Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Emsis: "Vajadzēja spēles sākumā iesist pašiem - trāpījām pa pārliktni"

Agris Suveizda

Emsis: "Vajadzēja spēles sākumā iesist pašiem - trāpījām pa pārliktni"
Eduards Emsis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas vīriešu futbola izlasei UEFA Nāciju līgas pēdējā mačā būs jābūt vēl aktīvākai uzbrukumu noslēguma fāzē, pēc zaudējuma ceturtdienas spēlē sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības pussargs Eduards Emsis.

Latvijas futbolisti ceturtdien UEFA Nāciju līgas D līgas priekšpēdējā mačā "Skonto" stadionā ar 1:2 atzina Moldovas izlases pārākumu. Mājinieki vienīgo reizi atzīmējās otrajā puslaikā pēc nospēlētām desmit minūtēm, kad Vladislavs Gutkovskis soda laukumā piespēlēja Emsim, kurš no labās puses pāradresēja bumbu uz vārtu priekšu, no kurienes Jānis Ikaunieks bija nekļūdīgs, panākot 1:2.

"Biežāk sanāk strādāt aizsardzībā, bet, tā kā pretinieki šoreiz bija nosēdušies, bija iespēja pieslēgties arī priekšā. Treniņos tieku pie bumbas arī pie vārtiem, tāpēc gaidīju Vladislava piespēli, un viss sanāca perfekti, gan piespēle, gan skrējiens. Viss bija, kā plānots. Devu atpakaļ bumbu tur, kur bija jābūt kādam spēlētājam - Jānim vai Vladislavam. Jānis bija pirmais un arī noslēdza to uzbrukumu," komandas vienīgo gūto vārtu epizodi komentēja rezultatīvās piespēles autors Emsis.

"Pašiem bija jāiesit sākumā, trāpījām pa vārtu pārliktni. Pēc tam ielaidām pēc centrējuma un standartsituācijas. Paši neizmantojām savas iespējas, turpretī viņi savas izmantoja. Turpinājumā jau atspēlēties no 0:2 bija grūti," turpināja futbolists. Latvijas futbolisti ceturtdien neizmantoja iespēju uzvarēt D līgas apakšgrupā un izcīnīt ceļazīmi uz C līgu, kas UEFA Nāciju līgā ir trešā līmeņa turnīrs. Pēdējā iespēja to izdarīt būs svētdien mačā ar Andoru. "Diemžēl neizpildījām uzdevumu šajā mačā. Andorā būs jābūt vēl aktīvākiem uzbrukumu noslēguma fāzē un jācenšas izmantot savas iespējas. Andora sākusi spēlēt labu futbolu, tāpēc mačs nebūs viegls," secināja Emsis.

Latvijas futbola izlase pēc ilgāka laika pārtraukuma atgriezās "Skonto" stadionā, kur maču klātienē vēroja vairāk nekā 6700 skatītāju. "Nevarēju sagaidīt, kad atkal būs kāda spēle pie pilnām tribīnēm. Īpaši jau "Skonto" stadionā, kas bija viens no maniem bērnības sapņiem - spēlēt šajā laukumā pie pilnām tribīnēm. Beidzot tas ir piepildījies," atzina futbolists. Emsis pamatā spēlē kā balsta pussargs, taču šajā sezonā Somijas klubā "Lahti" nācies doties laukumā arī kā centra aizsargam. "Komandā bija problēmas ar centra aizsargiem, tāpēc mani nosēdināja zemāk. Pēc tam, ka sastāva problēmas atrisinājās, atgriezos sev ierastajā pozīcijā. Varu bez problēmām spēlēt kā centra aizsargs, protams, komfortablāk jūtos kā balsta pussargs," skaidroja Emsis.

26 gadus vecais Emsis šī gada sākumā pievienojās Somijas augstākās līgas komandai "Lahti", bet pirms tam viņš divus gadus spēlēja Armēnijas meistarsacīkstēs. "Domāju, ka man tas ir pareizais lēmums - pagaidām neatgriezties Latvijā. Cenšos meklēt jaunus izaicinājumus, vienmēr ir interesanti sevi pierādīt no jauna un izbaudīt citādu futbolu. Somijas čempionāts vairāk līdzinās Latvijas virslīgai. Latvijā un Somijā ir fiziskāks futbols, ne tik daudz bumbas kontrolēšana un tehnika," stāstīja Emsis.

Latvijas izlase nepārspēta bija astoņās spēlēs pēc kārtas, kas bija atkārtoti garākā šāda veida sērija valstsvienības vēsturē. Identiska sērija izlasei padevās tikai 1938.gadā.

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-09-23 21:07, pirms 2 gadiem
Emšuk , nepatīk tehnisks futbols ?

     [+] [-]

, 2022-09-24 01:18, pirms 2 gadiem
Patīk, Hotābičuk ! 🤓✊