Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Gorkšs ķers rokās līderus, Rudņevs pret Polijas čempioni

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Leģionāri: Gorkšs ķers rokās līderus, Rudņevs pret Polijas čempioni
Artjoms Rudņevs
Foto: lechpoznan.pl

Nedēļas nogalē atkal sevi jāpierāda Latvijas futbola leģionāriem. Artjoms Rudņevs jau šovakar Polijas Ekstraklases mačā Krakovā lūkos iekarot valsts čempiones "Wisla" vārtus, savukārt sestdien lielākā uzmanība pievēršama Kasparam Gorkšam un viņa "Reading", kas mēģinās gūt 8.(!) uzvaru pēc kārtas.

Kaspara Gorkša „Reading” pēdējās 17 spēlēs ir izcīnījusi 14 uzvaras, pie tam uzvarēto spēļu sērija otrdien pieaugusi līdz septiņiem mačiem (tajos ielaisti tikai vieni vārti, kas ir arī liels aizsargu nopelns). Pēdējo 17 spēļu rezultāti kopš 26. novembra: 3:2, 3:2, 0:1, 3:0, 1:0, 3:0, 1:0, 1:3, 2:1, 0:1, 1:0, 2:0, 1:0, 1:0, 2:0, 2:1, 1:0. Kopumā sezonā „Reading” ir 2. vietā pēc ielaistajiem vārtiem (labāks rādītājs ir tikai „Hull City”). Pie tam pēdējā kārtā neizšķirtus savā laukumā izspēlēja abas līderes „Southampton” un „West Ham”, tādējādi „Reading” no tām šobrīd atpaliek attiecīgi par trim un diviem punktiem (pie tam Svētajiem par maču vairāk). Sestdien Redinga un Gorkšs mēģinās spert vēl vienu soli Premjerlīgas virzienā, uzņemot 11. pozīcijas īpašnieci „Leicester City”, kuru viesos Kaspara komanda 1. aplī apspēlēja ar 2:0. Pēc šīs mājas spēles otrdien „Reading” viesos tiksies ar pirmspēdējā vietā atrodošos „Doncaster” – arī šo vienību redingieši 1. aplī uzveica ar 2:0. Jāmēģina atkārtot.

Aleksandrs Cauņa jau trenējas ar Maskavas CSKA, taču diez vai piedalīsies šīs dienas spēlē pret Maskavas „Dinamo” – tā būs 2. un 3. vietu īpašnieču tikšanās. Vakar tikās abu komandu dublieri, un Cauņa laukumā pavadīja pirmo puslaiku. Andris Vaņins un „Sion” sestdien uzņems „Thun” – neizšķirta gadījumā Siona pēc punktu soda saņemšanas sasniegs 0 punktu robežu, bet uzvarot pat tiks plusos. Ukrainas čempionāta pirmajā spēlē pēc ziemas pārtraukuma Ritvars Rugins tika sava jaunā kluba „Illichivets” pieteikumā, taču palika rezervē. Sestdien plkst.14:30 viņa komanda uzņems Ukrainas čempioni un vicelīderi Doņeckas „Shakhtar” – varbūt Latvijas izlases pussargam tiks dota iespēja paspēkoties ar ogļraču tehnisko brazīliešu brigādi?

Artjoma Rudņeva „Lech” Polijas Ekstraklasē noslīdējusi uz zemo 9. vietu un šovakar jaunā trenera Rumaka debijas reizē viesos Krakovā plkst.21:30 jācīnās ar Polijas čempioni „Wisla”, kurai tikai par trim punktiem vairāk un 6. vieta. Rudņevs pēc ziemas pārtraukuma divās spēlēs nav guvis vārtus, bet vēl vienu „Lech” maču pārcēla – nav šaubu, ka mūsu uzbrucējs ir ļoti izsalcis pēc gūtiem vārtiem. Ironiski, bet otrdien „Lech” un „Wisla” tiksies vēlreiz, šoreiz Poznaņā aizvadot Polijas kausa izcīņas 1/4 fināla pirmo spēli.

Ļoti daudz ko izšķiroša spēle cīņā par palikšanu šovakar notiks Lodzā - Oļega Laizāna pastarīte LKS uzņems pirmspēdējā vietā esošo Alekseja Višņakova „Cracovia” – abām komandām ir vienāds punktu skaits (16), un drošajā zonā esošā „Zaglebie” ir tikai punktu priekšā. Pastāv augsta varbūtība, ka LKS – „Cracovia” spēles zaudētāja Ekstraklasi pavasarī pametīs… Pie A.Višņakova Krakovas vienības stūres debitēs treneris Kafarskis, kurš agrāk vadīja „Lechia”. Sestdien Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana Gdaņskas „Lechia” izbraukumā tiksies ar Zabžes „Gornik” – arī „Lechia” nav tālu priekšā izkrišanas zonai, un punkti ir jākrāj. Polijas 1. līgas turnīrs atsāksies 17. martā – tad arī sāksim sekot Denisa Rakela un Kaspara Dubras sekmēm.

Otrdien tiks izspēlētas Azerbaidžānas kausa izcīņas 1/4 finālu pirmās spēles. Pāvels Doroševs ar savu „Qabala” uzņems „Qarabag”. Ģirta Karlsona „Inter” tiksies ar „Khazar”, bet Aleksandra Starkova, Māra Verpakovska un Denisa Ivanova „Baku” savu skatītāju priekšā cīnīsies ar AZAL. Visas minētās komandas ir Azerbaidžānas Premjerlīgas dalībnieces. Pirmdien Krievijas 1. divīzijā sāksies TOP8 klubu cīņas par iekļūšanu Premjerlīgā, taču diemžēl neviena mūsu futbolista pārstāvēts klubs TOP8 rudenī neiekļuva. Cīņas par palikšanu 1. divīzijā sāksies vien 26. martā.

Pagājušajā nedēļas nogalē atsākās Bulgārijas čempionāts, taču mūsu vārtsargs Andrejs Pavlovs sava Plovdivas „Lokomotiv” sastāvā palika rezervē. Priekšroka dota citam jaunieguvumam Karadžovam (tikai 22 gadus vecs), kurš spēlējis Bulgārijas U-19 un U-21 izlasēs. Pie teikšanas Kipras augstākajā līgā netiek cits vārtsargs Jevgeņijs Sazonovs, kurš sēž aiz maķedonieša Nuredinoska muguras. Toties pagājušajā nedēļas nogalē Grieķijas 1. līgā debitējis Andrejs Butriks, nākot uz maiņu savas komandas „Epanomi” rindās.

Jau rīt (sestdien) sāksies jaunais Igaunijas čempionāts – Narvas „Trans” pametis Aleksandrs Čekulajevs (viņam svētdien trešā spēle Maltas čempionātā), toties ir četri citi mūsējie (Aleksandrs Abramenko, Dmitrijs Borisovs, Aleksejs Kuplovs-Oginskis un Dmitrijs Medeckis), bet vēl viens mūsu pārstāvis Romāns Gladilins meklējams „Sillamae” (1. kārtā jātiekas ar čempioni „Flora”) rindās. Tāpat rīt sāksies arī Lietuvas čempionāts, kurā atrodami četri mūsējie – vārtsargs Māris Eltermanis un Valērijs Čistjakovs „Kruoja” komandā, bet Intars Kirhners un Igors Kozlovs „Šiauilai” komandā.

Latvijas leģionāru spēles (9.-13. marts)

DienaLaiksTurnīrsSpēleLeģionārs
Piektdiena14:00Krievijas PremjerlīgaCSKA Moskva — Dinamo MoskvaCauņa
Piektdiena19:00Polijas EkstraklaseŁódzki KS — Cracovia KrakówO.Laizāns – A.Višņakovs
Piektdiena21:30Polijas EkstraklaseWisła Kraków — Lech PoznanRudņevs
Sestdiena14:30Polijas EkstraklaseGórnik Zabrze — Lechia GdańskLukjanovs; Kožans
Sestdiena14:30Ukrainas PremjerlīgaIllichivets' — Shakhtar DonetskRugins
Sestdiena17:00Anglijas ČempionātsReading — Leicester CityGorkšs
Sestdiena18:45Šveices SuperlīgaSion – ThunVaņins
Svētdiena17:00Maltas čempionātsBalzan Youths – VallettaČekulajevs
Otrdiena??Azerbaidžānas kausa izcīņaQabala — QarabağDoroševs
Otrdiena??Azerbaidžānas kausa izcīņaBaku — AZALVerpakovskis; Ivanovs
Otrdiena??Azerbaidžānas kausa izcīņaInter — KhazarKarlsons
Otrdiena19:30Polijas kausa izcīņaLech Poznan — Wisla KrakówRudņevs
Otrdiena21:45Anglijas ČempionātsDoncaster Rovers — ReadingGorkšs

  +1 [+] [-]

, 2012-03-09 08:51, pirms 12 gadiem
Cauņam vajadzētu sevi parādīt,lai nākamnedēļ tiek Santiago Bernabeu uz laukuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-09 13:41, pirms 12 gadiem
Gorkš ir kā biļete uz Premjerlīgu... kas to iegādājas, nenožēlo. tikai nedrīkst pēc tam izmest miskastē

     [+] [-]

, 2012-03-09 19:20, pirms 12 gadiem
Ceru neaplauziis
Readinga man redzeet Gorkshu uzvareetaa speelee beidzot klaatienee.. fingers crossed!!