Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Maksimenko debitē Anglijas Čempionātā, Višņakovs šoreiz vārtus negūst

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maksimenko debitē Anglijas Čempionātā, Višņakovs šoreiz vārtus negūst
Vitālijs Maksimenko
Foto: seagulls.co.uk

Šodien Polijas Ekstraklasē vārtus nav spējis gūt Eduards Višņakovs, toties Anglijas Čempionātā debitējis Vitālijs Maksimenko.

Trešo spēli Polijā šodien aizvadīja Eduards Višņakovs, kura Lodzas "Widzew" Polijas Ekstraklases 4. kārtas mačā uzņēma vārtsarga Pāvela Šteinbora pārstāvēto Zabžes "Gornik". Mūsu uzbrucējam pārspēt Šteinboru iespējas gan nebija, jo Pāvels atkal palika rezervē. "Widzew" 1. puslaiku zaudēja ar 0:2, ļoti kuriozi ielaižot otros vārtus - aizsargs gribēja atspēlēt vārtsargam, bet pārsteidza viņu un ieraidīja bumbu savos vārtos. Višņakovs līdz pārtraukumam bija nemanāms, tiesa, ne savas vainas dēļ - "Widzew" uz priekšu īsti netika.

Toties 54. minūtē Višņakovs bija tuvu vārtu guvumam. Saņēmis lielisku partnera piespēli, mūsu uzbrucējs teicami noorientējās situācijā un sita pāri izgājušajam vārtsargam - diemžēl bumba lidoja nedaudz arī pāri vārtiem. 60. minūtē "Widzew" ielaida trešos vārtus (0:3) un spēlē viss bija skaidrs. 63. minūtē Višņakovs sarežģītā situācijā prata apstrādāt bumbu pēc tālas piespēles un izlauzties līdz sitienam - vārtsargs atvairīja. 70. minūtē Višņakovs atkal sarežģītu epizodi pārvērta par sitienu (garām) un izpelnījās poļu TV komentētāju uzslavas par to, ka spēj no nekā "izrakt" iespējas. Spēle gan noslēdzās ar 0:3.

Šonedēļ Anglijas Čempionāta ("Championship" jeb 2. spēcīgākā līga) komandā "Brighton" debitēja Vitālijs Maksimenko, uznākot uz maiņu Anglijas Līgas kausa zaudētajā mačā. Šodien Maksimenko debitēja arī Čempionātā, turklāt tiekot pamatsastāvā un nospēlējot visas 90 minūtes, "Brighton" 2. kārtā cīnoties ar "Derby County". Mājiniece "Brighton" pirmā iesita, taču zaudēja ar 1:2 - otrajā vārtu zaudējumā ne pārāk veiksmīgi nospēlējis Maksimenko, kurš vēlāk, 63. minūtē, nopelnīja arī dzelteno kartīti. Citā spēlē Kaspars Gorkšs palika "Reading" rezervē un viņa komanda izbraukuma spēlē ar "Bolton" nospēlēja 1:1.

Oskara Kļavas AZAL pēc zaudējuma 1. kārtā šodien 2. kārtā prata uzveikt "Baku", kurā vairs nav Latvijas pārstāvju. AZAL uzvarēja ar 1:0, Kļavam pilna spēle. Igaunijas čempionātā otro spēli Narvas "Trans" rindās aizvadījis vārtsargs Kristaps Dzelme - pēc sausās debijas šodien izbraukuma cīņā ar čempioni "Nomme Kalju" nācās ielaist trīs bumbas (1:3).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-10 20:31, pirms 11 gadiem
Nice, prieks par Maksimenko iziešanu pamatsastāvā. Pēc kausa mača komentārā rakstīju, ka jāsāk cīņa par vietu pamatsastāvā, bet, raugi, nu jau pilna spēle. Ceru, ka treneris turpinās dot iespējas sevi pierādīt, jo pagaidām abos mačos, proti, kausā un šajā, kuros spēlējis Maksimenko, komanda ir zaudējusi.