Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Hidinks: ''Kad ieguvām bumbas kontroli, bija skaidrs, ka iesitīsim''

Krišs Upenieks

Hidinks: ''Kad ieguvām bumbas kontroli, bija skaidrs, ka iesitīsim''
Gūss Hidinks
Foto: AP/Scanpix

Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles futbolā Rīgā, Skonto stadionā, kurā Nīderlandes izlase prata otrajā puslaikā pierādīt meistarības pārākumu pret Latviju, ar žurnālistiem runāt pirmais ieradās pretinieku galvenais treneris Gūss Hidinks. Pretinieku treneris pēc mača neslēpa prieku par izcīnītajiem trim punktiem.

Nīderlandiešu galvenais treneris preses konferenču telpu sasniedza aptuveni 30 minūtes pēc spēles beigām. Kā jau tas bija gaidāms, ļoti aktīvi Hidinku iztaujāja Nīderlandes žurnālisti. Saruna ar žurnālistiem gan ilga tikai 15 minūtes, jo vienā brīdī Nīderlandes preses sekretārs pateicās par jautājumiem, un Gūss pameta preses konferenču telpu. Diemžēl jautājumi no Latvijas žurnālistiem nemaz netika pieļauti.

Gūss Hidinks, Nīderlandes izlases galvenais treneris: ''No sākuma bija uztraukums. Skaidrs bija, ka braucam uz Latviju pēc trim punktiem. Pēc spēles komanda jūt atvieglojumu, arī es. Visi esam priecīgi - spēlētāji, treneri, personāls.Bija saspringums ievadā, bet, kad spēlētāji ieguva bumbas kontroli, bija skaidrs, ka uzvarēsim un gūsim arī vārtus. Pateicoties spēlētāju gatavībai, labai fiziskajai kondīcijai, varējam tempu turēt līdz beigām. Paldies visiem spēlētājiem par to, ka visi bija maksimāli gatavi.''

Pirmajā puslaikā laukumā valdīja liels sasprindzinājums...
Hidinks: ''Mums tā bija ļoti svarīga spēle, tāpēc arī no sākuma bija nervozitāte. Kad guvām pirmos vārtus, tad ieguvām vairāk teritorijas laukumā. Bija arī vairāk laika domāt, tāpēc otrā puslaika turpinājuma varējām spēlēt brīvāk un gūt vēl vienus vārtus.''

Kādas bija pēdējās spēles kopumā un ko varam sagaidīt turpinājumā?
Hidinks: ''Šovakar aizvadījām labu spēli, esam saspēlējušies. Katrs zina savu vietu laukumā, futbolisti ir motivēti, tāpēc domāju, ka nākamajos mačos rezultātiem vajadzētu būt tikpat veiksmīgiem. ASV komandai pārbaudes spēlē zaudējām, jo nebijām izvēlējušies pareizāko taktiku, daudz eksperimentējām, bet šovakar vairs nekā tamlīdzīga nebija.''

  +4 [+] [-]

, 2015-06-13 01:09, pirms 9 gadiem
Kā tad. Vecajam noteikti pirms gola bija bikses pilnas.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-13 01:16, pirms 9 gadiem
ja mūsējie spēles laikā trīs reizes uzsit uz vārtu pusi un nevienu reizi vārtu četrstūrī, tad kada te vēl var būt runa ka Nīderlane ir uzvarama?

     [+] [-]

, 2015-06-13 01:18, pirms 9 gadiem
Piekriitu

  +4 [+] [-]

, 2015-06-13 09:00, pirms 9 gadiem
Tā jau arī bija,jo tieši pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem holandiešu pārsvars pieauga milzīgi un fragmentāli sāka atgādināt notikušo pirmo spēli Nīderlandē.Tiesa ,šoreiz mūsējie izturēja,vai varbūt holandieši pēc otrajiem vārtiem nomierinājas,ko Nīderlandē viņiem neatļāva darīt skatītāji un lieliskais Robēns.Jebkurā gadījumā,Latvijas izlase par šo maču nav pelnījusi nekādu nopēlumu.Holandiešiem savas problēmas ,mums savas .Un katra atrodās savā plauktiņā.Holandiešiem augstākajā plauktā ,mums pašlaik zemākajā.

     [+] [-]

, 2015-06-13 09:46, pirms 9 gadiem
henrijs rakstīja: ja mūsējie spēles laikā trīs reizes uzsit uz vārtu pusi un nevienu reizi vārtu četrstūrī, tad kada te vēl var būt runa ka Nīderlane ir uzvarama?
Sports ir sports, citu dienu spēlējot varbūt pietiktu vienu reizi trāpīt četrstūrī un būtu uzvara 1:0

  +1 [+] [-]

, 2015-06-13 11:57, pirms 9 gadiem
"Bija skaidrs, ka iesitīsim" - pēc pirmā puslaika gan izskatījies it kā klucis biksēs būtu - cieta seja

     [+] [-]

, 2015-06-13 14:44, pirms 9 gadiem
Malači mūsējie! Sen nebija redzēta tik saturīga un skatāma spēle. Holande ir n-tās reizes pārāka, bet mēs ejam pareizajā virzienā. Lai veicas mūsu puišiem!