Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rubinam vārti "Simurq" labā, "Baku" uzvara, Gauračam neieskaita vārtus

Andris Liepa
Andris Liepa

Rubinam vārti "Simurq" labā, "Baku" uzvara, Gauračam neieskaita vārtus
Andrejs Rubins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Krievijas 1. divīzijas spēlē Edgara Gaurača Krasnojarskas „Enisey” savā laukumā ar 0:2 piekāpās Oskara Kļavas „Khimki”. Gauračs vienā no spēles epizodēm guva vārtus, kas netika ieskaitīti. Azerbaidžānas čempionātā uzvaru izcīnījusi Aleksandra Starkova trenētā „Baku”, kuru pārstāv arī Māris Verpakovskis un Deniss Ivanovs. Toties citā Azerbaidžānas čempionāta spēlē vārtus guvis Andrejs Rubins.

Krievijas 1. divīzija

Edgara Gaurača „Enisey” bija vienīgā no mūsu leģionāru pārstāvētajām Krievijas 1. divīzijas komandām, kas vēl saglabāja cerības pēc 38 kārtām tikt labāko astotniekā, kas pēc Jaunā gada ļautu turpināt cīņu par Premjerlīgu. Šodien šīs cerības zuda, jo 37. kārtas mačā nepieciešamās uzvaras vietā „Enisey” mājās ar 0:2 zaudēja Oskara Kļavas „Khimki”. Pēc iespaidīgā sezonas sākuma „Enisey” turpinājumā izlaida gaisu...

Gauračs laukumā iznāca sākumsastāvā un 40. minūtē pie 0:1 guva vārtus, taču tiesnesis tos neieskaitīja, jo fiksēja mūsu uzbrucēja pārkāpumu cīņā ar „Khimki” un Armēnijas izlases pamatvārtsargu Berezovski. Interesanti, ka 45. minūtē tiesnesis vēlreiz apbižoja Gauraču – mūsu futbolists izskrēja viens pret vienu ar Berezovski, taču spēle tika apstādināta, jo tiesnesis uzskatīja, ka Edgars brīdi iepriekš pārkāpis noteikumus cīņā ar aizsargu. Gauraču nomainīja 60. minūtē, bet Kļava šoreiz palika rezervē, uznākot vien uz maiņu 80. minūtē (taktiskā maiņa, pussarga vietā), kad rezultāts jau bija 2:0 „Khimki” labā. Pēc Jaunā gada visi mūsējo pārstāvētie klubi cīnīsies par 9.-20. vietu.

Citā Krievijas 1. divīzijas spēlē 7. vietā esošā „Sibir” uzņēma Jura Laizāna „Fakel” un negaidīti zaudēja. Pēdējā vietā (ja neskaita bankrotējušo klubu) esošā „Fakel” guva otro uzvaru pēc kārtas – spēles kompensācijas laikā „Sibir” izlīdzināja (1:1), bet viesi no Voroņežas paspēja atgūt vadību un 2:1. Laizāns laukumā nāca vien uz pāris sekundēm laika vilcināšanai jau pēc 2:1 panākšanas.

1:1 izbraukumā ar Vladimiras "Torpedo" nospēlēja Kaļiņingradas "Baltika". Viesu sastāvā visu spēli nospēlēja Aleksandrs Koliņko un Artūrs Zjuzins, bet Maksims Rafaļskis laukumā devās otrā puslaika kompensācijas laikā. Abi vārti tika gūti ar desmit minūšu intervālu otrā puslaika pirmajā pusē. Pirmie izcēlās "Baltika" spēlētāji. Koliņko vienā epizodē rupji kļūdījies, bet pretinieki to nav spējuši izmantot, savukārt Zjuzins otrajā puslaikā vienreiz bīstami apdraudējis "Torpedo" vārtus, aizsitot nedaudz garām. "Baltika" 37 mačos ieguvusi 41 punktu, kas dod 14. vietu.

Azerbaidžānas Premjerlīga

Azerbaidžānas čempionāta 12. kārtas spēlē uzvaru guvusi Aleksandra Starkova, Denisa Ivanova un Māra Verpakovska pārstāvētā „Baku”, kas viesos ar 3:1 apspēlēja „Kapaz”, revanšējoties par šokējošo 1. apļa zaudējumu mājās ar 0:3. Jau pēc 1. puslaika „Baku” bija priekšā ar 2:0, bet vienīgos vārtus ielaida pie 3:0. Verpakovskis šodien nespēlēja savainojuma dēļ (Parkss, kurš guva vienus vārtus, pildīja vienīgā uzbrucēja funkcijas, pēc mača izpelnoties Starkova komplimentus), bet Ivanovam kā vienmēr pilna spēle. „Baku” joprojām paliek 5. vietā, taču, pirmkārt, pietuvojusies pirmajam trijniekam, otrkārt, nostabilizējusies sešiniekā – tieši TOP6 pēc diviem apļiem (22 kārtām) turpinās cīņu par medaļām.

Citā spēlē savus pirmos vārtus šosezon un pirmos jaunās komandas „Simurq” labā guvis Andrejs Rubins, kurš spēlē pret „Revan” iznāca sākumsastāvā un 2. puslaikā izlīdzināja rezultātu (1:1) pēc lieliskas partnera piespēles. Diemžēl drīzumā Rubins neizmantoja vēl vienu izcilu iespēju un pašās mača beigās tika nomainīts. Rezultāts vairs nemainījās – 1:1. Kristaps Grebis uznāca uz maiņu 53. minūtē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-04 18:47, pirms 13 gadiem
Akcija "nozodz" latvietim vārtus turpinās!

     [+] [-]

, 2011-11-04 20:02, pirms 13 gadiem
Prieks par Rubinu. Pamazām pēc savainojumiem sāk atgūt formu. Jācer, ka arī Grebis tur vēl uzspīdēs, jo īstenībā ir ļoti labs spēlētājs. Tikai pēdējos gados karjerā bijuši vairāki negatīvi faktori - neveiksmes ar LM, tad kipriešu uzmešana utt. Žēl, ka Krievijas 1. līgā visi mūsējie tik pa apakšu kuļas, bet nu laikam jau kaut kas vairāk ir jāiespēj, lai tiktu augstāk.