Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Pavlovs: "Baltkrievijas čempionāta līmenis ir krietni augstāks"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pavlovs: "Baltkrievijas čempionāta līmenis ir krietni augstāks"
Andrejs Pavlovs
Foto: fkventspils.lv

Latvijas čempionvienības "Ventspils" vārtsargs Andrejs Pavlovs, kurš sezonas pirmo pusi pavadīja Soļigorskas "Shakhter" pastāstījis, ka, viņaprāt, Baltkrievijas čempionāta līmenis ir krietni vien augstākas par Latvijas.

"Ventspils" Andreju Pavlovu sezonas pirmajā pusē izīrēja Balktrievijas klubam Soļigorskas "Shakhter". Sezonas pirmajās spēlēs Andrejs bija komandas pamatvārtsargs, taču tad treneri viņam vairs neuzticējās, vairākkārt atstājot viņu rezervē. Par laimi, pēdējās spēlēs Pavlovs regulāri izgāja pamatsastāvā, gandrīz tiekot arī pie Baltkrievijas kausa, taču finālā ar 1:2 nācās piekāpties "Naftan". Par Baltkrievijā pavadīto laiku vārtsargs sīkāk pastāstīja intervijā "Ventspils" kluba oficiālajai mājaslapai. Piedāvājam fragmentus no šīs intervijas.

Andrej, Baltkrievijas kausa fināls atstājis laikam ne tos patīkamākos iespaidus?
Protams, ka mēs gribējām uzvarēt, bet... Var teikt, ka veiksme bija pretinieku pusē.

Uzvarēt varēja gan viena, gan otra komanda?
Tieši tā. Neteikšu, ka "Shakhter" simtprocentīgi bija pelnījis uzvaru, bet mūsu uzvara noteikti nebūtu pārsteigums. Varējām uzvarēt gan pamatlaikā, gan pagarinājumā, bet laikam nebija lemts.

Vārtu gūšanas momentu, spriežot pēc visa, bija pietiekami?
Protams. Jau pagarinājumā pie rezultāta 1:2 bumba pēc mūsu sitieniem divas reizes trāpīja pa vārtu stabu, bet vienreiz "Naftan" aizsargs izsita bumbu jau no vārtu līnijas. Ar vārtu gūšanas momentu realizāciju komandai klājas slikti. Spēlē pret "BATE", kuru uzvarējām ar 3:2, viss gan bija kārtībā, tādēļ arī tik labs rezultāts.

Vai bija izredzes tikt galā ar rezultatīvajiem "Naftan" sitieniem?
Vienmēr gribas tikt galā ar visiem sitieniem. Pirmajā gadījumā uzbrucējs Stripeiskis, kurš ir visu laiku labākais vārtu guvējs Baltkrievijas čempionātā, izdarīja lielisku sitienu no gaisa.Bumba lidoja pa zemi, es paspēju noreaģēt, bet bumba ielidoja pašā vārtu stūrī. Otrie vārti. Stūra sitiens, sitiens ar galvu no četriem metriem. Grūti bija tikt galā...

Glābt "Shakhter" vienalga bija nepieciešams?
Kā tad bez tā. Negribās sevi lielīt, bet divas reizes glābu komandu izgājienos viens pret vienu. Pēc vienas no šādām situācijām, pašās spēles beigās mums izdevās izveidot uzbrukumu, pēc kura izdevās panākt izlīdzinājumu. Bija arī citi momenti, tā ka, kopumā nospēlēju neslikti, bet kausu izcīnīja pretinieki.

Kā kopumā vērtē Baltkrievijā pavadīto laiku?
Esmu apmierināts, ka izdevās iegūt jaunu pieredzi. Aizvadīju septiņas spēles, un nevienā no tām viegli nebija. Pastrādāt nācās pieklājīgi. Vieglu spēļu te nav, pat autsaideri cīnās līdz pēdējam, ar vienu kāju uzvarēt nav iespējams.

Vai Baltkrievijas čempionāta līmenis ir ievērojami augstāks par Latvijas?
Jā, to pat nevajadzētu īsti apspriest. Baltkrievijā ir gan vairāk komandu, gan arī to līmenis ir augstāks. Katra ir spējīga atņemt punktus katrai, vienīgais, "BATE" uz kopējā fona izskatās pēc izteikta līdera. Jebkurā gadījumā, par punktiem šeit jācīnās visas 90 minūtes.

Uz ko šajā turnīrā pretendētu "Ventspils"?
Cīnītos par medaļām, par to esmu pārliecināts. Nešaubos, ka "Ventspils" atrastos turnīra tabulas augšgalā. Starp citu, joprojām atceros "Ventspils" zaudējumu "Shakhter" treniņnometnē, un joprojām nevaru saprast, kā tas notika [smejas].

Izmantotie resursi:
fkventspils.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 11:04, pirms 15 gadiem
Cerēsim, ka Vaņins dabūs darbu ārzemēs un Pavlovs varēs spēlēt Ventspilī.
Kāds nezin, uz cik ilgu laiku Andrim ir līgums ar Ventspili? Varbūt ieinteresēsos klubus biedē nauda ko prasa V-pils...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-05 11:34, pirms 15 gadiem
liimenjus pat saliidzinaat nevar.shogad baltkrievijaa augst.liigaa ir 14 kom.divas ateicaas sezonas saakumaa-nebija naudas pienaaciigaa liimenii.toties paareejas visas komandas bija katra pa trijaam treninjnometneem dienvidos.kaa nu kura-turcija ,spaanija,kipra.pirms pashas sezonas vaacija,holande.taakaa tur viss ir ok.
to par muusu latviju gan nevareetu teikt.Zhel,ka mees arii shajaa jomaa esam pasaulee"liideros".
toties,ieprikesh ,muusu politikji,to vien dariija,kaa kladzinaaja,ka baltkrievijaa notiekoties sazin ,kas.tur pat kriize nav taada,kaa pie mums.luuk taa!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-05 11:38, pirms 15 gadiem
par skatiitaajiem.katraa speelee nav mazaak par 2000-3000 skatiitaajiem.
mums 100-500 max
stadioni labi.Tikko Gomeljaa uzceela supermodernu stadionu.iisti neatceros,bet tablo ,laikam ,viens no krutaakajiem eiropaa.
a mees-baltkrivijaa suudi-vot mums ir suudi,ne tur......

     [+] [-]

, 2009-06-05 12:47, pirms 15 gadiem
ku-ku rakstīja: a mees-baltkrivijaa suudi-vot mums ir suudi,ne tur......
tieši ta, es esmu parliecinats, ka Baltkrievija (ari Azerbaidžana, utt) jau sen viss ir attistits labak neka pie mums, Latvija.
jo ar slaveno Latvijas politiku var tikai runat, nevis darit.

     [+] [-]

, 2009-06-05 21:20, pirms 15 gadiem
Baltkrievija sportu atbalsta,tadel tur apstakli labaki neka Latvija,tacu neteiktu,ka dzives apstakli Baltkrievija ir labi.