Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbola sabiedrība meklē iemeslus Latvijas izlases neveiksmju sērijai

Futbola sabiedrība meklē iemeslus Latvijas izlases neveiksmju sērijai
Foto: LFF

Latvijas futbola izlase savu iepriekšējo uzvaru izcīnīja pagājušā gada novembrī, kad negaidīti pieveica Austriju. Pēdējos gadus valstsvienība iepriecinājusi gaužām reti, turklāt panākumus nav nesuši ar vājās UEFA Nāciju līgas D divīzijas mači. Tāpēc Sportacentrs.com pašmāju futbola sabiedrības cilvēkiem jautāja, kāpēc Latvijas izlase nespēj uzvarēt? Raksta noslēgumā aicinām arī portāla lasītājus atzīmēt iemeslu, kāpēc, viņuprāt, valstsvienībai neveicas.

Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs
"Manuprāt, ir daudz aspektu - sākot ar to, kas notiek Latvijas futbola attīstības sistēmā pēdējos vairāk nekā desmit gados, un beidzot ar to, kāds ir darbs ar spēlētājiem ikdienā, kādi ir apstākļi un ko no viņiem prasa katrā atsevišķā treniņā, spēlē, situācijā. Bet visam pāri ir spēlētāju pašu psiholoģiskā, funkcionālā un, protams, profesionālā gatavība spēlēt un uzvarēt. Ir bijušas nu jau vairākas labas spēles satura ziņā, pietrūkst rezultatīva noslēguma. Domāju, ka esošajiem spēlētājiem pietrūkst pieredzes un pārliecības augsta tempa un atbildīgās spēlēs pieņemt skaidru lēmumu un apzināti to realizēt. Ja turpināsim tikpat mērķtiecīgi strādāt un palīdzēt spēlētājiem profesionāli attīstīties visos līmeņos - klubos, akadēmijās, izlasēs -, tad rezultāts nekur neizpaliks. Beidzot jāatgūst uzvaras garša."

Kaspars Gorkšs, bijušais LFF prezidents
"Vienmēr esmu uzsvēris, ka, lai Latvijas izlase kļūtu konkurētspējīga Eiropā, tai ir jāvirzās līdzi starptautiskajām tendencēm un jāņem visu, ko var dot starptautiski pieredzējuši speciālisti un mūsdienīgas metodes. Apstiprinot jauno izlases treneri, es biju skeptisks, un diemžēl tas ir pilnībā attaisnojies. Esmu pārliecināts, ka, ja mēs turpinātu iesākto un būvētu tālāko ceļu uz snieguma bāzes spēlē pret Austriju, būtu pilnīgi citādāks rezultāts gan snieguma ziņā laukumā, gan turnīra tabulā. Izlases treneris neuztrenē spēlētājus un neuzlabo to individuālās kvalitātes, viņš ir atbildīgs par rezultātu laukumā un ir spējīgs to sasniegt, it sevišķi pret tām nedaudzajām izlasēm, kuras FIFA rangā atrodas zem Latvijas. Trenerim jāspēj atrast kopēja valoda ar "problēmspēlētājiem", atrast pareizo taktiku un virknējumu atkarībā no pretinieka un uz savas pieredzes motivēt spēlētājus. Tas raksturo labu menedžeri. Šis uzskatāmi parāda, ka, ieliekot amatā "savējos", vēlreiz rotējot vienas un tās pašas personālijas, arī rezultāts ir tieši tāds pats un nemotivē nedz spēlētājus, nedz arī līdzjutējus. Tagad tas jau ir LFF valdes jautājums, cik liels uzticības kredīts tiek dots trenerim ar visām no tā izrietošajām sekām."

Uldis Strautmanis, "Delfi Sports" redaktors
"No malas izskatās, ka viss ir galvās. Tās vajag sakārtot. Mums iepriekšējā uzvara ir pret Austriju, kurai neko nevajadzēja. Līdzjutēji, man šķiet, to neuztvēra pat kā uzvaru. Tad ir neizteiksmīgas spēles, neizšķirti… Muļļāšanās ar neizteiksmīgiem pretiniekiem čaļiem nedod pārliecību. Otrs – taktikas un kaut kādas izdomas trūkums. Nav bijušas kādas neordināras darbības gan no treneru, gan no pašu spēlētāju puses. Kas neriskē, tas nedzer šampanieti, un šobrīd mēs dzeram.. Es pat nezinu, ko mēs dzeram, bet šampanietis tas nav.
Trešais – sapuvusī futbola vide ar skandāliem, runāšanām aiz muguras, shēmām, "savējo" bīdīšanām kaut kādā veidā ir pavilkusi līdzi izlasi. Iekaisums ir skāris svarīgāko – valstsvienību. Cik ilgs laiks paies, lai Latvijas futbola vide atveseļotos? Nezinu, bet noteikti ne 1-2 gadi."

Ainārs Dakša, "Optibet" Virslīgas izpilddirektors
"Man nostāja nav mainījusies pēdējo trīs nomainīto treneru laikā - es uzskatu, ka kopumā izlases sastāvs nav tik slikts, cik slikts vai nepārliecinošs šobrīd ir rezultāts. Es piekrītu, ka, iespējams, treneru rīcībā ir pārāk maz laika, lai šajos īsajos periodos kaut ko fundamentāli pamainītu, iespēlētu, bet apstākļi visam ir vienādi un tuvākā laikā nemainīsies. Tāpēc svarīgākā paliek trenera meistarība - kā iespējami īsā laikā izspiest maksimumu un maksimāli mobilizēt izlasi vajadzīgā rezultāta sasniegšanai."

Askolds Uldriķis, LFF prezidenta biroja vadītājs
"Protams, ir vienkārši novelt visu vainu uz futbolistiem un treneru štābu, bet domāju, ka uz šo jautājumu vajadzētu paskatīties plašāk. Svarīgākais ir tas, kur un kā tiek gatavoti mūsu jaunie futbolisti. Pēdējos gados šis segments ir mazproduktīvs vairāku iemeslu dēļ. Latvija ir viena no retajām Eiropas valstīm, kur joprojām saglabājies dublieru turnīrs. Virslīgā netiek ieviesta mūsdienīga ārzemnieku kvota, kas būtu atbilstoša Eiropas Savienības likumiem un citu čempionātu tendencēm. Piedevām noteikti būtu jāpārskata arī futbola akadēmiju finansēšanas un darbības modelis. Mums ir jāgatavo konkurētspējīgi futbolisti, un tas ir viens no jaunās LFF vadības galvenajiem uzdevumiem."

Krišjānis Kļaviņš, sporta kluba "Cēsis" prezidents
"Gan jebkura kuģa komandai, gan jebkurai futbola izlasei ir būtiski, kurš pieņem lēmumus. Lai arī šī nav visu laiku talantīgākā spēlētāju paaudze, tomēr ar šiem resursiem Latvijai ir pienākums uzvarēt UEFA Nāciju līgas D divīzijā un pēc tam cīnīties, lai no C divīzijas iekļūtu B divīzijā. Latvijas izlasi šobrīd jāvada starptautiska līmeņa speciālistam, kurš zina, kā no spēlētāju kopuma izveidot dūri, kā sagatavot izlasi ierobežotā laika periodā, kā plānot atjaunošanās procesus, kā izvēlēties atbilstošāko taktiku, kā komandu attīstīt ilgtermiņā. Esmu drošs, ka augsta līmeņa ārzemju speciālists to paveiks."

Guntis Indriksons, bijušais LFF prezidents
"Uzskatu, ka mums ir pietiekami meistarīgi futbolisti, lai uzvarētu arī labākas komandas par tām, kas ir mūsu apakšgrupā. Tāpat nav pareizi, kā pēdējos gados federācija ir mētājusies ar izlases treneriem. Valstsvienībā ir jāspēlē labākajiem futbolistiem, tāpēc man nav skaidrs, kāpēc komandā nav tādu puišu kā Vitālijs Jagodinskis, Vladimirs Kamešs, Deniss Rakels, Artūrs Karašausks. Manuprāt, veidojas situācija, ka treneris ņem sev lojālus spēlētājus, ar kuriem viņam ir vieglāk strādāt. Domāju, šis ceļš pie laba rezultāta nekad nevar novest. Nekādā mērā negribu apšaubīt Daiņa Kazakeviča spējas un kvalifikāciju, man pret viņu vienmēr bijusi laba attieksme, taču uzskatu, ka viņam ir tikpat kā neiespējami sasniegt labu rezultātu, jo bez futbolistiem, kuri ir ar savu ego un kuri ir neērti, nevaram sasniegt rezultātu. Ir vajadzīgs treneris – autoritāte. Dainim līdz tam vēl ir garš ceļš ejams. Vispirms jāsasniedz rezultāti ar citām komandām, lai viņš būtu autoritāte ar lielo burtu. Izlase nevar gūt labus rezultātus bez atbalsta federācijā. Tur tagad nav cilvēku, kas pārdzīvo par rezultātu, viņiem tas neinteresē! Arī federācija jāvada autoritātei, kas var nolikt pie vietas visus tos, kuri negrib vai nespēj darīt visu, lai Latvijas izlasei būtu labi rezultāti!"

Ilmārs Stūriška, "Latvijas Avīze" sporta žurnālists
"Šajā bēdu ielejā izlasi novedis daudzu faktoru kopums. Spēlējot šādā kompānijā, noteikti nevar vainot meistarības trūkumu, lielāka nozīme ir komandas kopējām darbībām, psiholoģijai – Jānis Ikaunieks ir mūsu tehniskākais futbolists, bet tā netrāpīt pa bumbu kā pirmajā minūtē pret Maltu… Tas pats Dāvim Ikauniekam, Artūram Zjuzinam. Pēc diviem sasaukumiem negribas skalpēt galveno treneri Daini Kazakeviču, bet man ir ļoti žēl par LFF vadības līmenī notiekošajām spēlītēm, lēmums noņemt Slavišu Stojanoviču pēc uzvaras pār Austriju (labi, nebija optimālajā sastāvā, tomēr tāpat tie 90% bija Vācijas Bundeslīgas spēlētāji) – tas bija neloģiski pat par spīti tam, ka cikls kopumā bija vairāk nekā slikts. Tomēr pēdējās pāris spēles liecināja, ka parādās gaisma tuneļa galā, nu atkal ir tik tumšs kā…"

Emīls Latkovskis, LFF valdes loceklis
"Mums šobrīd nav pasaules klases futbolistu, taču viņi ir šim līmenim pietiekami meistarīgi. Mēs noteikti varam spēlēt labāk ar esošajiem resursiem. Viennozīmīgi četrās spēlēs pret pundurvalstīm varam paņemt vairāk nekā trīs punktus. Katastrofāli pietrūkst pārliecības, uzvarētāju mentalitātes, agresivitātes. To neredz spēlētāju un treneru acīs un uzvedībā, to neredz spēles plānā. Protams, ka būs jautājumi galvenajam trenerim, kurš komplektē sastāvu, stāda spēles plānu, motivē spēlētājus un dienas beigās atbild par gala rezultātu, kas šobrīd ir nožēlojams."

Kristaps Grebis, Liepājas futbola leģenda
"Visur citur pasaulē futbols attīstās, bet mēs stāvam uz vietas. Notiek paaudžu maiņa, bet šī brīža izlases futbolisti neatbilst meistarības līmenim, ko no viņiem sagaidām. Šo var nosaukt par zudušo paaudzi. Kazakevičs ņem izlasē spēlētājus, kuri klusē, ir mierīgi un nerunā pretī. Arī treneris, manuprāt, neatbilst izlases prasībām. Vajag trenerus, kuri nebaidās ņemt futbolistus, piemēram, Artūru Karašausku. Jā, viņam vienmēr ir savs viedoklis, bet, cik zinu, viņš ir mainījies un tagad strādā ļoti profesionāli, turklāt var individuāli apspēlēt pretinieku! Manuprāt, Kazakevičam spēlētāju vidū trūkst autoritātes. Aleksandrs Starkovs tikmēr savulaik izlasē bija Dievs. Futbolistiem ir ļoti svarīgi, lai treneris būtu autoratīvs."

Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport"
"Trūkst individuālās meistarības! Mums praktiski nav spēlētāju, kas pārliecinoši spētu izrēķināties ar pretinieku viens pret vienu, pat ja tas ir andorietis un maltietis. Trūkst pārliecības, ka, par spīti grūtībām spēlē, mēs uzvarēsim. Un trūkst ļoti ātru spēlētāju. Tāds šobrīd ir mūsu līmenis."

Roberts Savaļnieks, Latvijas izlases futbolists
"Ja pretinieku vārtos neiesit bumbu, skaidrs, ka uzvarēt spēli nevari. Gūt vārtus no spēles ir mūsu lielākā problēma. Pēdējos mačos esam iesituši tikai no standartsituācijām. Vārtu gūšanas iespēju mums ir bijis pietiekami, vienkārši nespējam iesist. Arī pret Maltu varējām gūt vārtus jau pirmajā puslaikā, un tad mēs spēli būtu uzvarējuši. Tā nav konkrēta spēlētāja vai uzbrucēja vaina, bet gan visas komandas. Citas izlases var gūt vārtus, bet mēs nevaram."

Jānis Mežeckis, bijušais LFF ģenerālsekretārs
"Viss prasa laiku. Protams, pret šādiem pretiniekiem gaidīja uzvaras, un ikvienā mačā bijām tām tuvu. Jaunajiem spēlētājiem šobrīd pietrūkst meistarības un pieredzes. Ceru un domāju, ka viss mainīsies uz labo pusi. Virziens ir izvēlēts pareizais, mums nav citas izejas. Jāpaļaujas uz tiem spēlētājiem, kuri šobrīd ir pieejami un jācer, ka viņi ar laiku spēlēs labās līgās un klubos. Šobrīd viņiem nav tādas meistarības, kāda bija kādreiz izlasē. Tas viss prasa laiku."

Andris Vaņins, bijušais Latvijas izlases kapteinis
"Vienkārši: nespējam gūt vārtus! Nevaru teikt, ka spēlējam slikti, gluži otrādi – spēle man patīk, esam agresīvi, pēc zaudētas bumbas cenšamies to uzreiz atgūt, iziet no aizsardzības caur īsajām piespēlēm, daudz kombinējam, flangi ir aktīvi. Vienīgais pietrūkst meistarības noslēguma daļā, vārtu tuvumā, pēdējās piespēles, precizitāte sitienos pa vārtiem un, protams, pārliecības savos spēkos. Domāju, Dainim jādod laiks."

Jurģis Kalns, "Tukums 2000"/TSS galvenais treneris
"Mūsdienu lielajā futbolā visi ir lieli kā zirgi, bet mēs, latviešu treneri, neesam tik gudri, lai caur treniņiem ar bumbām spēlētājiem nodrošinātu arī augstu fizisko sagatavotību. Savulaik treniņos bez bumbām skrējām un lecām pa pauguriem, daudz strādājam individuāli, bet tagad?! Strādā tikai pie tehnikas, jo tas esot mūsu vājākais punkts. Trūkst balansa. Vajag būt labiem ne tikai tehniski, bet arī fiziski. Lai jau iesildīšanās laikā pretinieks saprastu, ka beigas klāt! Mums daudzi spēlētāji drīzāk ir kā runcis Leopolds. Nav pārliecības, ka šodien tiešām uzvarēsim. It kā šajās spēlēs bijām favorīti, bet laukumā nedevāmies ar tādu pārliecību, ka 100% uzvarēsim. Mēs bieži skatāmies, kā notiek pasaulē – ka jādara tā un šitā. Bet pašiem sava skatījuma nav! Kas ir mūsu stiprās puses? Ne būsim tehniski vai taktiski gudrāki. Mēs varam tikai ar gribasspēku un cīņu atkārtot tos panākumus, kas bija agrāk."

Kāpēc Latvijas futbola izlase nespēj uzvarēt?

  • 53

  • 389

  • 205

  • 115

  • 104

  • 15

  • 6

  • 61


1 2 3 81 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 21:09, pirms 3 gadiem
Nē nu paspēja vēl kāds Karu pieminēt, es vairs nevaru...

  +8 [+] [-]

, 2020-10-14 21:10, pirms 3 gadiem
Pārāk daudz enerģijas tiek tērēts LFF iekšējās intrigās un politikā. Futbols nav pirmajā vietā un federāciju vada politiķi nevis futbola līderi. Karma - kamēr tādi mērkaķi vadīs federāciju nekādu rezultātu nebūs. Gorkšu nevajadzēja apbižot, tas bija vistuvāk pareizajam ceļam.

     [+] [-]

, 2020-10-14 21:13, pirms 3 gadiem
treneris jau pats nevar iesist golu....vispār tauta!
Vai tagad varat pa īstam novērtēt bijušo izlases kapteini Vitāliju Astafjevu? ...faktiski pēc viņa aiziešanas beidzās arī LV izlases stāsts....kad mums būs jauns "Astafjevs" - fgviņzin....man ir sajūta, ka spēlē puikas pret vīriem no Maltas...

  -3 [+] [-]

, 2020-10-14 21:17, pirms 3 gadiem
Vajag naturalizēt kādu labu finišeri. Vajag aizvākt prom no izlases, kuri acīmredzami netur spriedzi un vēl vairāk jaunos iesaistīt izlasē, lai aug un attīstās līdz ar pārbūvi
Slēpts komentārs: Jānis Derums
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +4 [+] [-]

, 2020-10-14 21:33, pirms 3 gadiem
Jāturpina uzklausīt futbola speciālistu viedokļi: būtu lietderīgi aptaujāt Popkovu, Kļosovu.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-14 21:36, pirms 3 gadiem
Indriksona atbilde viena no sakarīgākām : )
Gorkša vispareizākā.
Pukinska uzjautrinošākā.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-14 21:37, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Komandas pamatu jãveido nacionãliem kadriem! Daźi cittautieśi ok, bet ne vairãk!
Laizāns O ir pēdējais, kurš nerunā latviski.
Pārējie visi runā ļoti labi latviski.
tēma slēgta.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-14 21:44, pirms 3 gadiem
Toreiz (līdz 2004) bija Veči. Ar mugurkaulu. Tagad....ne gluži pamīkstie, bet izlutinātu puišeļu pazīmes reizēm ir. Un to vislabāk var redzēt izšķirīgos brīžos. Neizturam līdz galam. Pietrūkst koncentrācijas, pacietības, arī ambīciju. Oša bezatbildīgais grūdiens mugurā pēdējā minūtē noveda pie katastrofas.

  -3 [+] [-]

, 2020-10-14 21:54, pirms 3 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Indriksona atbilde viena no sakarīgākām : )
Gorkša vispareizākā.
Pukinska uzjautrinošākā.
Pukinska diplomātiskākā un vispārīgākā
Kalna uzjautrinošākā un savdabīgākā
Koscinkevičam un Vaņinam vispareizākās

  -1 [+] [-]

, 2020-10-14 21:57, pirms 3 gadiem
Fiziskās sagatavotības trūkums.

  +7 [+] [-]

, 2020-10-14 22:10, pirms 3 gadiem
bla. Gunča visu salika pa vietām. Un (.)

  +4 [+] [-]

, 2020-10-14 22:16, pirms 3 gadiem
Piekrītu Indriksonam,Grebim un arī Gorkšam.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-14 22:21, pirms 3 gadiem
Pilnībā piekrītu šim komentētājam!!!
Precīzākais komentārs.. pārējie Indriksoni ir vienkārši ...irsēji
Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport"
"Trūkst individuālās meistarības! Mums praktiski nav spēlētāju, kas pārliecinoši spētu izrēķināties ar pretinieku viens pret vienu, pat ja tas ir andorietis un maltietis. Trūkst pārliecības, ka, par spīti grūtībām spēlē, mēs uzvarēsim. Un trūkst ļoti ātru spēlētāju. Tāds šobrīd ir mūsu līmenis."

     [+] [-]

, 2020-10-14 22:34, pirms 3 gadiem
SKONTO STADIONU !

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 22:45, pirms 3 gadiem
bebrs12345678 rakstīja: Pilnībā piekrītu šim komentētājam!!!
Precīzākais komentārs.. pārējie Indriksoni ir vienkārši ...irsēji
Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport"
"Trūkst individuālās meistarības! Mums praktiski nav spēlētāju, kas pārliecinoši spētu izrēķināties ar pretinieku viens pret vienu, pat ja tas ir andorietis un maltietis. Trūkst pārliecības, ka, par spīti grūtībām spēlē, mēs uzvarēsim. Un trūkst ļoti ātru spēlētāju. Tāds šobrīd ir mūsu līmenis."
To varētu kompensēt ar labu fizisko sagatavotību brutāli noskrienot pretinieku, bet arī tā, diemžēl, nav. Un nevar būt, ja treniņu vietā labāk patīk ''atlaist''

     [+] [-]

, 2020-10-14 23:02, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: bla. Gunča visu salika pa vietām. Un (.)
Ar to mēs atšķiramies, ka pat tad, kad mūsu senajam naidniekam ir taisnība, atzīsim to ; )
Kamēr cita daļa sabiedrības dzīvo vienā dogmā, t.sk. aptaujāto.

  +5 [+] [-]

, 2020-10-14 23:24, pirms 3 gadiem
Cienījamie balsotāji , lūdzu atcerēties, ka par futbolistu meistarību ilgus gadus bija atbildīgs LFF sporta direktors Kazakēviča k-gs.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 23:32, pirms 3 gadiem
Pilnīgi piekrītu Kristapa un Kaspara viedoklim par krīzi Latvijas futbolā
Bet cik LFF vadoņi var zagt naudu????
Tāpat kapā līdzi nepaņemsi To!!!!!!!!!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2020-10-14 23:35, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Cienījamie balsotāji , lūdzu atcerēties, ka par futbolistu meistarību ilgus gadus bija atbildīgs LFF sporta direktors Kazakēviča k-gs.
Speciāli tādiem kā tev varu pateikt pat vel vairāk, ka pateicoties tieši Kazakevičam mums tagad ir vienota futbola akadēmiju sistēma, kura, diemžēl, ar savu izveidi ir stipri nokavējusies, jo tāda tirsēja kā Indriksons, laikā tas nevienu neinteresēja.
Tiesa šī futbolu akadēmiju sistēma savus augļus reāli sāks dot ne agrāk, kā pēc gadiem 10-15.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 23:44, pirms 3 gadiem
Uz tāda futbola analfabēta kā namejs 6666 ,dzīves pabērna komentāriem neatbildu.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-14 23:51, pirms 3 gadiem
Ko var cerēt,ja Babyface ir labākais uzbrucējs...
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +5 [+] [-]

, 2020-10-15 01:57, pirms 3 gadiem
Te var labi redzēt, kas notiek - tie, kas pārstāv LFF kaut kādos amatos saka, ka jā - cerēja uz citu rezultātu, bet ka ejam lēnām uz pareizo ceļu, bet tie, kas ir ārpus LFF skaidri un gaiši paskaa, ka problēma ir treniņu procesos, treneris nav autoritāte (pie tam jāpievieno tas, ka lielākais sasniegums trenerim ir FK Jelgava + U-21 izlase), nesakārtota jauniešu sistēma un daudzu aktīvo futbolistu ar pieredzi vienkārša ignorēšana - Karašausks, Rakels, Šabala, Kamešs utt.
Spēlē pret Maltu varēja redzēt, ka daudzi priekšējās līnijas spēlētāji induviduāli ir tehniski labāki par maltiešiem, bet ko var darīt, ja nevar izdarīt pat sitienu uz vārtu pusi - un pat, ja izdara tad tas ir tik neprecīzs, ka rodas sajūta to, ka šauj pa gājputniem debesīs!!!
R.Uldriķis iekš FC Sion spēj gūt vārtus vairākas spēles pēc kārtas, bet izlasē netiek pat reāli pie iespējas sist un mēģina induviduāli kaut ko pats izveidot - tas ir tāpēc, ka spēlētāji nejūt viens otru, un saspēle izskatās, ka ir pārāk sarežģīta un nevar saprast līdz kam vēlas novest potenciālo momentu uzbrukumā - spieda, spieda un spieda, otrajā puslaikā uz Maltas vārtiem - sitiena NEVIENA!!! Es domāju, ka FC Zurich ir spēcīgāka par Maltas izlasi un tur Uldriķis spēj iesist - bet pret Maltu nekas nesanāk!!!
Treneris nespēj tikt galā ar šādu situāciju, jo FK Jelgava Virslīgā vienmēr ir atradusies citā situācijā - tān ekad nav bijusi pastarītes lomā D.Kazakēviča laikā, jo vienmēr varēja paņemt punktus no Mettas, Gulbenes, Daugavpils utt.

     [+] [-]

, 2020-10-15 06:33, pirms 3 gadiem
Mēs esam uz pareizā ceļa. Ticu Dainim un čaļiem! Pietiks pēc katras neveiksmes gāzt treneri. Tas ne pie kā laba nenoved.

Tas, ka kāds treneris neņem kaut kādus spēlētājus, piemēram, Indriksona kungam būtu labi jāzina. Savulaik (pēc runām, protams) izlasē spēlēja tikai tie, kas bija Skonto. Līdz ar to, nesaprotu, par kādiem spēlētājiem ar savu ego runā Guntis. Viņa laikā tika konstanati tika ignorēts tā laika Virslīgas viens no vadošajiem uzbrucējiem Viktors Dobrecovs.

Īsāk sakot, mieru, tikai mieru! Lai Dainis un čaļi strādā! Viss būs mums vēl tieši ar šiem kadriem!

     [+] [-]

, 2020-10-15 07:23, pirms 3 gadiem
Beidziet raudāt.
Es, laikam, vienīgais redzu pozitīvās tendences. Ļoti ceru, ka atlikušajās spēlēs būs uzvaras.

  -3 [+] [-]

, 2020-10-15 08:36, pirms 3 gadiem
ervains91 rakstīja: Beidziet raudāt.
Es, laikam, vienīgais redzu pozitīvās tendences. Ļoti ceru, ka atlikušajās spēlēs būs uzvaras.
Neesi vienïgais, tikai tradicionãli apréjéji IR skałãki!
Dainis ir uz pareizã ceła.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-15 08:56, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Te var labi redzēt, kas notiek - tie, kas pārstāv LFF kaut kādos amatos saka, ka jā - cerēja uz citu rezultātu, bet ka ejam lēnām uz pareizo ceļu, bet tie, kas ir ārpus LFF skaidri un gaiši paskaa, ka problēma ir treniņu procesos, treneris nav autoritāte (pie tam jāpievieno tas, ka lielākais sasniegums trenerim ir FK Jelgava + U-21 izlase), nesakārtota jauniešu sistēma un daudzu aktīvo futbolistu ar pieredzi vienkārša ignorēšana - Karašausks, Rakels, Šabala, Kamešs utt.
Spēlē pret Maltu varēja redzēt, ka daudzi priekšējās līnijas spēlētāji induviduāli ir tehniski labāki par maltiešiem, bet ko var darīt, ja nevar izdarīt pat sitienu uz vārtu pusi - un pat, ja izdara tad tas ir tik neprecīzs, ka rodas sajūta to, ka šauj pa gājputniem debesīs!!!
R.Uldriķis iekš FC Sion spēj gūt vārtus vairākas spēles pēc kārtas, bet izlasē netiek pat reāli pie iespējas sist un mēģina induviduāli kaut ko pats izveidot - tas ir tāpēc, ka spēlētāji nejūt viens otru, un saspēle izskatās, ka ir pārāk sarežģīta un nevar saprast līdz kam vēlas novest potenciālo momentu uzbrukumā - spieda, spieda un spieda, otrajā puslaikā uz Maltas vārtiem - sitiena NEVIENA!!! Es domāju, ka FC Zurich ir spēcīgāka par Maltas izlasi un tur Uldriķis spēj iesist - bet pret Maltu nekas nesanāk!!!
Treneris nespēj tikt galā ar šādu situāciju, jo FK Jelgava Virslīgā vienmēr ir atradusies citā situācijā - tān ekad nav bijusi pastarītes lomā D.Kazakēviča laikā, jo vienmēr varēja paņemt punktus no Mettas, Gulbenes, Daugavpils utt.
Oi, Rakelu piemirsu!
Sanāk, ka visi nahali ir izstumti.
Trenerim pašam vajag psihologa palīdzību.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-15 09:20, pirms 3 gadiem
Aptaujā pielieciet klāt pozīciju - Ilgstoša federācijas bezdarbība, nekompetence un līdzekļu izsaimniekošana. Tas ir īstais iemesls.

     [+] [-]

, 2020-10-15 09:26, pirms 3 gadiem
Ulmaņa laikā ieviesās tradīcija latviešiem ar vāciskiem uzvārdiem tos latviskot, piemēram Zonnenbergs kļuva par Sauleskalnu. Varbūt tiem futbolistiem, kuri inegrējušies latviskā vidē, prot latviešu valodu latviskot savus uzvārdus, piemēram Sapožņikovs- Kurpnieks, Bezbožnijs- Bezdievis. tas tā humoram, bet principā pareizais un vienīgais ceļš ir pārkrievoto futbola vidi latviskot! Tā tas notika hokejā, kāpēc arī futbolā tā nevar būt!?

     [+] [-]

, 2020-10-15 09:30, pirms 3 gadiem
Piedāvāju publicēt izlases fizisko gatavību vismaz 100m cik ātri skrien.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 09:48, pirms 3 gadiem
Būtu interesanti uzzināt, cik daudzi no izlases futbolistiem uz jautājumu, vai viņiem patīk spēlēt futbolu – piekopt profesionāla futbolista dzīvesveidu, censties būt labākiem par pretinieku, nevis atbumbot minūtes, rēķināt, vai matemātiski izies no grupas ja Udmurtija nospēlē neizšķirti ar Polinēziju, saņemt prēmijas, instagramēties, utt. – no sirds atbildētu ar "jā".

  +1 [+] [-]

, 2020-10-15 09:56, pirms 3 gadiem
Kā liekēdis Latkovskis LFF valdē ticis? 😄

  +8 [+] [-]

, 2020-10-15 10:23, pirms 3 gadiem
Katrs saka to ,ko var atļauties.Federācijas darboņi gluži vienkārši lej ūdeni.
Mežeckis-lai viss rit savu gaitu,Uldriķis aizskar virspusēji vienu no galvenajiem neveiksmes iemesliem-Jauno futbolistu gatavošanas sistēmu.
OK,to zinām mēs visi,tāpēc jau jūs esat LFF,lai izstrādātu ilgtermiņa jaunatnes sagatavošanas programmu un galvenais,lai tā arī strādātu.Šobrīd gan runājām par Latvijas izlases neveiksmēm,kur dibenslīgā nespējam uzvarēt nevienu komandu.Pukinska oratora un ūdens lējēja spējas mēs visi zinām.Viņa teiktais īsumā skan tā:" Ir jau labi,nedaudz pieredzes un pārliecības un viss būs".(pēc gada vai desmit,to gan nepateica)Emīls Latkovskis vienkārši atrunājās ar teikumu,būs jautājumi galvenajam trenerim.Nu un? Viņi jau tagad ir un arī tiek uzdoti,uz ko arī saņēmām oficiālu atbildi.Galvenajam trenerim ir trīs gadu līgums,lai strādā tālāk.Viss.
Gorkšs atkārtoja to,ko jau ir mums teicis un ko arī ieviesa savā darbā.Mums jāvirzās līdzi starptautiskajām tendencēm un jāņem visu, ko var dot starptautiski pieredzējuši speciālisti un mūsdienīgas metodes.Jā tas nav lēti un izmantojot šo apstākli un arī vājos rezultātus(tikai pret kādiem pretiniekiem?),gāza gan Gorkšu,gan izlases galveno treneri.Gala rezultāts.Tāds kādu redzam.LFF prezidents Ļjašenko,viņa padomdevējs Uldriķis,galvenais treneris Kazakevičs un aidā,pretī Latvijas futbola izaugsmei.Askoldam maizes darbs rokā,vairs nav vaina jāmeklē ne futbolistos un vēl mazāk trenerī.Lai viss rit savu gaitu.Gan jau būs labi.Vēl tikai jālikvidē dublieru turnīrs,jo Askoldprāt tas traucē jauno futbolistu attīstībā.Cirks,lai neteiktu vairāk.Askoldiņ,dublieru turnīrs ir domāts tam ,lai virslīgas komandu futbolisti gūtu spēļu praksi kopā ar kluba jaunatnes sistēmas spēlētājiem.Neredzu šeit neko nepareizu,jā lieki izdevumi,bet futbols to var atļauties.
No federācijas neatkarīgie cilvēki,žurnālisti un citi ar futbolu saistītie izsakās daudz konkrētāk.Pilnībā piekrītu Indriksona sacītajam un to arī viņš bija ieviesis savā,pārāk ilgajā,prezidentēšanas laikā.Izlasē jāspēlē labākajiem futbolistiem,trenerim ir jābūt autoritātei,atbalsts no federācijas un arī federāciju jāvada autoritātei.No visa tā mums šobrīd nav nekā.Gandrīz vai jālūdzās:"Gunti nāc atpakaļ."Es tā protams nedomāju,bet zināma taisnība viņa vārdos manuprāt ir.Un vēl,taisnība jau ir tiem ,kuri rakstīja,ka arī Indriksona laikā daži labi futbolisti netika ņemti uz izlasi,jo nebija Skonto sistēmā.Uz šo atbilde pavisam vienkārša.Galvenais kritērijs ir izlases rezultāti,par ko arī galvenais treneris atbild.Starkovs savulaik varēja atļauties dažu labu futbolistu neiekļaut izlasē,jo kopumā rezultāti bija,lai arī neapmierināto arī vienmēr ir bijuši.Šobrīd spēlējām pašā zemākajā Eiropas valstu līmenī un no pat no vidējiem rezultātiem nav ne smakas,jo galvenajam trenerim nav ne par ko jāatbild,arī valdei,kura viņu apstiprināja ,nekāda atbildība.Nevien ne par ko neatbild,jo visi savējie.Nu cikla beigās sabiedrības spiesti noņems varbūt Kazakeviču,samaksās kompensāciju,varbūt arī naudiņu sadalīs un tālāk?Tas jāuzprasa Zilā kalna Martai
1 2 3 81 komentārs