Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Mihadjuks ceturtdaļfinālā pret "Falkirk"

Andris Liepa
Andris Liepa

Mihadjuks ceturtdaļfinālā pret "Falkirk"
Pāvels Mihadjuks
Foto: www.caleyjags.com

Vakar notikusi Skotijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu izloze, kas lēmusi, ka latviešu futbolista Pāvela Mihadjuka pārstāvētajai "Inverness" komandai savā laukumā būs jātiekas ar "Falkirk".

Izlozi noteikti var uzskatīt par veiksmīgu, jo pavērušās labas iespējas tikt arī pusfinālā. Pirmkārt, izdevies izvairīties no dueļa pret kādu no Skotijas grandiem (“Celtic” vai “Rangers”), bet otrkārt “Inverness” šo ceturtdaļfinālu varēs aizvadīt savā laukumā, un nav lieku reizi jāatgādina, cik svarīgs mājas faktors ir britu (un Eiropas vispār) futbolā. Kā zināms, "Inverness" Skotijas Premjerlīgā atrodas pēdējā, 12. vietā. Tikmēr pretinieki "Falkirk" ir tikai pozīciju augstāk, apsteidzot Mihadjuka komandu par četriem punktiem. Ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 7. martā.

Interesanti, ka “Inverness” Skotijas kausa izcīņā (tiek rīkots kopš 1873./74. gada sezonas!) ne reizi nav iekļuvusi pat finālā (pusfināls sasniegts divas reizes, pēdējo reizi 2004. gadā). Tiesa, atšķirībā no lielākās daļas citu klubu, “Inverness” vēsture nav ilga – tas dibināts vien 1994. gadā. Un tomēr iekļūšana finālā būtu lielisks ieraksts “Inverness” vēsturē. Varbūt Mihadjuks pieliks savu roku (kāju) tā sasniegšanā? Vispirms gan jāpārvar ceturtdaļfināla barjera un tikai tad varēs sākt domāt par finālu.

Jāpiebilst, ka visi ceturtdaļfinālisti vēl nemaz nav zināmi, jo dažos pāros nepieciešamas pārspēles (“Rangers” gadījumā mačs vienkārši pārcelts). Tas gan neattiecas uz Mihadjuka “Invernees” – tieši mūsu futbolista gūtie vārti astotdaļfinālā pret “Kilmanrock” (2:0) vislielākajā mērā nodrošināja klubam iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Skotijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu izloze

Motherwell vai St Mirren - Celtic
Airdrie Utd vai Dunfermline Athletic - Aberdeen vai East Fife
Inverness CT - Falkirk
Forfar Athletic vai Rangers - Hamilton Accies

Izmantotie resursi:
bbc.com

  +3 [+] [-]

, 2009-02-10 11:51, pirms 16 gadiem
Kad viņu varēs redzēt kādā pārbaudes spēlē LV sastāvā?

  +6 [+] [-]

, 2009-02-10 12:02, pirms 16 gadiem
evertonian rakstīja: Kad viņu varēs redzēt kādā pārbaudes spēlē LV sastāvā?
kad visi spēlē vēl LV, LMT virsligā, tad retais aiziet apskatīties, a tagad visi, tik kādu spēlīti redzēt
tas pats ar Gauraču, Gorkšu utt
tak ejat skatiities uz virslīgu un no jaunatnes sekojat lidzi izaugsmei!

     [+] [-]

, 2009-02-10 13:02, pirms 16 gadiem
evertonian rakstīja: Kad viņu varēs redzēt kādā pārbaudes spēlē LV sastāvā?
Neceri,kāmēr Starkovs būs treners tikmēr izlasē spēlēs tikai viņa draugi,un viņam vienalga kāda sportiska formā ir spēlētāji.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-10 13:07, pirms 16 gadiem
Ndeki rakstīja: Neceri,kāmēr Starkovs būs treners tikmēr izlasē spēlēs tikai viņa draugi,un viņam vienalga kāda sportiska formā ir spēlētāji.
neparspīlē, Starkovs atzina, ka pastiprināti viņam sekos lidzi

     [+] [-]

, 2009-02-10 15:09, pirms 16 gadiem
Vēlu veiksmi. Bet lai uzreiz jau nesaceras, iekļūs pusfinālā tikai tad, kad skanēs spēles beigu svilpe. Atbildība ir liela, bet lai vēl par finālu un pusfinālu nedomā, jāuzvar ceturtdaļfinālā un tad jau redzēs...

Veiksmi Pāvelam un klubam!