Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF tomēr neņems kredītu Barona ielas stadiona būvniecībai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LFF tomēr neņems kredītu Barona ielas stadiona būvniecībai
Guntis Indriksons
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Futbola federācijas Valdes sēdē pieņemts lēmums, ka dažādu priekšnosacījumu, tostarp pieejamo finanšu resursu, dēļ nav iespējams sagatavot kvalitatīvu projekta dokumentāciju, tāpēc Krišjāņa Barona ielā paredzētā sporta kompleksa celtniecībai netiks ņemts kredīts.

Pagājušajā Latvijas Futbola federācijas Valdes sēdē tika pieņemts lēmums, ka nepieciešams piesaistīt desmit miljonu eiro lielu kredītu uz termiņu līdz 20 gadiem rekonstrukcijas projekta "Sporta komplekss Krišjāņa Barona ielā 116a, Rīgā" un futbola infrastruktūras provizoriskās programmas realizācijai. Tomēr šodien pieņemts lēmums pilnībā atcelt šo punktu.

Rekonstrukcijas projekta vadītājam Vladimiram Žukam līdz 29. jūlijam jāsagatavo priekšlikums par turpmāku projekta realizāciju sadarbībā ar Rīgas domi, ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim jānoslēdz jauna vienošanās ar ģenerāluzņēmēju SIA "Arčers" par līguma termiņa un izpildes nosacījumu maiņu, izpilddirektoram Edgaram Pukinskam projekta ietvaros jāturpina sadarbība ar valsts sektoru par finansējuma piesaisti, savukārt prezidents Guntis Indriksons pilnvarots runāt ar privātajiem investoriem par līdzekļu piesaistīšanu.

Tāpat Pukinsks, sporta direktors Dainis Kazakevičs un infrastruktūras speciālists Haralds Gudermanis pilnvaroti pārstāvēt Latvijas Futbola federācijas intereses stadiona "Daugava" atjaunošanas būvniecības projekta ietvaros. Pukinskam līdz 31. augustam arī jāizstrādā stadionu nodrošinājuma plāns nacionālās izlases spēļu organizēšanas vajadzībām vidējā termiņā (četri gadi).

Nākamā Valdes sēde notiks 2. augustā, un tajā atkal plānots izskatīt jautājumu par Krišjāņa Barona ielā plānoto rekonstrukcijas projektu un Latvijas futbola infrastruktūras attīstības plānu.

1 2 36 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 16:37, pirms 8 gadiem
Paldies Kļaviņam!

  +4 [+] [-]

, 2016-07-14 16:38, pirms 8 gadiem
Gribētos iepazīties ar visiem tiem mistiskajiem "priekšnosacījumiem", kuri šai iecerei ir patraucējuši.

  +9 [+] [-]

, 2016-07-14 16:48, pirms 8 gadiem
FUTBOLS 2031 galvas no alas jau izbāzuši?

  +5 [+] [-]

, 2016-07-14 16:49, pirms 8 gadiem
Kvalitatīvu projekta dokumentāciju negatavos, jo LFF nav neviena, kurš to spētu un uzņemtos!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-14 16:49, pirms 8 gadiem
Aleluja

 +10 [+] [-]

, 2016-07-14 16:53, pirms 8 gadiem
Precīzāk - neņems, jo neviena banka nedos ! ...galvenais jau ir no bankas iznàkt augstu paceltu galvu un nošņākt - baigi jau nu vajag, tos jūsu s*da kredītus!

  +6 [+] [-]

, 2016-07-14 17:05, pirms 8 gadiem
Labi, ka tas nenotiks! 😊 Tie cipari takš kosmoss bija..

  +4 [+] [-]

, 2016-07-14 17:09, pirms 8 gadiem
Un tagad ņemiet visus pieejamos līdzeķļus un aidā būvēt NORMALU valsts nacionālo futbola stadionu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 18:20, pirms 8 gadiem
BirojsPiesledzas rakstīja: Ko tad sis izdarija? Atkal treknaja raksta gudram varsmam un apvainojumiem metajas?
Viņš ir kā aste Guņam, šoreiz Guņā saprata, ka viņu kāds vēro un jātaisa cita shēma!
Tik un tā šis stadions būs apsmiekls, es uz tādu neiešu un neklausīšos pretinieku līdzjutēju pārmetumus, par mākslīgajiem stadioniem un vēl cilvēkiem, kas palikuši aiz stadionu mūriem! Iešu tur pat sporta bārā kādu aliņ izsūkt un kādu likmi uzlikt.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-14 18:34, pirms 8 gadiem
paldies dievam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2016-07-14 19:00, pirms 8 gadiem
Ņemot kredītu bankā ir jārēķinās ar to, ka banka prasīs iesniegt detalizētu tāmi un parasti banka nozīmē savu neatkarīgu būvuzraugu ... tas nozīmē, ka uzpūstas cenas un "mānīšanās" ar apjomiem uz papīra/realitātē neiet cauri ... Neapgalvoju, bet, iespējams, šis ir arguments, lai neņemtu aizņēmumu bankā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-07-14 19:32, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: vienkārši nedeva naudu bankas jau vienreiz uzticās Indriksonam...viss beidzās ar Revertu un pārdotu ieķīlāto stadionu pašam sev par nieka naudu...
Kā jums šķiet, kuram ir parādsaistības ap 100 ļimoniem juriku?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 19:35, pirms 8 gadiem
Ja LFF kaut pēdējos 10 gadus būtu plānveidīgi no FIFA UN UEFA naudas būtu atlikuši naudu stadiona celtniecībai, tad tagad nebūtu jāraud par naudas trūkumu. Bet nevar jau atteikties no ierastā sadalījuma - kā tad ēdīsi maizīti bez ikriem, ja pierasts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-14 20:59, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja:
es nojaušu, kam. man liekas, ka tas arī ir īstais iemesls
Nauri ko tu? Es šodien šampiņu.
Arčers uzvarējis, bet naudas nav, sviests.

  +9 [+] [-]

, 2016-07-14 21:08, pirms 8 gadiem
Īsāk sakot - LFF pārstāvji aizgāja uz banku un viņus pasūtīja piecas mājas tālāk ar visu stadionu un Indriksona parādiem.
Tagad šie vēlreiz soļos ar nokārtām galvām uz valdību (esmu pats strādājis Saeimā) un varu iedomāties ko šie tik necels galdā kultūras un izglītības komisijās lai tikai pierunātu, ka LFF tomēr tiek pielaisti pie ''Daugavas'' stadiona projekta - KM neiebildīs stadionu uzbūvēt arī priekš futbola vajadzībām ar vismaz 10 000 skatītāju vietām - bet LFF darboņiem ir jāsaprot, ka visa nauda ies caur KM un ES fondiem un, ka Indriksonam iebāzt ķešā maz ko izdosies, jo to visu uzrauga valsts kontrole, KNAB utt. + Indriksonam nav nekādu galu KM (kas ir Nacionālās apvienības pārraudzībā) un ar čekistiem viņiem nav īsti pa ceļam.
Pats smieklīgākais un izmisīgākais solis ir runa par kaut kādiem investoriem kurš tad taisās ieguldīt miljonus projektā, kura lielākā biznesa niša ir ofisu un kafejnīcu telpas stadiona teritorijā, kas pildīsies tikai labi, ja spēļu laikā un ar dažu skolēnu palīdzību iepērkot bulciņas un pīrādziņus!

  +5 [+] [-]

, 2016-07-14 21:09, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Viņš ir kā aste Guņam, šoreiz Guņā saprata, ka viņu kāds vēro un jātaisa cita shēma!
Tik un tā šis stadions būs apsmiekls, es uz tādu neiešu un neklausīšos pretinieku līdzjutēju pārmetumus, par mākslīgajiem stadioniem un vēl cilvēkiem, kas palikuši aiz stadionu mūriem! Iešu tur pat sporta bārā kādu aliņ izsūkt un kādu likmi uzlikt.
Neko guņa nesaprata - viņš ir tikai sapratis to, ka naudu viņam priekš stadiona parodijas neviens nedos!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-07-14 21:57, pirms 8 gadiem
Ambrē, kaut arī esi strādàjis Saeimas struktūrās, bet neesi sapratis, ka šī biznesa galvenais likums ir DALĪTIES!...ja čekists Guņa dalīsies ar KM auseklīšiem, tad bizness ripos skanēdams...mēs tik varēsim noskatīties! ...un nedzen muļķi, ka auseklīši nesadarbojas ar čekistiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2016-07-14 23:17, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Ambrē, kaut arī esi strādàjis Saeimas struktūrās, bet neesi sapratis, ka šī biznesa galvenais likums ir DALĪTIES!...ja čekists Guņa dalīsies ar KM auseklīšiem, tad bizness ripos skanēdams...mēs tik varēsim noskatīties! ...un nedzen muļķi, ka auseklīši nesadarbojas ar čekistiem!
Muļķīti - esmu bijis tieši saistīts ar NA frakciju un tieši izglītības komisijās, un ļoti labi zinu, kas tur ir kas - tur tādu Indriksonu labāk redz ejam nekā nākam, jo pat Ušakovam (kas pēc idejas ir tuvāks Indriksonam - uzlika mīksto no Rīgas Domes puses, lai arī tur varētu pagrābt labu kumosu no šī projekta)!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-14 23:19, pirms 8 gadiem
Man vienīgi ir žēl, ka atkal LU stadions turpinās pūt - kā nevienam nevajadzīgs objekts
Šo stadionu vajadzēja savest labā kārtībā vismaz Virslīgas līmenim (kurā var pat aizvadīt Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu spēles)!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-15 00:08, pirms 8 gadiem
Severs > Indriksons

No surprises!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-15 00:08, pirms 8 gadiem
BirojsPiesledzas rakstīja: Zelta vaard, Birojs piebiedrojas
Beidz mētāt kažok
niecība

  +1 [+] [-]

, 2016-07-15 00:13, pirms 8 gadiem
R.I.P.
Plastmasas stadions!!!

     [+] [-]

, 2016-07-15 01:20, pirms 8 gadiem
jaunā cikla grupas spēles notiks nojauktajā skonto stad. vai babītes lauk.?

     [+] [-]

, 2016-07-15 08:59, pirms 8 gadiem
Kas LFF šajā situācijā būtu jādara!

1) Jābeidz tielēties un fiksi jāskrien uz Kultūras ministriju un jārāda cik naudas UEFA ir piešķīris un veikt maksimāli ātri un detalizēti izmaiņas tehniskajā projektā, kas attiecas uz stadiona tribīnēm ''Daugavas'' stadionā Rīgā.
2) Jādodās uz Saeimas izglītības komisiju cerībā, ka Saeimas 2017 un 2018 g. budžetā iekļauj līdzekļus, lai Skonto stadionā varētu aizvadīt izlases atlases ciklus - ja neder Skonto stadions juridisko problēmu dēļ un stadiona demontāžas dēļ, tad mēģināt sarunāt naudu priekš Liepājas ''Daugavas'' stadiona, lai vismaz UEFA atļauj tur aizvadīt mačus, lai arī Murjāņu sporta bāze naudu ir lūgusi laicīgi, bet valsts ar lielu tielēšanos pretīm līdzekļus piešķir tikai nelielās devās un vairāku gadu garumā (no 35 prasītajiem milj. cik saprotu ir pagaidām piešķirti tikai kādi 5-7 milj., bet pārējo summu sola iedalīt budžeta posmā nākamajos 5x gados).
3) Ejot uz komisijām runāt par naudu un futbola infrastruktūras problēmām Latvijā - ir jāiet nevis Žukam vai Latkovskim, bet pašam Indriksonam, lai arī cik ļoti viņš negribētu, jo tur viņš būs melns un maziņš (pie kā laikam sēžot veselu mūzību LFF krēslā nav pieradis, jo tur viņš ir neapstrīdama autoritāte un valdnieks), un ir jāsagatavojas arī tādiem viņam nepatīkamiem jautājumiem kā piemēram - kāpēc Latvijas futbolā dominē krievu valoda? Spēļu sarunāšanas skandāli Latvijas futbolā utt. un te nu Indriksons nevarēs rupji atcirst kā parasti dara pret žurnālistiem, ja tie uzdod viņam nepatīkamus jautājumus, jo komisijas deputāti būs tie, kuriem ir jāpaliek apmierinātiem ar viņu uzdotajām atbildēm, lai tālāk uz Saeimu 2017.g. budžeta plānā varētu virzīt vispār kaut teorētisku jautājumu par līdzekļu piešķiršanu stadionam.
4) Vēl ieteiktu - runāt ne tikai par naudu stadionam, bet par visu valsts futbola sistēmas aparātu - cerībā, ka valsts ieplāno uz nākotni līdzekļus priekš futbola attīstības Latvijā (āķis ko deputātiem iemest lūpā ir - kārtējais stāsts par reģionu attīstību + bērnu un jauniešu veselību)!
1 2 36 komentāri