Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Vaņinam zaudējums, Cauņa rezervē CSKA uzvarā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Vaņinam zaudējums, Cauņa rezervē CSKA uzvarā
Andris Vaņins
Foto: bick.ch

Šodien spēles savos klubos aizvadījuši vairāki mūsu futbola leģionāri. Tiesa, vēl vairākiem nācās palikt uz savu klubu rezervistu soliņiem. Viens no viņiem bija Aleksandrs Cauņa, kura Maskavas CSKA ar 3:0 pieveica "Lokomotiv". Savukārt Lietuvas čempionātā pie vārtu guvuma tika Valērijs Čistjakovs, palīdzot "Kruoja" ar 4:0 sagraut "Tauras". Šveicē zaudējums Sionai un Andrim Vaņinam.

Šveices Superlīgā Andris Vaņins un "Sion" tikās ar "Laussane Sport", komandu, kas turnīra tabulā atrodas vienu vietu augstāk. Cerību apsteigt "Laussane" Sionai gan bija visai maz - četras kārtas pirms beigām starpība bija deviņi punkti. Laba iespēja to samazināt bija šovakar, tomēr neizdevās, jo Siona piedzīvoja zaudējumu ar 0:1. Vienīgo reizi Vaņinam nācās kapitulēt 14. minūtē, kad pēc Rū sitiena no aptuveni 20 metriem bumba vispirms trāpīja pa pārliktni un tad ieleca vārtos. Līdz ar neveiksmi "Sion" vairs nav izredžu izglābties no pārspēlēm.

Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA šovakar derbijā tikās ar "Lokomotiv". Cauņa tā arī netika laukumā, paliekot rezervē, bet jau septītajā minūtē CSKA nokļuva vairākumā, kā arī tika pie 11 metru soda sitiena. To realizēja Dumbija, ātri izvirzot viesus vadībā. "Lokomotiv" otrā puslaika vidū nācās veikt vārtsargu maiņu (trauma), bet mača beigās CSKA vēl ar diviem vārtiem nostiprināja pārsvaru – abas reizes izcēlās Zorans Tošičs. CSKA ar 42 mačos iegūtiem 75 punktiem ir otrajā vietā, par diviem apsteidzot trešo pozīciju.

Krievijas 1. Divīzijā Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina Kaļiņingradas "Baltika" cīnījās 0:0 ar SKA. Koliņko sargāja savas komandas vārtus visu spēli, bet Zjuzinu nomainīja 87. minūtē. Ar neko īpašu pussargs sev atvēlētajā laikā izcelties nespēja. Neizšķirti beidzās arī Edgara Gaurača Krasnojarskas "Enisey" mačs pret "Gazovik", 1:1. Gauračs joprojām ārstē savainojumu. Oļega Malašenoka nebija "Volgar" pieteikumā pret "Torpedo" (3:1), savukārt Juris Laizāns nāca laukumā uz maiņu 81. minūtē, bet viņa Voroņežas "Fakel" ieguva punktu pret "Chernomorets", 0:0.

Ukrainas Premjerlīgā Ritvara Rugina "Iliichivets" viesos cīnījās 0:0 ar "Obolon" un turnīra tabulā atrodas sestajā vietā. Rugins palika uz rezervistu soliņa. Ukrainas 1. līgā "Sevastopol" ar 5:1 sagrāva "Nyva", bet arī Jevgēņijs Kosmačovs šoreiz palika rezervē. Lietuvā vārtus guva Valērijs Čistjakovs, palīdzot savam un Māra Eltermaņa klubam "Kruoja" ar 4:0 sagraut Aleksandra Solovjova "Tauras". Savukārt Āzijas Čempionu līgā Andreja Perepļotkina (nespēlēja) "Nasaf" ar 1:4 cieta sakāvi pret "Al Jazira". Grupu turnīrā vēl atlikusi vēl viena kārta, bet "Nasaf" jau zaudējusi cerības turpināt cīņu – tikai viens punkts piecos mačos.