Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks: “Uz Fēru salām brauksim tikai pēc uzvaras”

Andris Liepa
Andris Liepa

Ikaunieks: “Uz Fēru salām brauksim tikai pēc uzvaras”
Jānis Ikaunieks Foto: LFF

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks pēc zaudējuma nesenajā UEFA Nāciju līgas mačā sarunā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki norādīja, ka laukumā demonstrētais sniegums neatbilst rezultātam uz tablo. Viņš arī sacīja, ka uz gaidāmo izbraukuma maču Fēru salās latvieši brauks tikai un vienīgi pēc uzvaras.

Latvijas futbolisti ar 0:3 savā laukumā piekāpās Ziemeļmaķedonijas valstsvienībai. Lai gan latviešiem piederēja pārsvars spēlē ar bumbu, gala rezultāts tomēr bija pavisam nelabvēlīgs.

Ikaunieks uzskata, ka šajā Nāciju līgas sezonā aiz muguras divi kvalitatīvi mači savā laukumā (pret Fēru salām un Ziemeļmaķedoniju), bet, viņaprāt, svētdien, viesojoties Fēru salās, nepieciešams apliecināt savas spējas arī izbraukumā.

“Abas spēles “Skonto” stadionā bija diezgan labas. Tajā pašā laikā Armēnijā bijām diezgan bezspēcīgi. Tagad spēle būs Fēru salās. Tas parādīs, vai tiešām labi spēlējam tikai šeit un izbraukumā mums iet, kā iet. Stulbi tā teikt, bet šajā mačā rezultāts neatbilda spēlei,” sacīja Ikaunieks.

Latvijas izlasei izdevās izveidot kvalitatīvas epizodes, tomēr kliboja tieši uzbrukuma noslēdzošā fāze, divreiz no tuvas distances bumbu vārtos netrāpot arī pašam Ikauniekam. Viņš piekrita, ka pievīla tieši uzbrukumu noslēgums.

“Daudz kur mēs izskrējām, bet saasinājums nesekoja. Viņi labi nosedza zonas, labi nosēdās un bīstamākos punktus aizsedza. Ja mums būtu lielāka meistarība vai labāka izdoma, kā arī, ja mēs kaut kur asāk un radošāk nospēlētu, tad tiem vārtiem vajadzētu būt atslēgtiem. Arī tā epizode, kur es pats situ ar galvu... Tādās epizodēs es parasti situ iekšā. Tad mēs varbūt būtu spējuši to spēli salauzt,” sacīja Ikaunieks.

Ziemeļmaķedonijas futbolisti mača pirmos vārtus guva uzbrukumā, kas tika ievadīts ar tālu piespēli pāri laukumam un noslēdzās ar īsu piespēli soda laukumā starp diviem latviešu aizsardzības spēlētājiem. Ikaunieks šajā epizodē uzteica tieši pretinieku sniegumu.

“Viņi tiešām labi izspēlēja. Nebija tā, ka tas būtu kaut kāds pretuzbrukums. Mums bija astoņi vai pat desmit futbolisti bija mūsu laukuma pusē. Tā piespēle pāri galvai un bumbas uzņemšana – viņi tiešām meistarīgi nospēlēja. Līdz tam viņiem nekas īsti nesanāca,” sacīja Ikaunieks.

Futbolists arī piebilda, ka par divām neizmantotajām iespējām viņš sev pārmetīšot vēl ilgi.

Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato pēc mača saviem padotajiem norādījis, ka ir apmierināts ar laukumā demonstrēto futbolu.

“Pēc spēles, kad sanācām aplī, viņš teica, ka jātur galvas augšā un ir apmierināts ar mūsu sniegumu, neskatoties uz 0:3. Es domāju, ka uz Fēru salām brauksim tikai pēc uzvaras. Pagaidām Nikolato ir pozitīvs. Būs vēl analīze, un tad viņš gan jau kaut ko vairāk pateiks,” norādīja futbolists.

Nākamo Nāciju līgas maču Latvijas futbolisti aizvadīs 13. oktobrī, plkst. 21:45 pēc Latvijas laika izbraukumā tiekoties ar Fēru salām.

  -1 [+] [-]

, 11:22, pirms 2 stundām
Pahars savus Vilkus uz Gibraltāru arī veda vismaz pēc neizšķirta, bet kā sanāca?

     [+] [-]

, 11:26, pirms 2 stundām
Kas tās pa formām ? Latvijas (Nederland edition) ? Noteikti krāsas iet kopā

     [+] [-]

, 11:43, pirms 2 stundām
veikala_bračka rakstīja: Kas tās pa formām ? Latvijas (Nederland edition) ? Noteikti krāsas iet kopā
Tak Orandžā revolūcija, brīnums ka vēl dzelten zilās neizgāja.

     [+] [-]

, 12:12, pirms stundas
zāģis garantēts un tas nozīmēs atkal uz D ...

     [+] [-]

, 12:15, pirms stundas
Tikai uz to, ka futbols ir sporta karalis (populārākais sporta veids pasaulē). Šie te, kas pārstāv Latvijas izlasi var sevi saukt par profesionāliem sportistiem. Pret basketbolu rēķinot LBL2 džeki, pa dienu strādā un vakarā 3x nedēļā basketbolu uzspēlē.

     [+] [-]

, 12:21, pirms stundas
Citādi nemaz nedrīkst būt,jo neveiksmīga rezultāta gadījumā ir liela iespēja atgriezties D līgā.

     [+] [-]

, 13:02, pirms 17 minūtēm
M rakstīja: Pahars savus Vilkus uz Gibraltāru arī veda vismaz pēc neizšķirta, bet kā sanāca?
Pahara vadībā uzvarējām pārbaudes spēli 5:0