un saka - ja neesi pilnībā gatavs, tad dosim atpūtu. Andrejs [Rubins], Valters Guglemons un pamatvārtsargs - viņi trīs ir stabili pamatsastāva futbolisti, taču šodien treneris Rubinam deva atpūtu pirms kausa izcīņas fināla. Andrjuha taču spēlēja visus iepriekšējos mačus.

Uz kausa izcīņas finālu ieradīsies Azerbaidžānas prezidents [smejas] - vismaz tā mums solīja. Pirms fināla ir liela interese - intervijas, TV, reportāžas utt. Var just ažiotāžu - runā, ka centrālais stadions [tajā ir 10 000 skatītāju vietu - aut.] būs pilns. Jau nāk karstums, un ir pagrūti spēlēt - šodien bija +25, un katru dienu temperatūra paaugstinās. Nākamsvētdien jau sola +30... Viegli nebūs."

  +3 [+] [-]

, 2009-05-17 20:38, pirms 15 gadiem
lai veicas...

     [+] [-]

, 2009-05-17 20:43, pirms 15 gadiem
Good luck.. daretu kadu LV speletaju uz Angliju vel dabut..

     [+] [-]

, 2009-05-17 21:26, pirms 15 gadiem
Nu malači. Jācenšas vinnēt kausa finālā. Kā ne kā, likme augsta - vienu kārtu augstāk UEFA līgas kvalifikācijas turnīrā. Novēlu vaiksmi finālā, un ceru, ka pēc tās trenera sistēmas sanāks tā, ka abi mūsējie tiks pamatsastāvā. Domāju, ka Azerbaidžāna ir laba vieta spēlētājiem "pusmūža gados" (karjeras ziņā) un tādiem, kas tikko atgriezušies no spēcīgākām līgām un nevar atrast klubu. Nebrīnītos, ja pēc atgriešanās no Rumānijas, Azerbaidžānā spēlēs arī Koļinko!