Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Silagaiļa vārti no centra Baltkrievijā sacēluši pamatīgu ažiotāžu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Silagaiļa vārti no centra Baltkrievijā sacēluši pamatīgu ažiotāžu
Artūrs Silagailis
Foto: blogs.futbol-1960.ru

Bijušais Latvijas U-21 izlases aizsargs Artūrs Silagailis pēc aizvadītās Baltkrievijas futbola čempionāta kārtas kļuvis par vienu no galvenajiem apspriešanas objektiem mūsu kaimiņvalstī. Daudzi pretinieku futbolisti, žurnālisti un spēlētāji viņu nosodījuši, bet citi aizstāvējuši. Artūram par saviem gūtajiem vārtiem no laukuma centra nācies pat uzklaisīt pretinieku draudus.

Baltkrievijas čempionāta 24. kārtas spēlē Žodinas "Torpedo" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Mogiļevas "Dnepr". Mājinieki pirmajā puslaikā nerealizēja 11 metru soda sitienu, tad tomēr izvirzījās vadībā, bet 69. minūtē mūsu Artūrs Silagailis no savas laukuma puses ieraidīja bumbu pretinieku vārtos. Artūrs tīšām, ievērojot fair-play noteikumus, raidīja bumbu uz pretinieku vārtu pusi, bet bez jebkāda nodoma gūt vārtus. Apaļais priekšmets lidoja garām vārtiem, bet mājinieku vārtsargs Artjoms Gomeļko, mēģinot nodemonstrēt savu meistarību ar vienu roku tvert bumbu, mainīja tās lidojuma virzienu. Epizodes video ŠEIT.

"Torpedo" spēlētāji ātri vien sāka medīt Silagaili, uzskatot, ka viņš apzināti raidījis bumbu vārtu tīklā. Vienā no epizodēm pret viņu rupji tika pārkāpti noteikumi, bet tas vēl nebija viss. Pēc mača beigām laukumā sākās īstas Artūra medības. Uz zālāja izskrēja pat rezervisti un komandas treneru personāls, Silagaili ielenca liels daudzums pretinieku spēlētāju, uzsākot attiecību skaidrošanu. Tikai ar policijas palīdzību izdevās apturēt skatītāju iebrukumu uz laukuma. Latvijas aizsargu aizstāvēt devās viens no komandas biedriem, par ko saņēma noraidījumu, jo asi pagrūdis pretinieku.

Šis vārtu guvums Baltkrievijā izraisīja milzīgu ažiotāžu, jo daudzi uzskatīja, ka "Dnepr" bija jāatdod vārtu guvums, dodot pretiniekam iespēju iesist. Citi uzskata, ka tā bija tīrākā vārtsargs kļūda un Silagailis esot rīkojies pareizi, bet vēl daudzi uzskata, ka fair-play likums vispār ir jāatceļ ("Torpedo" varēja sagaidīt tiesneša svilpi, lai futbolistam tiktu sniegta medicīniskā palīdzība, bet tā vietā paši izraidīja bumbu ārpus laukuma. Ja tā nenotiktu, nebūtu arī vārtu guvuma).

"Torpedo" galvenais treneris Sergejs Gurenko pēc spēles bija pikts: "Bumba bija jāsit autā, nevis vārtu virzienā! Man nav tiesību nosodīt pretinieku spēlētāju, lai šis vārtu guvums paliek uz viņa sirdsapziņas. Uzskatu, ka tā nebija vīrišķīga rīcība.

Savu aizbildni aizstāvēja "Dnepr" galvenais treneris Vjačeslavs Geraščenko: "Ielaistie vārti bija vārtsarga kļūda, uzskatu, ka mans spēlētājs rīkojās pareizi. "Fair-play" paredz bumbas atdošanu pretiniekam, ko viņš arī darīja. Ko mums vajadzēja darīt? Ielaist otros vārtus!?"

Arī Artūrs Silagailis nesaskata vainu sevī, sakot, ka tā bija vienkārši kurioza epizode: "Centos atdot bumbu atpakaļ vārtsargam, man nebija nekāda nodoma sist bumbu vārtos. Šajā epizodē vaina jāuzņemas vārtsargam. Gribu atvainoties tiem "Torpedo" līdzjutējiem, kuri uzskata, ka es bumbu apzināti situ vārtos. Tāds ir futbols, te gadās arī kuriozi. Man, kā centra aizsargam, nepārāk bieži gadās sist no metriem 60-70.

Jutu, ka pretinieks centās pret mani spēlēt pēc iespējas asāk. Bieži vien tiku nolamāts ar necenzētiem vārdiem, saņēmu draudus [tajā skaitā no treneru korpusa, pie tam TV ekrānos]. Pēc spēles man pat tika pateikts, ka par futbola spēlēšanu es varu aizmirst. Pēc kāda laika emocijas norimās, tādēļ, domāju, ka viss būs kārtībā."

Izmantotie resursi:
«Спортивная панорама» -...
Спорт Беларуси – новости спорта, новости...
Портал Беларусь Сегодня | новости Беларуси |...
Football.By : Футбол в Беларуси, Европе и мире,...

 +18 [+] [-]

, 2011-09-14 10:10, pirms 13 gadiem
Noziegums pret sportu ir iesist golu ar roku, un tiesnesim teikt, ka tā bija galva. Anrī, Maradona un ko. Šeit netiek pārkāpti ne rakstīti, ne nerakstīti noteikumi, Silagailis atdod bumbu pretinieku vārtsargam, un tas gūst vārtus. Kādas VISPĀR var būt diskusijas!?

  +6 [+] [-]

, 2011-09-14 10:28, pirms 13 gadiem
pilnigs idiotisms... bumba lidoja garam vartiem

tad jau varočiks varēja bumbu noķert un pats iemest bumbu vārtos un visi bļautu, ka pēdējais Silagailis deva bumbu sviests
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 11:22, pirms 13 gadiem
Artūram bija bumba jāuzliek uz izrakstīta dvieļa un kopā ar sāls trauciņu, izpildot ņizkij poklon, jāpasniedz pretinieku komandas kapteinim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 11:44, pirms 13 gadiem
Tie cilveki nav normali! Skaidri redzams, Silagailis bumbu atdeva, plus taa lidoja garam vartiem. Ja vartusargs notizlojas, tad lai sit vinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-14 14:26, pirms 13 gadiem
" Apaļais priekšmets lidoja garām vārtiem"

  +2 [+] [-]

, 2011-09-14 14:40, pirms 13 gadiem
id*otu bars,kas tur nevienam acis pierē nav?
Bumba tika adota pretiniekiem kā nākas,kas viņam bija jāaizskrien līdz pretinieku vārtiem un maigām vārtsargam paripināt bumbu? viņš jau nav vainīgs ka paši lohojas.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-14 14:51, pirms 13 gadiem
Silagailis jau nav vainīgs , ka pretinieku vārtsargs ir tizls lempis

  -2 [+] [-]

, 2011-09-14 16:06, pirms 13 gadiem
kur var redzet to video?

  -1 [+] [-]

, 2011-09-14 17:49, pirms 13 gadiem
Ajax Fair Play
- YouTube