Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Laizāns un Gauračs trāpa pa vārtu stabiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Laizāns un Gauračs trāpa pa vārtu stabiem
Juris Laizāns bija tuvu tam, lai sarūgtinātu savu bijušo klubu "Shinnik"
Foto: RIA Novosti

Krievijas Nacionālajā futbola līgā ļoti aktīvi nospēlējuši Latvijas izlases futbolisti Juris Laizāns un Edgars Gauračs. Laizāns savu debiju "Fakel" rindās atzīmēja ar trāpījumu pa vārtu stabu un pēdējās sekundēs izpildītu ļoti bīstamu soda sitienu, bet Edgars Gauračs ne tikai trāpīja pa vārtu stabu, bet arī neizmantoja vēl vairākas iespējas izcelties.

Jura Laizāna pārstāvētais Voroņežas „Fakel” šovakar uzsāka izbraukuma spēļu sēriju, Jaroslavļā tiekoties ar „Shinnik”, kurā savulaik Laizāns bija spēlējis. Mača sākumā mājinieki ar elegantu trāpījumu vārtu devītniekā no desmit metriem atklāja rezultātu, bet pēc tā diezgan nospiedošs pārsvars praktiski visas cīņas garumā piederēja „Fakel”. Bija arī vairāki labi momenti, bet tie palika neizmantoti. Puslaika vidū viesiem paveicās, ka par spēli ar roku ārpus soda laukuma netika noraidīts vārtsargs Emilians Dolha, bet tas no zaudējuma, tāpat kā apmēram 80 atbraukušie fani, „Fakel” neglāba – 0:1.

Jurim Laizānam šī bija debijas spēle Voroņežas vienībā. Laukumā viņš pavadīja visas 90 minūtes, spēlējot balsta pussarga postenī. Laizāns šo spēli sev var atzīmēt kā veiksmīgu, jo savas funkcijas viņš veica labā līmenī. Pirmajā puslaikā viņš pamanījās izpildīt trīs bīstamus tālsitienus. Pirmais no tiem trāpīja pa stabu, otro atsita vārtsargs, bet trešais lidoja pāri vārtiem. Arī otrajā puslaikā Laizāns spēlēja ļoti droši, vairākas reizes asi centrēja bumbu soda laukumā, bet mača izskaņā 15. numuram pat uzticēja divu bīstamu soda sitienu izpildi. Pēdējo no tiem vārtsargs izvilka no kreisā vārtu stūra (gandrīz devītnieks) pēdējās cīņas sekundēs! Juris laukuma vidusdaļā centās pēc iespējas ilgāk pieturēt bumbu (uh, Latvijas izlasei ko tādu pret Somiju...), bieži vien piebremzējot spēles tempu, un adresēja labas piespēles partneriem. Aizsardzībā Laizānam vairāki veiksmīgi un laicīgi izklupieni, kā arī divas reizes izprovocēti pretinieki uz dzeltenajām kartītēm. Gaidām Laizānu atpakaļ izlasē!

Aktīvi savu maču Krasnojarskas „Enisey” rindās aizvadīja Edgars Gauračs, kurš, tāpat kā Laizāns, arīdzan trāpīja pa vārtu stabu. Arī viņš ar lielisku māņkustību laukuma vidusdaļā izprovocēja pretinieku uz dzelteno kartīti, un arī viņam gūt vārtus tā arī neizdevās. Pirmajā puslaikā Gauračs bija viens no manāmākajiem personāžiem uz laukuma. Vairākas reizes viņš bīstami sita pa vārtiem, bet divās epizodēs bija ļoti tuvu vārtu guvumam. Pēc labas partnera piespēles viņš no soda laukuma līnijas pārmeta bumbu pāri vārtsargam, bet tā aizlidoja gar pašu vārtu stabu, savukārt pirmā puslaika vidū viņš izrāvās vienatnē pret vārtu vīru, bet trāpīja pa stabu. Otrajā puslaikā Edža turpināja būt aktīvs, vairākas reizes bija uzbrukuma smailē, bet vārtsargs glāba savējos. Edgaram pilna spēle.

Runājot par spēles iznākumu, „Enisey” Maskavas „Torpedo” izbraukumā pieveica ar 2:1, kaut arī rezultāts tikpat labi varēja būt vismaz 6:1 viņu labā, bet, ja mājinieki galotnē izmantotu lielisku vārtu gūšanas momentu, būtu 2:2. Ar to jau futbols arī ir interesants!

Kaļiņingradas "Baltika" zaudējumā ar 0:1 savā laukumā pret "Sibir" visu maču nospēlēja gan Maksims Rafaļskis, gan Aleksandrs Koliņko. Latvijas pussargs pirmajā puslaikā nopelnīja dzelteno kartīti. Pēc Rafaļska pārkāpuma viesi gandrīz guva vārtus, bumbai aizlidojot gar pašu vārtu augšējo stūri. "Baltika" sastāvā septiņi futbolisti tika pie kartītēm, pie tam Dmitrijs Stockis priekšpēdējā minūtē savāca savu otro dzelteno kartīti, par ko tika noraidīts. Kompensācijas laikā "Sibir" izrāva uzvaru, kad bumbu pāri Koliņko pārmeta Maksims Žitņevs.

„Fakel” Krievijas Nacionālās līgas turnīra tabulā atrodas pārliecinošā pēdējā vietā, „Enisey” izdevies pakāpties uz ceturto vietu, savukārt „Baltika” ieņem 3. vietu no beigām.

  -3 [+] [-]

, 2011-08-12 19:57, pirms 13 gadiem
oo. trāpija pa vārtu stabu .. viņi pat netrāpija vārtos un ar to ir tik ļoti jāpriecājas ?

  +2 [+] [-]

, 2011-08-12 20:16, pirms 13 gadiem
Laizāns un Gauračs trāpa pa vārtu stabiem

Wuaaaau!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-12 20:23, pirms 13 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: ''Gaidām Laizānu atpakaļ izlasē!''

Tieši tā Jāatver acis un jāsaprot, ka Juris Laizāns uz šo brīdi ir labākais LV pussargs, varbūt vēl Cauņa tur viņam līdz, bet viņš nav centrs...
Ļoti ceru Laizānu redzēt atpakaļ izlasē..


Patiik vel Lukjanovs, cik nu es speeles biju redzeejis, tas vinam izdevaas veiksmiigas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-12 20:56, pirms 13 gadiem
Džokoviča fans rakstīja: būtu dīvaini ja viņi trāpītu vārtos
Turpini skatīties tenisu - tur tu saproti vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-12 21:36, pirms 13 gadiem
nauri, tu skatiijies laizana speli ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-12 22:13, pirms 13 gadiem
Concorde rakstīja: Argentinas prese : "Lionels Messi trapija pa vartu parliktni."
Nekas tāds nav iedomājams.

     [+] [-]

, 2011-08-13 10:38, pirms 13 gadiem
Robis87 rakstīja: Patiik vel Lukjanovs, cik nu es speeles biju redzeejis, tas vinam izdevaas veiksmiigas
Trīs vai četras spēles viņam izlasē? Spēlē pret Somiju nervozēja vai arī ar Kļavu nevarēja sapraties.