Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovs: "Nemeklēju izklaides. Mans dzīves mērķis - gūt vārtus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lukjanovs: "Nemeklēju izklaides. Mans dzīves mērķis - gūt vārtus"
Ivans Lukjanovs
Foto: lechia.gda.pl

Svētdien Polijas futbola čempionātā liela spēle gaidāma mūsu Ivanam Lukjanovam - viņa pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" savā laukumā uzņems čempioni Krakovas "Wisla". Lukjanovs intervijā lechia.gda.pl stāsta ne tikai par šo maču, bet sekmēm Polijā vispār.

Kad iesitīsi pirmos vārtus? Tevi slavē par sniegumu, par nesavtīgu spēli uz komandu, taču visi galvenokārt gaida vārtus.
Ja vien pats zinātu... Cenšos, atdodu sevi pilnībā. Vārti beigu beigās nāks, esmu par to drošs.

Tavs tautietis Sergejs Kožans saka, ka, ja iesitīsi pirmos, tad tevi vairs neviens neapturēs.
Jauki, ka viņš tā saka. Faktiski tā arī ir - kad iesitu pirmos, tad viss sāk iet kā pa sviestu. Tomēr tos pirmos vārtus vēl arī jāiesit.

Svētdien būs ideāls gadījums sausās sērijas pārtraukšanai - spēle ar Polijas čempioni "Wisla".
Man nepatīk pārtraukumi čempionātos, tāpēc jau tagad nevaru vien sagaidīt šo spēli. "Wisla", manuprāt, ir izteikti labākā valsts komanda - spēle pret to ir liels izaicinājums. Vislabāk pārvalda bumbu - patīkami skatīties uz šīs vienības darbībām. Šādas komandas uzveikšana būtu liels sasniegums.

Varbūt jau zini, kā jāspēlē pret "Wisla" aizsargiem?
Pavisam godīgi sakot, nemaz nezinu, kas viņiem spēlē aizsardzībā. Skaidrs ir viens - viņi noteikti ir labi aizsargi, ja jau spēlē Polijas Ekstraklases, kuru uzskatu par spēcīgu līgu, labākajā klubā.

Spēcīga līga? "Wisla" izkrita no Čempionu līgas jau kvalifikācijas turnīra 1. kārtā, zaudējot igauņu "Levadia" un vispār Eirokausos vairs nav neviena poļu kluba...
Uz to visu raugos citādāk. Uzskatu, ka "Wisla" nepaveicās. Bija jāspēlē ar igauņiem, kad vēl tikai notika sagatavošanās posms sezonai, kamēr Igaunijas čempionāts ritēja jau pilnā sparā. Tās divas spēles krakoviešiem nepadevās, taču ja spēlētu vēl deviņas reizes tagad, tad visās uzvarētu "Wisla". Skatījos arī Poznaņas "Lech" spēli Eiropas līgā pret beļģu "Brugge" un redzēju, cik tuvu bija iekļūšanai grupu turnīrā. Ja vien izmantotu to lielisko iespēju... Taču zaudējums tādam pretiniekam nav kauns. Tāpēc atklāti saku, ka ar poļu klubiem nemaz nav tik slikti.

Vai domā, ka ar savu spēli Ekstraklasē varētu izpelnīties Latvijas izlases trenera uzmanību?
Nesen pat ar viņu runāju. Viņš teica, ka tad, kad sākšu sist iekšā vārtus, manas izredzes tikt izsauktam strauji augs.

Latvijai ir nesliktas izredzes kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram. Ko teiksi par šādu scenāriju: tu sāc sist iekšā vārtus "Lechia" labā, izpelnies izsaukumu uz izlasi un pēdējā brīdī izcīni izlasei vietu DĀR?
Ļoti skaista perspektīva (smejas). Kaut apzinos, ka maz ticams šāds scenārijs. Tāpēc nelidinos mākoņos, bet gan koncentrējos uz to, ka jāgūst vārti "Lechia" labā. Bet par Latvijas izlasi turu īkšķus. Sestdien uzvarēja Izraēlu un, ja šodien [intervija notika trešdien - aut.piez.] uzvarēs arī Šveici, tad izredzes būs pavisam reālas.

Pirms spēles ar "Wisla" "Lechia" ieņem augsto 4. vietu. Vai tā parāda "Lechia" reālo spēku?
Treneris mums saka, lai domājam tikai par katru nākamo spēli. Cenšamies tā arī darīt. Tāpēc šobrīd nemaz nedomājam par to, ka pēc mača ar "Wisla" mūs gaida vēl viena smaga cīņa ar Varšavas "Legia". Mūsu redzeslokā ir tikai nākamā cīņa.

Vai kopumā esi apmierināts, ka apmeties Gdaņskā un spēlē "Lechia"?
Nevaru ne par ko sūdzēties. Komandas biedri mani šeit ļoti labi uzņēmuši. Sākumā viņi guva prieku, ka esmu līdzīgs citam spēlētājam no komandas Andžejam Ribskim. Bija jautri. Atmosfēra vienībā tiešām ir laba. Fantastiska ir Gdaņskas publika - izbraukumos mums nav šāda dopinga. Pati Gdaņska man arī patīk, kaut nesanāk daudz laika un spēku, lai pastaigātu pa vecpilsētu. Brīžiem satiekos ar Sergeju Kožanu un Marko Bajiču [serbu pussargs - aut.piez.], taču galvenokārt sēžu mājās. Par katru cenu nemeklēju izklaides, mans dzīves mērķis ir vārtu gūšana.

Izmantotie resursi:
lechia.gda.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-12 07:41, pirms 15 gadiem
Bungas rīb,taures sauc:uz priekšu puis!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-12 08:34, pirms 15 gadiem
ar ATTIEKSMI-tas priecē...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-12 08:50, pirms 15 gadiem
o malacis pareiza atieksme nekā te dažam laba mūsu lv basketbolistam.
Varētu pateikt viņš no tautības ir Latvietis vai Krievs(tikai intreses pēc pajautāju)?
Lukjanovs seit saks sist golus un nakosgad palidzes lv PČ un ar Verpi bus iscils duets viens brieduma gados otrs tiesi karjeras sakuma ar riktigu cinas sparu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2009-09-12 09:09, pirms 15 gadiem
"Nesen pat ar viņu runāju. Viņš teica, ka tad, kad sākšu sist iekšā vārtus, manas izredzes tikt izsauktam strauji augs."

Varētu padomāt, ka Karlsons baigi sit iekšā.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-12 10:34, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: "Nesen pat ar viņu runāju. Viņš teica, ka tad, kad sākšu sist iekšā vārtus, manas izredzes tikt izsauktam strauji augs."

Varētu padomāt, ka Karlsons baigi sit iekšā.
Vot, vot. Pagaidām Grebis būtu noteikti labāks par Karlsonu... Bet runājot par Lukjanovu, viņš arī būtu labs variants izlasei, tāpat kā Rudņevs. Bet kā saka - uzvarētājus nesoda u LV līmenis pagaidām ir ļoti pieklājīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-12 11:07, pirms 15 gadiem
galvenais nestreso, kritīs tie vārti, nevajag ieciklēties uz to! Lai veicas! starpcitu varbūt kāds zin kur maču varēs redzēt netā?

  +7 [+] [-]

, 2009-09-12 12:07, pirms 15 gadiem
Valters: "Meklēju izklaides.Mans dzīves mērķis - izdzert ar Šķēli"

  +4 [+] [-]

, 2009-09-12 12:59, pirms 15 gadiem
gengsta10 rakstīja: o malacis pareiza atieksme nekā te dažam laba mūsu lv basketbolistam.
Varētu pateikt viņš no tautības ir Latvietis vai Krievs(tikai intreses pēc pajautāju)?
Lukjanovs seit saks sist golus un nakosgad palidzes lv PČ un ar Verpi bus iscils duets viens brieduma gados otrs tiesi karjeras sakuma ar riktigu cinas sparu.
Krievu puisis, bet mācījās latviešu skolā. Tāpat kā Cauņa.

  -3 [+] [-]

, 2009-09-12 14:04, pirms 15 gadiem
autor, nu šis ir tāds "tautietis", ka bail..

  +1 [+] [-]

, 2009-09-12 15:11, pirms 15 gadiem
Lai gan tāpat kā daudzi domāju ka Jukjanovs aju tagad varētu labāk darboties uzbrukumā kā Karlsons domāju ka Starkovs rīkojas ļoti gudri.
Atļauj čalim iespēlēties kārtīgi, sākt sist vārtus, iegūt pārliecību un tad saukt uz izlasi. Man tas šķiet labāk nekā izsaukt un atstāt reervē.

     [+] [-]

, 2009-09-12 15:29, pirms 15 gadiem

     [+] [-]

, 2009-09-12 15:40, pirms 15 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja