Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis skandāla epicentrā: spēlēja par spīti diskvalifikācijai

Agris Suveizda

Jagodinskis skandāla epicentrā: spēlēja par spīti diskvalifikācijai
Vitālijs Jagodinskis
Foto: fcgoverla.uz.ua

Ukrainas Premjerlīgā šomēnes izcēlies skandāls, kura epicentrā atrodas Latvijas izlases futbolists Vitālijs Jagodinskis. Par spīti it kā piespriestai trīs maču diskvalifikācijai 24 gadus vecais aizsargs tik un tā aizvadīja nākamo spēli.

Jagodinskis esot pagrūdis tiesnesi
Notikumi sākās 19. marta spēlē, kurā Užhorodas "Hoverla" ar 0:1 piekāpās Dņiprodzeržinskas "Stal". Kompensācijas laika otrajā minūtē Vitālijs Jagodinskis ieraidīja bumbu vārtos, taču tiesnešu brigāde izlīdzinājuma vārtus neatzina – lai arī bumbai nepieskārās, cits "Hoverla" futbolists, kurš atradās aizmugures stāvoklī, esot traucējis vārtsargam un tādējādi aktīvi iesaistījies spēlē.

Pēc mača beigām Jagodinskis esot izteicis savu neapmierinātību par pieņemto lēmumu. Mediji lēsa, ka aizsargs esot pagrūdis ceturto tiesnesi un ar necenzētiem vārdiem lamājis galveno tiesnesi. Aprīļa sākumā Jagodinskis esot saņēmis trīs maču diskvalifikāciju, taču aizvadīja visas 90 minūtes pret Doņeckas "Olimpik" (0:2), par ko draudētu tehniskais zaudējums. Klubs skaidroja, ka oficiālā veidā nekādu paziņojumu par spēlētāja diskvalifikāciju nav saņēmis. Ņemot vērā radīto haosu, Jagodinskim piespriestā diskvalifikācija tika atlikta un viņš drīkstēja spēlēt nākamajā mačā pret Odesas "Chornomorets" (0:1).

Klubā "nestrādājis" fakss
Pēc 3. aprīļa spēles pret "Olimpik" savu nostāju skaidroja Ukrainas Futbola federācijas(FFU) Disciplinārās komitejas sekretārs Igors Griščenko: "Sēde notika 1. aprīlī plkst. 10:30, bet tās pašas dienas plkst. 15:39 lēmums tika nosūtīts klubam. Uzreiz sazinājāmies ar kluba pārstāvi, kuram paziņojām, ka nosūtam faksu no federācijas. Tur mums atbildēja – jā, labi. Kad nosūtījām faksu, tad "Hoverla" notika sakaru pārrāvums un fakss nestrādāja. Tā šajā klubā ir normāla prakse, ticiet man. Tāpēc uzreiz vaicājām, uz kādu epastu nosūtīt dokumentu, un viņi nosauca adresi. Tieši caur šo adresi arī parasti veicam visu komunikāciju. Turklāt informācija par noraidījumiem tika nodota Premjerlīgai, kas visu publicēja savā mājaslapā atbilstošajā sadaļā. Un, cik man zināms, delegāts pirms spēles brīdināja "Hoverla" pārstāvi par to, ka Jagodinskim un [trenerim] Veličko ir liegts piedalīties spēlē pret "Olimpik". Tāpat darīja arī spēles galvenais tiesnesis."

Federācija atzinusi kļūdu
Kluba vadība gan turpināja uzstāt, ka nekādu oficiālu informāciju nebija saņēmusi. "Hoverla" ģenerāldirektora Ivana Šica atbilde 6. aprīlī: "Līdz pat šodienai klubs nav saņēmis nevienu oficiālu dokumentu no FFU DK. Vēl vairāk – es personīgi 4. aprīlī nosūtīju oficiālu vēstuli FFU un Premjerlīgai, lai šī situācija tiktu izskaidrota. Visvairāk mani pārsteidza DK sekretāra Igora Griščenko intervija par to, ka mūsu darbinieki izslēdz faksu, lai nesaņemtu dokumentus.

Kārtējo reizi paziņoju, ka Griščenko kunga teiktais neatbilst patiesībai. Tajā pašā dienā mūsu kanceleja saņēma trīs vēstules no "Karpaty", fakss strādāja, bet ne pa faksu, ne epastu nevienu dokumentu no FFU nesaņēmām. (…) 5. aprīlī ap divpadsmitiem saņēmām zvanu no FFU darbinieces, kura atvainojās par to, ka cits darbinieks kļūdaini nosūtījis dokumentus par spēlētāja un trenera diskvalifikāciju nevis uz kluba oficiālo epastu, bet gan kluba galvenās grāmatvedes personīgo epastu, kura tobrīd slimoja."

Protokolā incidents esot pārspīlēts
Vitālijs Jagodinskis atzina, ka pirms iešanas laukumā bija dzirdējis par iespējamo diskvalifikāciju: "Jā, biju par to lasījis internetā. Pirms spēles pret "Olimpik" piegāju pie trenera un pavaicāju par to, uz ko saņēmu atbildi – esmu starta sastāvā, un man ir jāiet laukumā un jāspēlē. Galu galā izgāju un spēlēju, tas arī viss."

Tāpat Latvijas izlases aizsargs sacīja, ka spēles ziņojumā un medijos minētā informācija par viņa uzvedību neatbilst patiesībai: "Viens ir, ko raksta tiesneši, bet kas cits - tas, kas notika un tika fiksēts video. Pēc spēles bija informācija, ka tiesnesi pagrūdu ar abām rokām. Neattaisnoju savu uzvedību, bet vienmēr uzstāšu, kā notika īstenībā. Es viņu pagrūdu, bet tikai ar vienu roku. Un tas nebija grūdiens, bet gan viegls plaukšķis [oriģinālā no kr. val. - хлопок]. Protokolā ierakstīja, ka grūdu tiesnesi ar abām rokām. Nezinu, kur tur bija divas rokas. Ja man parādīs, ka viss bija tieši tā, kā norādīts ziņojumā, tad pats pieiešu, visu priekšā atvainošos un atzīšu, ka man nebija taisnība. Un vēl internetā lasīju, ka esmu necenzēti izteicies…Kur taisnība? Tā ir video. Nezinu, vai kāds to ir vai nav skatījies. Ja secinājumus izdarīja tikai un vienīgi pēc tā, ko uzrakstīja tiesnesis, tad kādi vēl jautājumi man?"

Nākamo spēli "Hoverla" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Kijevas "Dynamo" – kluba, kam pieder Jagodinskis un vēl virkne citu "Hoverla" spēlētāju. Jagodinskim piespriestā diskvalifikācija ir atlikta un skaidra lēmuma nav joprojām, tomēr Latvijas izlases futbolistam šī spēle, visticamāk, ies secen – pat, ja situācija vēl netiks atrisināta, Jagodinskis iepriekšējā mačā nopelnīja ceturto brīdinājumu, kas tik un tā nozīmē diskvalifikāciju. Jagodinskis šosezon piedalījies 18 spēlēs un guvis vienus vārtus, bet "Hoverla" ar 16 punktiem 21 spēlē ieņem 11. vietu.

Izmantotie resursi:
«Знал о дисквалификации, но Грозный сказал...
«Официальной информации по Ягодинскому не...
«Из ФФУ позвонили и извинились за отправку...

     [+] [-]

, 2016-04-13 10:09, pirms 8 gadiem
Hahah, Hameleonu Rotaļas.