Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Verpakovskim neieskaita vārtus, Lazdiņš trāpa pa stabu un zaudē "Lech"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskim neieskaita vārtus, Lazdiņš trāpa pa stabu un zaudē "Lech"
Artis Ladziņš (pa labi)
Foto: piast.gliwice.pl

Informējam par Latvijas futbola leģionāru gaitām pirmdien.

Arta Lazdiņa Gļivices "Piast" šodien aizvadīja 22. (no 30) kārtas noslēdzošo spēli un uzvaras gadījumā latvieša komanda, kas ir Polijas Ekstraklases jaunpienācēja, uzlektu līdz neticami augstajai 3. vietai. Uzdevums gan bija ļoti grūts, jo "Eurosport 2" translētajā mačā pretī stājās turnīra vicelīdere Poznaņas "Lech" (bijusī Artjoma Rudņeva komanda), kas dzenas pakaļ līderei Varšavas "Legia".

Lazdiņš šī gada "Piast" septītajā spēlē ceturto reizi izgāja sākumsastāvā (vēl divos mačos ir nācis uz maiņu), spēlējot centra pussarga pozīcijā. Lazdiņš nospēlēja pilnu spēli. 1. puslaikā "Piast" turējās pretī cienījami, tomēr labāk izskatījās "Lech", kas arī guva vienīgos vārtus - ar izcilu tālšāvienu izcēlās ungārs Lovrenčičs.

Gandrīz uzreiz pēc pārtraukuma "Lech" īsā laikā pievienoja vēl divus vārtus. Diemžēl pie vainas arī Lazdiņš - vispirms pēc "Piast" stūra sitiena Lazdiņa tālsitiens tika bloķēts tā, ka pretinieks aizskrēja pāri visam laukumam uz izgājienu viens pret viens (0:2), bet nākamajā epizodē "Lech" futbolists tika prom no Lazdiņa un rezultatīvi piespēlēja - 3:0 un cīņas liktenis bija izšķirts. Tiesa, 79. minūtē Lazdiņš izcēlās ar labu tālsitienu - šoreiz Artis netika bloķēts, un bumba trāpīja pa "Lech" stabu. Spēle noslēdzās 0:3. "Piast" ieņem 6. vietu un no 3. vietas jeb Eirokausu zonas atpaliek par trim punktiem.

Grieķijas otrajā spēcīgākajā līgā vēl vienu 0:0 izspēlējusi Māra Verpakovska "Ergotelis" - šoreiz savā laukumā pret "Panserraikos". Verpakovskis 20. minūtē guva vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti fiksētas aizmugures dēļ. 62. minūtē Māra sitienu ar galvu tvēra vārtsargs. Pēdējā laika daudzie neizšķirti likuši "Ergotelis" pirmo reizi pa ilgu laiku izkrist no labāko divnieka, kam garantēta Superlīga. Tiesa, "Olympiakos Volou", kas ar divu punktu pārsvaru atrodas 2. vietā, nospēlējusi par vienu spēli vairāk nekā "Ergotelis".

Krievijas Nacionālajā līgā Aleksandra Koliņko, Artūra Zjuzina un Alekseja Višņakova "Baltika" uzņēma tabulā krietni zemāk esošo "Shinnik" un nospēlēja 0:0. Koliņko pēc vienas spēles pauzes atkal sargāja vārtus un nostāvēja sausā. Pamatsastāvā kā vienmēr bija arī Zjuzins, bet Višņakovs nāca uz maiņu 58. minūtē. Pirms tam, 34. minūtē, Koliņko izvilcis pretinieka sitienu no vārtu devītnieka. Zjuzins, kurš kā allaž izpildīja gandrīz visas standartsituācijas, tika nomainīts 77. minūtē. "Baltika" ieņem 5. vietu, no "play-off" zonas divām komandām (3.-4.) atpaliekot par diviem punktiem. Turklāt mūsējo komanda nospēlējusi par maču vairāk.

     [+] [-]

, 2013-04-16 17:24, pirms 11 gadiem
jaa esu pirmais;Dd: