Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Treimane: "Treniņos biju piestrādājusi, bet nebiju gaidījusi, ka sitīšu tieši es"

Treimane: "Treniņos biju piestrādājusi, bet nebiju gaidījusi, ka sitīšu tieši es"
Nelle Treimane. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase šodien savā laukumā ar 1:0 pieveica Luksemburgu, gūstot savā vēsturē pirmo uzvaru Pasaules vai Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīros. Izšķirošos vārtus guva 18 gadus vecā pussardze Nelle Treimane pauda gandarījumu.

- Cik lielu gandarījumu jūti par uzvaru pār Luksemburgu un saviem uzvaras vārtiem?

- Ļoti lielu! Tādu gandarījumu nebiju izjutusi labu laiciņu. Šis ir tas, kā dēļ strādājām ar komandu. Esmu ļoti, ļoti priecīga.

- Par vārtu guvumu – vai tu plānoji sist tālajā "devītniekā" vai tā vienkārši sanāca?

- Godīgi sakot, treniņos biju pie tā piestrādājusi. Nebiju gaidījusi, ka tieši es sitīšu, bet, piegājusi pie bumbas, sev teicu: "Labi, man ir iespēja." Un es iesitu!

- Visās līdzšinējās spēlēs mums ļoti grūti klājās tieši otrajos puslaikos. Kas bija tas, kas mums palīdzēja šodien nospēlēt labāk, noturēt rezultātu un beigās ļaut gavilēt līdzjutējiem?

- Domāju, ka, pirmkārt, mēs spēlējām "Daugavas" stadionā mājās. Otrkārt, ļoti gribējām šo uzvaru. Un, treškārt, mācījāmies no iepriekšējām kļūdām. Šoreiz spēlējām disciplinēti līdz galam.

- Šodien gandrīz četrsimt līdzjutēju bija stadionā klātienē. Vai sajuti atbalstu un enerģiju?

- Noteikti sajutu! Domāju, arī līdzjutēji sajuta, ka šeit ir spēks, ka jānāk atbalstīt. Un nākamajās spēlēs gaidām vēl vairāk atbalstītāju.

- Kā vispār jūties par spēlēšanu valsts lielākajā stadionā?

- Ļoti patīkami. Viss apmierināja.

- Vai pēc šīs uzvaras un vārtiem vēlies ko pateikt saviem treneriem, komandas biedrenēm?

- Es vēlos pateikt lielu paldies visiem treneriem, kuri ar mani ir strādājuši. Bet īpaši pateicības vārdi ir jāvelta izlases štābam – it īpaši Romānam Kvačovam un Lienei Vācietei. Tas darbs, kas mūsos tika ieguldīts, ir acīmredzams. Paldies viņiem!

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14130/n-treima...


Vadims Ļašenko. Foto: LFF
20

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.