Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uz Grieķiju aizbraukušais Maksimenko: "Latvijā mani gribēja viens klubs"

Emils Ozerinskis

Uz Grieķiju aizbraukušais Maksimenko: "Latvijā mani gribēja viens klubs"
Šovasar Vitālijs Maksimenko bieži vien apmeklēja futbolu skatītāja kārtā. Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas futbola izlasē 53 spēles aizvadījušais aizsargs Vitālijs Maksimenko teju gadu bijis ārpus profesionālā futbola aprites. Aizvadītās nedēļas izskaņā parādījās vēstis, ka 32 gadus vecais aizsargs piekritis pievienoties Grieķijas otrās līgas komandai "Aiolikos". Latvijas futbola fanātiķis Edmunds Novickis pajautāja furbolistam par iemesliem 11 mēnešu pavadīšanai ārpus futbola.

Vitālijs Maksimenko pēdējo reizi laukumā izgāja pagājušā gada Virslīgas pēdējā kārtā, palīdzot RFS ar 1:0 uzveikt "Riga". Pērnajā Latvijas čempionāta sezonā futbolists piedalījās 17 Virslīgas mačos. Sarunā ar daudzkārtēju Latvijas labāko futbola žurnālistu Edmundu Novicki aizsarga pozīcijā spēlējošais Maksimenko ieskicēja pēdējā gada notikumus: "Pēc RFS šī gada janvārī un februārī man bija divi piedāvājumi no Rumānijas un Serbijas augstākajām līgām. Tomēr ap to pašu laiku mēs ar sievu gaidījām otro bērniņu, un janvārī piedzima dēls. Sievai pēc dzemdībām klājās sarežģīti un šajā situācijā nevarēju atstāt viņu vienu pašu ar diviem bērniem. Ģimene nevarēja palikt bez manis, tāpēc nolēmu palikt Latvijā."

Vienīgais piedāvājums no vietējiem klubiem futbolistu nav uzrunājis: "Latvijā viens klubs gribēja mani piesaistīt, taču es atteicu - nevēlos minēt nosaukumu, vienkārši neredzēju sevi šajā klubā. Savukārt septembra pēdējās dienās parādījās piedāvājums no Grieķijas. Man uzrakstīja kāds grieķu aģents un sacīja, ka vienam klubam vajadzīgs centra aizsargs, turklāt tieši kreilis. Viņi teica, ka esmu viņiem vajadzīgs pat neskatoties uz to, ka tik ilgu laiku neesmu spēlējis."

"Klubs gan bāzējas Salonikos, visi spēlētāji tur arī dzīvo, taču oficiālās mājas spēles aizvada Lesbas salā, ierodoties tur dienu divas pirms mača," par savu jauno komandu "Aiolikos" izteicās Latvijas futbolists.

"Aiolikos" vienība tēmē savus mērķus uz uzvaru Grieķijas 2. līgā, lai iegūtu tiesības kāpt augstāk uz Grieķijas Superlīgu. Komandā ir virkne Balkānu reģionu pārstāvošie futbolisti - serbi, bosnietis, melnkalnietis un albānis. Tāpat ir daži spēlētāji ar āfrikāņu saknēm.

Lai gan pati "Aiolikos" komanda bāzējas kontinentālajā Grieķijas daļā - valsts otrajā lielākajā pilsētā Salonikos, tomēr mājas spēles vienība aizvada Lesbas salā, kas ir interesanta sengrieķu vēstures pētniekiem. No Lesbas salas nākusi sengrieķu dzejniece Sapfo, kuras daiļradi raksturojuši spilgti emocionāli un individuāli pārdzīvojumi ar homoseksuālu apakštoni. Tieši tādēļ Lesbas salas nosaukumu par savu pašabzīmējumu pagājušā gadsimta sešdesmitajos septiņdesmitajos gados izvēlējās homoseksuālas sievietes jeb lesbietes.

Sarunā ar žurnālistu, Maksimenko atzina, ka uz brīdi jau esot patiesi radušās domas par futbolista karjeras noslēgšanu. Ko darīt pēc tās? Potenciāli Maksimenko neizslēdz iespēju doties futbola aģenta karjeras virzienā, jo ar saviem kontaktiem Āzijā Maksimenko esot pielicis pirkstu Vladislava Gutkovska nonākšanai Dienvidkorejas čempionātā.

Maksimenko savas karjeras laikā Virslīgā spēlējis Rīgas "Daugavā", "Skonto", "Liepājā" un RFS. Futbolists pārstāvējis arī komandas Anglijā, Skotijā, Nīderlandē, Austrijā, Polijā, Japānā un Slovēnijā.

     [+] [-]

, 2023-10-12 15:37, pirms 7 mēnešiem
"Lai gan pati "Aiolikos" komanda bāzējas kontinentālajā Grieķijas daļā - valsts otrajā lielākajā pilsētā Salonikos, tomēr mājas spēles vienība aizvada Lesbas salā, kas ir interesanta sengrieķu vēstures pētniekiem. No Lesbas salas nākusi sengrieķu dzejniece Sapfo, kuras daiļradi raksturojuši spilgti emocionāli un individuāli pārdzīvojumi ar homoseksuālu apakštoni. Tieši tādēļ Lesbas salas nosaukumu par savu pašabzīmējumu pagājušā gadsimta sešdesmitajos septiņdesmitajos gados izvēlējās homoseksuālas sievietes jeb lesbietes."

Rindkopa, bez kuras pilnīgi varēja iztikt, stāstot par Maksimenko, bet autors, acīmredzot, cerēja savākt komentārus par homoseksuālismu un lesbietēm.