Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Virs galvas lidoja policijas helikopteri, izmantojām evakuācijas izejas"

Emils Ozerinskis

Tobers: "Virs galvas lidoja policijas helikopteri, izmantojām evakuācijas izejas"
Kristers Tobers. Foto: Lechia Gdańsk

Polijas spēcīgāko futbola līgu atstājusi Gdaņskas "Lechia", kuras rindās pēdējās sezonas spēlēja Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers. Sarunā ar Edmundu Novicki valstvienības spēlētājs atklāja, ka sezonas izskaņā komanda esot eskortēta ar policijas ekipāžām, lai izvairītos no nepatīkamām tikšanās reizēm ar kluba karstasinīgākajiem līdzjutējiem.

Izkrītot no Polijas Ekstraklases, kam gāji cauri emocionālā ziņā? Spiediens no kluba vadības, faniem - tas bija smags periods?
Tas līdz šim bijis grūtākais pusgads manā karjerā. Ne tik daudz fiziski, cik psiholoģiskā ziņā. Tik liels bardaks, kāds komandā bija... Spiediens... Finansiālais aspekts... Visas lietas apkārt futbolam neļauj tev koncentrēties pašai spēlei. Beigu beigās tas viss ķēdes reakcijā arī nonāca ģērbtuvēs. Komanda sašķēlās. Tas bija grūts posms, un es teiktu, ka pamatoti izkritām ārā.

Zināms, ka līdzjutēji Polijā arī ir traki - ultras un tā tālāk. Fani nesauca uz "pārrunām"?
Es pieļauju, ka sauca, bet mūs nelaida. Pēdējās nedēļas gan uz treniņiem, gan spēlēm bija nodrošināti speciāli policijas busiņi. Virs galvas bija policijas helikopteri. Lai atstātu stadionu, izmantojām evakuācijas izejas. Nekur pa ceļam nestājāmies, lai mūs neaptur fani huligāni. Mums nekas nodarīts netika. Tagad, kad parādās publiski informācija par apstākļiem kluba vadībā un ap komandu, arī viņi sāk saprast, ka ne pie visa bija vainīgi spēlētāji. Tā bija kopēja problēma.

Vai klubs finansiāli nokārtoja visas saistības, jo lasīju, ka ziemas periodā bija aizkavējumi. Vai viss tajā situācijā ir korekti?
Neesmu vispār neko nokārtojis ar to. Tādēļ bija problēmas, lai tiktu prom no "Lechia" un varētu atbraukt uz izlasi. Pēc sezonas beigām nelaida projām un lika trenēties individuāli. Klubs negrib pildīt līguma nosacījumus. Esmu pelnījis saņemt visas algas. Neesam neko atrisinājuši, un pieļauju, ka pēc izlases vēl būs jāatgriežas klubā, jo līgums ir spēkā līdz 30. jūnijam. Pieļauju, ka tik viegli tas neatrisināsies.

     [+] [-]

, 2023-06-13 14:10, pirms 11 mēnešiem
Vai nav kāds likums, kas ļauj spēlētājam bez juridiskiem šķēršļiem pamest klubu, ja netiek izmaksātas algas?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-13 14:47, pirms 11 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Vai nav kāds likums, kas ļauj spēlētājam bez juridiskiem šķēršļiem pamest klubu, ja netiek izmaksātas algas?
Parasti līgumos tiek iestrādāts mehānisms, kā var lauzt līgumu, bet....kamēr nav nokārtotas finanšu saistības no kluba puses spēlētājiem nav izdevīgi lauzt līgumu, jo tādējādi var palikt zaudētājos finanšu ziņā.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-13 16:02, pirms 11 mēnešiem
Kurwa mač...

     [+] [-]

, 2023-06-13 18:44, pirms 11 mēnešiem
Ja perdole, kurwa.

  -3 [+] [-]

, 2023-06-13 19:09, pirms 11 mēnešiem
Švaki tobers spēlēja, švaki

     [+] [-]

, 2023-06-13 21:57, pirms 11 mēnešiem
jebany v dupe

     [+] [-]

, 2023-06-14 03:24, pirms 11 mēnešiem
Tobers ir nelaimīgais JOBERS