Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Īstos iemeslus zina tikai pats Rudņevs - man viņš tos neatklāja"

Agris Suveizda

Pahars: "Īstos iemeslus zina tikai pats Rudņevs - man viņš tos neatklāja"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases galvenā trenera Mariana Pahara preses konferences galvenā tēma bija Artjoma Rudņeva neizsaukšana. Lai arī par to tika runāts gandrīz pusi preses konferences, Pahars tā arī nespēja sniegt konkrētas atbildes – jo pats tās labprāt uzzinātu un no Rudņeva privātās telefonsarunās nemaz nav saņēmis.

- Kādi ir galvenie iemesli Rudņeva neizsaukšanai?
- Man tāpat kā jums tas bija liels pārsteigums. Pāris pēdējo nedēļu laikā esmu ar viņu vairākkārt runājis pa telefonu, un no sarunas kļuva skaidrs, ka viņš šobrīd nav gatavs dot labumu izlasei. Nav gatavs, tāpēc man pat īsti nebija citas izvēles kā vien neizsaukt viņu. Īsumā situācija ir tāda, skaidrs, ka sarunas detaļas nevēlos iztirzāt. Nekāda konflikta nav, tā bija normāla, divu pieaugušu cilvēku saruna, un viņš atbild par saviem vārdiem. Viņš ir pieaudzis cilvēks un pieņēma noteiktu lēmumu. Pat ne lēmumu, bet teica, ka šobrīd viņam ir kaut kāda krīze, problēmas.

Nesapratu pat kādas, jo viņš lāga nespēja tās noformulēt. Viņš pateica, ka nevar šobrīd noformulēt problēmu. Varbūt kaut kad vēlāk viņš man to pateiks. Taču šobrīd kaut kāda problēma viņam traucē, lai varētu atdot visus 100%. Tāpēc pieņēmu abpusēju lēmumu – viņš to paziņoja, es to pieņēmu. Protams, tas nav patīkami. Protams, gribas komandā redzēt visus spēcīgākos, taču tāda ir dzīve. Mēs ejam uz priekšu, un nevajadzētu šai tēmai akcentēt uzmanību. Mūs gaida svarīga spēle, un sarakstā ir 23 gatavi un spēlēt griboši futbolisti.

- Vai Rudņevs sarunā lietoja vārdu "nekad", vai runa ir tikai par šo ciklu vai kādu konkrētu termiņu? Vai viņš vienkārši pateica, ka "tagad nē un pēc tam skatīsimies"?
- Nē, tādu vārdu kā "nekad", protams, nebija. Varat paši viņam piezvanīt un pavaicāt par detaļām un konkrētiem iemesliem. Tāpēc, ka sarunā ar mani viņš tos nespēja formulēt. Vai viņš spēs jums atbildēt uz šo jautājumu? Vai viņš gribēs ar jums runāt? Nezinu. Skaidrs, ka tuvākajās spēlēs un tuvākajā laikā viņa nebūs. Kad viņš būs gatavs un redzēšu, ka viņš spēlē ar 100% atdevi un Bundeslīgā gūst vārtus, tad… Šobrīd ir redzams, ka viņam ir problēmas, krīze. Sen nav guvis vārtus, zaudējis vietu sastāvā. Visi gaidām, kad viņš atvērsies.

Nevaru pat korekti atbildēt uz šo jautājumu, jo varu pateikt tikai to, ka viņa nebūs kādu laiku. 100%. Vai viņš būs vēlāk, grūti pateikt. Vēlāk var būt pavisam cita situācija, un tad lēmumu jau pieņemšu es. Šobrīd lielākoties tā ir viņa pozīcija, viņa lēmums. Man atliek tikai to pieņemt. Varēju uzstāt, taču kam man spēlētāju, kurš šobrīd nav gatavs spēlēt? Un viņš nav gatavs spēlēt. Varbūt tikai izlasē, bet varbūt arī klubā, nezinu. Varbūt tur ir tāda pati problēma, jo īstos iemeslus zina tikai viņš un droši vien viņa ģimene. Tēma ir slēgta – nav ko rakt un meklēt. Cilvēkam ir problēma, viņš par to pateica, un viss – mēs ejam tālāk.

- Zinot priekšvēsturi – arī izteikumus par latviešu valodu -, varbūt Rudņevs vienkārši nevēlas pārstāvēt Latvijas izlasi un karogu?
- Nevaru spekulēt par šo tēmu, jo nezinu situāciju pirms tam. Kad ierados izlasē, neredzēju viņa spēlē vai attieksmē kādas problēmas. Viņš atdeva sevi pilnībā, un man nebija nekādu pretenziju. Ne sadzīves, ne profesionālajā ziņā. Jā, viņš varbūt neguva vārtus, ko no viņa visi – gan jūs, gan es, gan līdzjutēji – gaidīja. Taču viņš komandai deva labumu. Negribētos meklēt kaut kādus negatīvos momentus. Man galvenais, lai komandā viss būtu kārtībā, un man nav nepieciešamas nekādas negatīvas sensācijas.

Es pats personīgi lieliski zinu, ko nozīmē krīze. Man futbola dzīvē bija problēmas, ļoti lielas problēmas, depresija. Nesaku, ko es depresijas laikā darīju, taču problēmas bija un man bija slikti. Tagad Cauņam ir tieši tāda pati problēma. Cilvēks futbolu nav spēlējis pusotru gadu. Varu iedomāties, kā tas ir. Tā ir katastrofa! Vēl viena operācija, vēl viens atlabšanas process. Kas būs pēc tam, vēl nav zināms. Un viņam ir tikai 26 gadi. Varbūt arī Rudņevam ir kāda problēma. Saprotiet – es nevaru par to runāt, jo nezinu, kas tā ir par problēmu. Taču spekulēt nav pareizi.

- Pirms lielās izlases strādāji arī U21 izlasē. Vai Artjoms ir pirmais futbolists, kurš ir atteicies spēlēt?
- Nebija atteikuma spēlēt izlasē. Saruna bija par to, ka viņš šobrīd nav 100% gatavs. Šie vārdi bija. Saku godīgi to, kas bija. Tad jau es pateicu, kam man spēlētāju, kurš nav gatavs par 100% spēlēt, trenēties vai darīt ko citu. Uz izlasi brauca, brauc un brauks futbolisti, kuri ir gatavi par 100%. Viss. Jau teicu, ka varēju uzstāt un viņš atbrauktu, taču nevēlos tādu situāciju. Tāpēc teikt, ka viņš atteicās? Nē, nebija atteikuma. Nebija! Mēs tagad 20 minūtes runājam par Rudņevu. Laiks runāt par Verpakovski vai Siņeļņikovu.

- Izlasē ir abu pēdējo gadu labākie spēlētāji Vaņins un Koliņko. Vai jau ir izlemts, kurš stāvēs abos mačos?
- Mums ir laba situācija ar vārtsargiem – trīs ļoti labi vārtsargi. Protams, manā galvā ir kandidatūra, kurš spēlēs pret Čehiju. Šobrīd gribu runāt tikai par pirmo spēli. Taču, protams, būs treniņi, individuālas sarunas ar spēlētājiem. Tad arī meklēsim risinājumu.

- Kāpēc izlasē ir Māris Verpakovskis?
- Viņš pastiprinās uzbrucēju līniju (smaida). Visi zinām, ko Verpakovskis nozīmē Latvijas futbolam un izlasei. Viņam būs daudz funkciju. Reprezentatīvā funkcija, jo viņš ir pazīstamākais spēlētājs Latvijas futbola vēsturē. Tas ir svarīgi, ka viņš būs kopā ar mums. Viņam būs arī spēlētāju skautinga funkcija, jo viņam ir daudz kontaktu un liela pieredze izlasē un klubos. Un arī konsultatīvā funkcija. Ar viņu jau iepriekš daudz runājām, un sapratu, ka viņš var ļoti daudz palīdzēt. Esmu ļoti priecīgs, ka viņš piekrita.

- Kā ideja tā bija?
- (Marians ar pirkstu norāda uz sevi)

- Ļoti laba ideja.
- Paldies.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-03-19 15:52, pirms 10 gadiem
Visi meegina Rudnevau pataisiit par kaut kaadu briesmoni kas uzmeta izlasi,kaut gan tas nav taa,jaa latvieshi,,,ko lai saka,kauns par tautieshiem

  -1 [+] [-]

, 2015-03-19 16:03, pirms 10 gadiem
Sportistam ir jādomā par savu kerjeru. Latvijas izlasē viņam neiet un tāpēc labak atteikties no spēlēšanas tajā.

 +13 [+] [-]

, 2015-03-19 16:05, pirms 10 gadiem
No visa garā teksta jēga pirmajam Pahara komentāram un jautājumam par vārtsargiem. Nu ja vienreiz pasaka, ka cilvēkam ir savas problēmas un viņš nav gatavs spēlēt, cik vēl jautājumus jāuzdod par to pašu tēmu, lai saņemtu to pašu atbildi?

  +3 [+] [-]

, 2015-03-19 16:33, pirms 10 gadiem
Un šitā bija visa presene? Tik daudz taču ko interesantu varēja paprasīt.

     [+] [-]

, 2015-03-19 16:42, pirms 10 gadiem
Futbols nav hokejs,te uz atteikumiem skatās savādāk.Un tieši spēle izlasē var dot dividendes nākotnē klubu karjerā.Bet tā kā nav zināmi patiesie iemesli,tad nenosodīsim.

  +5 [+] [-]

, 2015-03-19 16:52, pirms 10 gadiem
vai tiešām SC strādā tik ar citu sporta žurnālistu darba rezultātiem??? vai šai laikmetā ir grūti atrast un sazinātos ar pašu Rudņevu un salikt visus punktus uz i???

  +3 [+] [-]

, 2015-03-19 17:45, pirms 10 gadiem
kramblers rakstīja: Visi meegina Rudnevau pataisiit par kaut kaadu briesmoni kas uzmeta izlasi,kaut gan tas nav taa,jaa latvieshi,,,ko lai saka,kauns par tautieshiem
Pats tu kas esi, ja ne latvietis? Tad ko zākājies? Riebjas šitādi tipi, kas apvaino visu savu tautu, bet paši bezmaz svētuma paraugs.
Būtu vismaz iemācījies pareizi latviski rakstīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-19 18:40, pirms 10 gadiem
9ball rakstīja: lielākā daļa latviešu ir nacisti un noliek savējos
Tas ir pretrunā jebkurai loģikai un nacisma definīcijai.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-19 19:14, pirms 10 gadiem
9ball rakstīja: kramblers visu pareizi saka, lielākā daļa latviešu ir nacisti un noliek savējos
nacists ir tas, kurš domā, ka viņa nācija ir pārāka pa citām nācijām. Kā var būt nacists un vienlaikus nolikt savējos?

     [+] [-]

, 2015-03-19 19:54, pirms 10 gadiem
Mudaki žurnālisti...dzeltenās preses intervija sensācijas meklējumos!Cits nekas izlasē nenotiek???

  +1 [+] [-]

, 2015-03-19 20:03, pirms 10 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Tas ir pretrunā jebkurai loģikai un nacisma definīcijai.
Ir redzēts plakāts, kur pareizticīgo krusts sakombinēts ar sirpi un āmuru, redz, ja loģika ir austrumnieciska, viss kas var būt.
Slēpts komentārs: Damon

  +1 [+] [-]

, 2015-03-19 22:59, pirms 10 gadiem
Žēl, bet ko tur padarīt - ar varu nevienu nepiespiest un skaidrs, ka Rudņevs nenospēlētu labi, ja galvā darās kiš-miš. Višņakovs ir pelnījis vietu pamatsastāvā un kopā ar Šabalu būs labs duets. Nav jau tā, ka mums uzbrucēju trūkst. Rakels ir labā formā un arī pelnījis savu iespēju.

     [+] [-]

, 2015-03-19 23:22, pirms 10 gadiem
Viss kas var būt...katram cilvēkam ir arī privātā dzīve, kur citiem nav jābāž deguns...varbūt čalis kaunas, ka nevar pateikt...jauns un dumjš vēl...bet tas ir pārejoši..

     [+] [-]

, 2015-03-20 01:31, pirms 10 gadiem
Te viss skaidrs
Nesaku, ko es depresijas laikā darīju, taču problēmas bija un man bija slikti.

zaļais drakōns
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-20 09:09, pirms 10 gadiem
Labs viņš bija Polijā un pirmo sezonu Hamburgā. Pēc tam ļoti viduvēji. Hamburgā viņam labi maksā un tāpēc viņš pie tās turas, kaut spēlē maz. Labāk būtu jau laicīgi aizgājis citur , kur var regulāri spēlēt kaut par mazāku naudu. Ja labi spēlētu gan atkal būtu labi piedāvājumi.