Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Premjere un Čeferins pārrunā Latvijas un UEFA sadarbības iespējas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Premjere un Čeferins pārrunā Latvijas un UEFA sadarbības iespējas
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija informē, ka 2024. gada Eiropas čempionāta ietvaros Berlīnē tikšanās noritējusi starp Latvijas premjeri Eviku Siliņu un UEFA prezidentu Aleksanderu Čeferinu, pusēm apspriežot sadarbības iespējas un veidus. Šajā tikšanās reizē piedalījies arī LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tikšanās laikā tika pārrunāta futbola nozīme veselīga dzīvesveida veicināšanai, tā ekonomiskie un sociālie ieguvumi valstij un sabiedrībai kopumā, kā arī līdz šim kopīgi paveiktais un nākotnes sadarbības plāni.

"Eiropas čempionāts futbolā demonstrē sporta milzīgo jaudu un ietekmi. Latvijā sāktas būtiskas pārmaiņas valsts sporta politikā, par prioritāti izvirzot jauniešu un tautas sportu, un nācijas veselību, vienlaikus atbalstot augstu sasniegumu sportu. Futbols ir viens no sporta veidiem, ko atbalstīsim vēl vairāk – tāpēc prieks, ka ar LFF starpniecību ir veidota un atjaunota futbola infrastruktūra Latvijā, īstenoti starptautiska mēroga sporta pasākumi un virkne sociālo programmu. Esam pateicīgi UEFA par būtisko atbalstu futbola stiprināšanā Latvijā – ceru uz tikpat produktīvu un vēl ciešāku sadarbību arī turpmāk!" norādīja LR Ministru prezidente Evika Siliņa.

Tikšanās laikā tika pārrunāti tādi sociāli projekti, kā ''UEFA Playmakers'' programma meiteņu piesaistīšanai futbolā, kā arī ''UEFA Foundation for Children''. Atgādinām, ka Latvija pagājušajā gadā ieguva tiesības rīkot divus starptautiskas nozīmes sporta pasākumus - 2027. gadā uzņemt Eiropas U-17 čempionāta finālturnīru, bet gadu iepriekš kopā ar Lietuvu tiks uzņemts arī Eiropas čempionāta finālturnīrs telpu futbolā.

"Pirmkārt, esmu priecīgs par faktu, ka UEFA prezidentam sanāca tikties ar Latvijas premjerministri. Ir daudz jautājumu, kuros UEFA, LFF un Latvija var strādāt kopā, lai īstenotu kopīgus mērķus. Liela mēroga starptautisko pasākumu uzņemšana, futbola infrastruktūras attīstīšana, tai skaitā, bet ne tikai - arī nacionālā stadiona jautājums, kurā esam spēruši pirmo soli un turpināsim strādāt tālāk," pēc trīspusējās tikšanās teica LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17668/e-silina...

  +4 [+] [-]

, 2024-07-14 18:12, pirms 2 mēnešiem
Varētu kaut kādas derības uztaisīt, kad nākošreiz LFF runās par stadiona būvniecību, un tieši kāpēc tas būs tikai pirms nākošajām prezidenta vēlēšanām.

  +2 [+] [-]

, 2024-07-14 19:04, pirms 2 mēnešiem
labi, ja izveidotu normālu futbola federāciju un šitos korumpantus, bandītus, ( FIFA, UEFA, utt) patriekt uz savu krieviju un tur ar gazprom, adidas un krieviem taisa savu federāciju, bet pārējai pasaulei lai ir cita, normāla.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-14 20:47, pirms 2 mēnešiem
Nu, UEFA mūsu izlasei varēja kādus nebūt "bēgļus" piegādāt, lai tiekam no pēdējās vietas ārā

  +2 [+] [-]

, 2024-07-14 21:51, pirms 2 mēnešiem
UEFA te tikai širmis, LFF bandai vajaga no budžeta kādu papildus kapeiku, lai varētu segt savas shēmas. Indriksona savulaik ieguldīja savu naudu, bet šie nabagi kāš valsti

     [+] [-]

, 2024-07-14 22:05, pirms 2 mēnešiem
Čefīrs ar bija ēdienkartē ?

     [+] [-]

, 2024-07-15 00:20, pirms 2 mēnešiem
Nauda beigusies, Pastalnieki izstieptu roku kaut ko gaida no UEFA.