Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Agrāk būtu salūzuši, bet tagad nenokārām galvas un parādījām raksturu"

Agris Suveizda

Uldriķis: "Agrāk būtu salūzuši, bet tagad nenokārām galvas un parādījām raksturu"
Roberts Uldriķis. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Futbola federācija pēc izcīnītā punkta Stambulā pret Turciju (3:3) piedāvā izlases spēlētāju komentārus.

Latvijas atspēlēšanos iedvesmoja Roberts Savaļnieks, kurš atgriezās savā kādreizējā pozīcijā vidējās līnijas labajā malā un pretuzbrukumā guva savus pirmos vārtus izlasē: "Izvērtās ļoti interesanta spēle. Vairākas atspēlēšanās, laikam parādījām labu raksturu. Diezgan ātri ielaidām pirmos vārtus, tad 0:2 un ātri iesitām atpakaļ, pēc tam otrā puslaika sākumā atkal neveiksmīga epizode, pendele un 1:3 – jau šķita, ka būs ļoti grūti, bet komanda parādīja superraksturu un izrāvām 3:3. Domāju, ka, ja beigās būtu vinnējuši, tas pat būtu bijis diezgan pelnīti, jo beigās izveidojām diezgan bīstamus momentus.

Turki, domāju, noteikti bija atslābuši. To varēja redzēt pēc viņu kustībām laukumā, taču, kā saka, tā jau nav mūsu problēma. Tā bija viņu problēma, un mēs centāmies izmantot to, kā viņi spēlēja. Ja godīgi, liela pārliecība bija arī jau pirms goliem, jo jutām, ka mums var sanākt šīs epizodes, pretuzbrukumi, un ka viņi reāli neatrodas labās pozīcijās – varam izskriet. Plus tiešām ļoti labi, ka pie 0:2 mums sanāca iesist ātrus vārtus. Sanāca lieliska izspēle. Roberts [Uldriķis] ar galvu uzvarēja divcīņā, Raivis [Jurkovskis] lieliski pieslēdzās un mani atrada pie tālā staba, un domāju, ka man diezgan paveicās, jo turku vārtsargs ar aizsargiem bija aizseguši gandrīz visus vārtus, bet sanāca trāpīt tieši tur, kur neviena nebija. Paveicās, bet gan jau biju pelnījis."

Savus otros vārtus izlases kreklā guva Roberts Uldriķis, kurš no vārtu priekas panāca 2:3: "Spēle bija traka. Agri ielaidām vārtus, pat divus, bet ātri atguvām vienus – man labi izdevās novirzīt bumbu Raivim. Jutām, ka esam iekšā spēlē, un pārtraukumā nebija nekādu domu nosēsties – doma bija turpināt viņus sagaidīt viduszonā. Uz saviem vārtiem nopelnījām pendeli. Iepriekš bieži vien tādos brīžos salūzām, bet šoreiz parādījām raksturu, nenokārām galvas, cits citu uzmundrinājām un gājām cīnīties – guvām otros un arī trešos vārtus. Kā parasti, darīju daudz melno darbu, cīnoties, saglabājot bumbu utt., tādēļ esmu ļoti priecīgs, ka beidzot izdevās arī gūt vārtus. Trenerim dzimšanas dienā sagādājām pirmo punktu." Vārtus "Sion" uzbrucējs nosvinēja ar interesantu žestu kameru virzienā, un viņš neslēpa, ka tas ticis adresēts futbola "ekspertiem".

Par Latvijas izlases jauno kapteini pirms nedēļas tika ievēlēts Antonijs Černomordijs: "Sarežģīta spēle. Atbraucām lai uzvarētu. Šoreiz nesanāca, bet esam priecīgi arī par vienu punktu un ceram, ka tas ir sākums tam, lai punktus krātu katrā spēlē. Bija svarīgi pirmās minūtes aizvadīt ar lielu koncentrēšanos, taču tas neizdevās – ielaidām jau otrajā minūtē. Labi, ka pēc tam labi reaģējām un sākām spēlēt. Ielaidām gan arī otros, bet gājām pēc vārtiem, kontrolējām bumbu un cerējām, ka varam uzvarēt, jo bija momenti un daudz kas sanāca." Tāpat "Riga" aizsargs uzskata, ka tiesnesis pieļāva kļūdu, pirmajā puslaikā neieskaitot Mārča Oša izlīdzinājuma vārtus. "Pēc spēles ar Ošu skatījāmies un video, un tie bija 100% vārti. Domāju, ka tiesnesis sodu nosvilpa man, jo cīnījos ar viņu centra aizsargu, bet, manuprāt, tur nekāda soda nebija. Tagad noskatījāmies to epizodi, un tie bija vārti – mums atņēma vārtus. 100% vārti."

Savaļnieks labajā spārnā aizvietoja Vladimiru Kamešu, kurš sāka abas iepriekšējās spēles, bet šoreiz aizvadīja otro puslaiku, kreisajā flangā nomainot Andreju Cigaņiku: "Komentāri ir tikai pozitīvi. Protams, bija arī negatīvie momenti, kurus vēl caurskatīsim, bet paņēmām punktu pret labu izlasi – varu teikt tikai pozitīvus vārdus. Super, džeki ir malači! Turcijas lielā vārda dēļ sākumā varbūt nosēdāmies un gaidījām pretuzbrukumus, bet domāju, ka puiši ātri saprata, ka ar viņiem var cīnīties un viņi nav mūs novērtējuši. Vai Savaļnieka vārti iedeva izšķirošo pārliecību? Katri vārti deva spēku un sapratni, ka jāiet uz priekšu un ka varam uzvarēt. Pirmie ļāva atsperties, taču katri vārti bija ļoti, ļoti svarīgi."

  +4 [+] [-]

, 2021-03-31 09:06, pirms 3 gadiem
Beidzot ir komanda, vienotība!
Ši izlase vēl liks par sevi runāt! Ir labi spēlētāji, daudzi vēl jauni!
Bet bažas par futbola attīstību valstī pastāv! Neredz arī jaunus talantus, kas papildinās tuvākajos gados izlasi!

  +5 [+] [-]

, 2021-03-31 10:06, pirms 3 gadiem
Paldies par atdevi un šo spēli!

     [+] [-]

, 2021-03-31 11:50, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Beidzot ir komanda, vienotība!
Ši izlase vēl liks par sevi runāt! Ir labi spēlētāji, daudzi vēl jauni!
Bet bažas par futbola attīstību valstī pastāv! Neredz arī jaunus talantus, kas papildinās tuvākajos gados izlasi!
Dienvidslāviem, Turkiem un ne vienam vien ir daudzi spēlētāji, kuri uzaug ārzemēs un izlemj pārstāvēt dzimteni, lai gan visu futbola ābeci ir devusi Francija, Vācija, Šveice utml. Varbūt līdzīgi var cerēt arī Latvija nākotnē

  +1 [+] [-]

, 2021-03-31 12:01, pirms 3 gadiem
spēli neredzēju, bet rezultāts priecē.. Vai tiešām būsim iespēlējušis un sasnieguši arī kaut kādu formu?

     [+] [-]

, 2021-03-31 13:39, pirms 3 gadiem
arrived rakstīja: Dienvidslāviem, Turkiem un ne vienam vien ir daudzi spēlētāji, kuri uzaug ārzemēs un izlemj pārstāvēt dzimteni, lai gan visu futbola ābeci ir devusi Francija, Vācija, Šveice utml. Varbūt līdzīgi var cerēt arī Latvija nākotnē
Ne jau masveidīgi, tie būs pāris kadri, bet, cerams, tie pāris būs ļoti labi...

     [+] [-]

, 2021-03-31 14:01, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ne jau masveidīgi, tie būs pāris kadri, bet, cerams, tie pāris būs ļoti labi...
Cerams. Bet pagaidām kaut kā neiet mums ar tādiem spēlētājiem. Igors Rejs un Daniels Ontužāns ir spilgtākie piemēri. Ontužāns, lai arī ir salīdzinoši jauns, viņš pat Bayern II sastāvā netiek laukumā. Un tā ir Vācijas 3. līga. Rejs, savukārt, jau 6 gadus atpakaļ ir beidzis spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-31 16:58, pirms 3 gadiem
Vārtus "Sion" uzbrucējs nosvinēja ar interesantu žestu kameru virzienā, un viņš neslēpa, ka tas ticis adresēts futbola "ekspertiem".

Nedomāju,ka tas bija prātīgs gājiens,jo ar līdzjutējiem labāk nekašķēties.Tagad būs zem palielināmā stikla un katra kļūda vai neveiksme atbalsosies entās reizes.

     [+] [-]

, 2021-03-31 23:43, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Vārtus "Sion" uzbrucējs nosvinēja ar interesantu žestu kameru virzienā, un viņš neslēpa, ka tas ticis adresēts futbola "ekspertiem".

Nedomāju,ka tas bija prātīgs gājiens,jo ar līdzjutējiem labāk nekašķēties.Tagad būs zem palielināmā stikla un katra kļūda vai neveiksme atbalsosies entās reizes.
Bērna prātā!

     [+] [-]

, 2021-03-31 23:51, pirms 3 gadiem
arrived rakstīja: Dienvidslāviem, Turkiem un ne vienam vien ir daudzi spēlētāji, kuri uzaug ārzemēs un izlemj pārstāvēt dzimteni, lai gan visu futbola ābeci ir devusi Francija, Vācija, Šveice utml. Varbūt līdzīgi var cerēt arī Latvija nākotnē
Šaubos, ja spēlētājs būs tāda līmeņa, lai varētu spēlēt Beļģijas izlasē, tad ko viņam meklēt Latvijā? Protams, atkarīgs daļēji no tā kā audzināts utml. Domāju, ja tam pašam Ontužānam būtu variantu, viņš spēlētu zem Vācijas karoga.