Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ļašenko Parīzē tiekas ar Infantīno un pārrunā nacionālā stadiona jautājumu

Agris Suveizda

Ļašenko Parīzē tiekas ar Infantīno un pārrunā nacionālā stadiona jautājumu
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko 27. maijā tika uzņemts jaunajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) birojā Parīzē, vizītē tiekoties ar FIFA prezidentu Džanni Infantīno un pārrunājot vairākus Latvijas futbolam būtiskus jautājumus, informē Latvijas Futbola federācija.

Viena no sarunas galvenajām tēmām bija nacionālā futbola stadiona būvniecība, lai Latvijas futbols varētu spert nākamo attīstības soli uz priekšu. Kā zināms, pašlaik norisinās aktīvs darbs pie dažādām šī projekta īstenošanas detaļām, tai skaitā labākās iespējamās vietas izraudzīšanās. Cita padziļināti skarta tēma notikušajā tikšanās reizē bija Latvijas iesaistīšanās FIFA skolu futbola programmā, kurā LFF saskata virkni ieguvumu gan futbola popularizēšanā, gan veselīga dzīvesveida propagandēšanā skolēnu vidū. Programmu varētu sākt realizēt jau šā gada septembrī.

"Stadiona projekta jautājumā, kura nepieciešamība Latvijas futbola attīstībai, manuprāt, ir neapšaubāma, uzturam regulāru komunikāciju un pārrunas ar visām potenciāli iesaistītajām pusēm. Protams, FIFA kā partneris tik grandioza projekta realizēšanā mums ir ļoti svarīgs. Tikšanās laikā vēlreiz ieguvu apstiprinājumu FIFA atbalstam, tāpat pārrunājam vairākas šī projekta iestrādnes un aktuālos procesus," komentē Vadims Ļašenko. "Tāpat mēs ļoti vēlamies spert nākamos soļus futbola popularizēšanā bērnu vidū pēc veiksmīgajiem bērnudārzu programmas un "UEFA Playmakers" projektiem, un tāpēc esam ļoti ieinteresēti FIFA piedāvātajā skolu futbola programmā. Esam tās realizēšanā jau ieguldījuši lielu darbu, lai jūnijā par to runātu jau ar Izglītības un zinātnes ministriju."

Tikšanās laikā LFF prezidents pauda gatavību Latvijā tuvākajā nākotnē uzņemt kādu no FIFA organizētajiem jaunatnes vai sieviešu izlašu finālturnīriem. Abi prezidenti pārrunāja arī LFF un FIFA sadarbību izskanējušajā lietā ar vairāku Latvijas klubu un futbola darboņu iespējamo dalību, kurā tiek gaidīts attiecīgs FIFA atzinums un lēmumi. "Esam par izskanējušajiem apgalvojumiem labi informēti. Pats personīgi esmu runājis ar visām iesaistītajām pusēm. Sadarbojamies ar FIFA apstākļu noskaidrošanā un gaidām attiecīgus lēmumus," piebilst Vadims Ļašenko.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14052/lff-un-f...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 12:07, pirms 2 gadiem
Cik desmitgades jau notiek pārrunas par šo jautājumu? Laikam tā ari nevienu neielika aiz restēm par 'futbola mājām" Barona ielā?

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 12:52, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Cik desmitgades jau notiek pārrunas par šo jautājumu? Laikam tā ari nevienu neielika aiz restēm par 'futbola mājām" Barona ielā?
tak jau sen panākts savstarpējs izlīgums starp abām pusēm

  +6 [+] [-]

, 2022-05-31 13:39, pirms 2 gadiem
Nacionālais stadions ir Latviešu Uzvaras parka projektā jau gadus 90.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 14:00, pirms 2 gadiem
yura rakstīja: tak jau sen panākts savstarpējs izlīgums starp abām pusēm
kaudze naudes iztērētas un parakstīts izlīgums...
nauda notriekta...

  +3 [+] [-]

, 2022-05-31 14:10, pirms 2 gadiem
Gatis rakstīja: kaudze naudes iztērētas un parakstīts izlīgums...
nauda notriekta...
Kādam notriekta, bet kāds arī riktīgi normāli nopelnīja.

     [+] [-]

, 2022-05-31 14:28, pirms 2 gadiem
Varbūt arī kāds labums no Ļašenko būs, ja šo stadionu no FIFA izkauks. Protams šādām lietām apkārt korupcija smako, bet ja Ļašenko to caur FIFA kaut kādas naudas izbīdīs.. es pieveru acis.

  +2 [+] [-]

, 2022-05-31 14:51, pirms 2 gadiem
Uz kādiem 20k skatītājiem jau nu varētu uzbliezt stadionu. Lielāku nemaz nevajag. Tā uzturēšana jau arī ne mazu summu izmaksās. Par kaut kādu atpelnīšanos tur vispār grūti runāt... faktiski no FIFA tas būtu kā ziedojums. Ja jau no biznesa viedokļa tas būtu kaut cik izdevīgi, tad sen jau būtu uzbūvēts.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 15:18, pirms 2 gadiem
Uzvaras parka vieta varetu to stadionu, laba vieta un pietiekams plašums lai saceltu arī stavvietas

     [+] [-]

, 2022-05-31 15:34, pirms 2 gadiem
Hosa Girtinho rakstīja: Uzvaras parka vieta varetu to stadionu, laba vieta un pietiekams plašums lai saceltu arī stavvietas
nesenā intervijā LR Ļašenko teica, ka potenciālās stadiona vietas varētu būt Pļavniekos un Lucavsalā.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 16:52, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: nesenā intervijā LR Ļašenko teica, ka potenciālās stadiona vietas varētu būt Pļavniekos un Lucavsalā.
Lucavsala gan liekas greizi. Iedomāsimies, ka tiešām ir 20k stadions un brīnuma pēc tas ir pilns. Kā šie cilvēki ierodas uz spēli un tiek prom, ja tas viss ir uz salas? Tas tilts faktiski ir nobloķēts uz stundām.

     [+] [-]

, 2022-05-31 17:02, pirms 2 gadiem
Molodchiks, es i parliecinats ka shis vizites izmaksas tiks papiros norakstiti vismaz 200k
Kipa viesmiliba un taa

     [+] [-]

, 2022-05-31 17:07, pirms 2 gadiem
Ja LFF bez valsts/pašvaldības naudas var atļauties stadionu, lai jau bliež augšā. Bet ekonomiskā lietderība ļoti apšaubāma apstākļos, kad Daugavas tribīnes pilnas ir tikai uz deju svētkiem reizi 5 gados.

     [+] [-]

, 2022-05-31 17:09, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Lucavsala gan liekas greizi. Iedomāsimies, ka tiešām ir 20k stadions un brīnuma pēc tas ir pilns. Kā šie cilvēki ierodas uz spēli un tiek prom, ja tas viss ir uz salas? Tas tilts faktiski ir nobloķēts uz stundām.
man jau arī tā šķiet, bet šādus variantus viņš minēja. Šīs vasaras tests būs Positivus.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-31 18:20, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Nacionālais stadions ir Latviešu Uzvaras parka projektā jau gadus 90.
Tu domā šis krievžīds Ļaška kaut ko darīs, lai iespējamais nac. stadions tiktu būvēts tieši tur?

     [+] [-]

, 2022-06-01 12:27, pirms 2 gadiem
Nožēlojami, ka joprojām nav laba līmeņa stadiona.
Aizvadīt spēles Daugavas "lidlaukā", kā dzīvot 20.gs. 80-tajos