Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Treimane: "Treniņos biju piestrādājusi, bet nebiju gaidījusi, ka sitīšu tieši es"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Treimane: "Treniņos biju piestrādājusi, bet nebiju gaidījusi, ka sitīšu tieši es"
Nelle Treimane. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase šodien savā laukumā ar 1:0 pieveica Luksemburgu, gūstot savā vēsturē pirmo uzvaru Pasaules vai Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīros. Izšķirošos vārtus guva 18 gadus vecā pussardze Nelle Treimane pauda gandarījumu.

- Cik lielu gandarījumu jūti par uzvaru pār Luksemburgu un saviem uzvaras vārtiem?

- Ļoti lielu! Tādu gandarījumu nebiju izjutusi labu laiciņu. Šis ir tas, kā dēļ strādājām ar komandu. Esmu ļoti, ļoti priecīga.

- Par vārtu guvumu – vai tu plānoji sist tālajā "devītniekā" vai tā vienkārši sanāca?

- Godīgi sakot, treniņos biju pie tā piestrādājusi. Nebiju gaidījusi, ka tieši es sitīšu, bet, piegājusi pie bumbas, sev teicu: "Labi, man ir iespēja." Un es iesitu!

- Visās līdzšinējās spēlēs mums ļoti grūti klājās tieši otrajos puslaikos. Kas bija tas, kas mums palīdzēja šodien nospēlēt labāk, noturēt rezultātu un beigās ļaut gavilēt līdzjutējiem?

- Domāju, ka, pirmkārt, mēs spēlējām "Daugavas" stadionā mājās. Otrkārt, ļoti gribējām šo uzvaru. Un, treškārt, mācījāmies no iepriekšējām kļūdām. Šoreiz spēlējām disciplinēti līdz galam.

- Šodien gandrīz četrsimt līdzjutēju bija stadionā klātienē. Vai sajuti atbalstu un enerģiju?

- Noteikti sajutu! Domāju, arī līdzjutēji sajuta, ka šeit ir spēks, ka jānāk atbalstīt. Un nākamajās spēlēs gaidām vēl vairāk atbalstītāju.

- Kā vispār jūties par spēlēšanu valsts lielākajā stadionā?

- Ļoti patīkami. Viss apmierināja.

- Vai pēc šīs uzvaras un vārtiem vēlies ko pateikt saviem treneriem, komandas biedrenēm?

- Es vēlos pateikt lielu paldies visiem treneriem, kuri ar mani ir strādājuši. Bet īpaši pateicības vārdi ir jāvelta izlases štābam – it īpaši Romānam Kvačovam un Lienei Vācietei. Tas darbs, kas mūsos tika ieguldīts, ir acīmredzams. Paldies viņiem!

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14130/n-treima...