Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Situācija, kad izlasē ir spēlētāji bez regulāras prakses klubos, nav unikāla"

Rolands Eliņš

Kazakevičs: "Situācija, kad izlasē ir spēlētāji bez regulāras prakses klubos, nav unikāla"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Iespēja pēc ilgāka pārtraukuma aizvadīt mājas spēles ar līdzjutēju klātbūtni dod pacilātu noskaņojumu, gaidot Latvijas nacionālās izlases spēles septembrī, ceturtdien preses konferencē izcēla valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Septembra spēles gaidām ar pacilātu noskaņojumu, jo pēc ilgas gaidīšanas līdzjutēji beidzot atgriežas stadionā. Šajās spēlēs mums būs svarīga atmosfēra laukuma malā un atbalsts no līdzjutējiem," pauda treneris Dainis Kazakevičs. "Sastāvā lielu pārsteigumu nav. Prieks, ka vairāki spēlētāji, kuri mums pietrūka jūnijā, ir atgriezušies ierindā. Ceram, ka visi būs veseli un spēlē pret Gibraltāru laukumā iesim maksimāli optimālajā sastāvā."

"Mārcis Ošs un Dāvis Ikaunieks ir bez regulāras spēļu prakses, un tas ir faktors, kas var negatīvi ietekmēt viņu gatavību, taču esam ar izlases fiziskās sagatavotības trenera iesaisti ar viņiem strādājuši papildus. Ir nelieli jautājumi par Kristeru Toberu, kurš pēdējā spēlē savā klubā nebija pieteikumā, taču indikācijas ir, ka viņš varēs palīdzēt pilnvērtīgi," izteicās Kazakevičs. "Situācija, kad izlasē ir spēlētāji bez regulāras prakses klubos, nav unikāla. Situācijai ieilgstot, viss, protams, var mainīties, bet šai nometnei esam šādā situācijā esošos spēlētājus tai papildus gatavojuši."

"Ja vēl pirms gada šķita, ka vārtsargu līnija ir stabilākā komandā, tad šobrīd īstermiņā situācija ir mainījusies. Pašlaik atbildes uz jautājumu par pirmā vārtsarga lomu man nav, tomēr visas iespējamās izvēles un viņu sniegums, domāju, neliks vilties. Skatos uz situāciju pozitīvi," piebilda treneris. "Papildus apgrūtinošais faktors ir saspringtais pašmāju klubu grafiks, kuru ietekmē lieliskā "Riga FC" sezona uz Eiropas skatuves. Nevar izslēgt, ka būs spēlētāji, kuri līdz mačam pret Gibraltāru nevarēs ar valstsvienību aizvadīt nevienu pilnvērtīgu treniņu."

Latvijai pirmajā septembrī būs jātiekas pret Gibraltāru, bet pēc tam ceturtajā septembrī Latvijas izlase uzņems Norvēģiju, bet septītajā septembrī viesos spēkosies pret Melnkalni.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13455/kazakevi...

     [+] [-]

, 2021-08-26 14:24, pirms 3 gadiem
Preses konference šoreiz bez žurnālistu jautājumiem? 😅