Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kožans, O.Laizāns un Lukjanovs sāks maratonu pret Polijas čempioni "Wisla"

Andris Liepa
Andris Liepa

Kožans, O.Laizāns un Lukjanovs sāks maratonu pret Polijas čempioni "Wisla"
Ivana Lukjanova prieki
Foto: www.lechia.gda.pl

Trīs Latvijas futbolistu Sergeja Kožana, Oļega Laizāna un Ivana Lukjanova pārstāvētā Gdaņskas „Lechia” šodien uzsāks savdabīgu maratonu pret spēcīgāko Polijas klubu Krakovas „Wisla”.

„Lechia” pērn veiksmīgi uzsāka Polijas kausa izcīņu un ir aizcīnījusies līdz ceturtdaļfinālam, kur to šobrīd gaida Polijas čempione Krakovas „Wisla”. Pirmā spēle šovakar plkst.18:15 Gdaņskā, bet atbildes maču mūsējo „Lechia” aizvadīs izbraukumā Krakovā jau otrdien, 23. martā. Vēl vairāk – pa vidu šiem diviem kausa mačiem šosestdien, 20. martā, abas vienības tiksies arī Polijas čempionāta ietvaros. Kožanu, O.Laizānu un Lukjanovu gaida patiešām smags pārbaudījums, un, protams, nāks klāt arī neatsverama pieredze.

„Wisla” ir divu pēdējo sezonu Polijas čempione. Arī šo sezonu „Wisla” iesāka lieliski, ilgu laiku nezaudējot ne punkta un izvirzoties pārliecinošā čempionāta vadībā. Tomēr tad sekoja vairākas neveiksmes, un nupat „Wisla” nomainījusi treneri – tagad kopš aizvakardienas krakoviešus vada Heriks Kasperčaks. Viņš ir treneris jau kopš 1979. gada (tolaik trenēja vairākus Francijas augstākās līgas klubus) un 1998. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā vadīja Tunisijas izlasi (pavisam trenējis četras Āfrikas izlases).

„Wisla” joprojām saglabā 1. vietu Polijas čempionātā, taču pārsvars pār Poznaņas „Lech” un Varšavas „Legia” ir tikai attiecīgi divi un trīs punkti. Mūsējo „Lechia” no „Wisla” atpaliek par 10 punktiem un ieņem 6. vietu. 1. apļa spēlē „Lechia” zaudēja „Wisla” vienībai ar 0:1. „Lechia” ar Latvijas futbolistu (visi trīs ir iekļauti 18 spēlētāju pieteikumā) palīdzību lūkos sarūpēt sensāciju un izsist „Wisla” no kausa izcīņas. Ja tas izdotos, pavisam reāla kļūtu iespēja kvalificēties Eirokausiem.

Polijas kausa izcīņa, ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Lechia – Wisla17. marts23. marts-
Ruch – Legia1:023. marts-
Zaglebie S. – Pogon0:324. marts-
Korona – Jaagiellonia17. marts24. marts-

  -1 [+] [-]

, 2010-03-17 12:44, pirms 14 gadiem
sapnji sapnji :-))