Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Van Gāls atminas "Barcelona" spēli Rīgā: "Šeit uzvarēt ir ļoti grūti"

Rolands Eliņš

Van Gāls atminas "Barcelona" spēli Rīgā: "Šeit uzvarēt ir ļoti grūti"
Luiss van Gāls. Foto: voetbalprimeur.nl

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Luiss van Gāls preses konferencē pirms PK 2022 atlases spēles pret Latviju atzīmēja, ka mačs norisināsies viņa futbolistiem neierasti mazā stadionā un ka šāda veida spēlēs parasti ir grūti uzvarēt.

Slavenais Nīderlandes treneris Luiss van Gāls Rīgā savulaik jau viesojās 1997. gadā, kad bija "Barcelona" galvenais treneris un ieradās aizvadīt Čempionu līgas kvalifikācijas spēli. Toreiz Barsa uzvarēja ar 1:0 un viesos ar 3:2, un šo minimālo uzvaru van Gāls ir paturējis kā mācību.

"Šeit ir ļoti grūti uzvarēt," pirmsspēles preses konferencē teica Van Gāls. "Man šādās vietās ir slikta pieredze. Gan ar "Barcelona", gan ar Nīderlandes izlasi, spēlējot pret Igauniju. Tie ir mači, kuros ir jācīnās. Ir grūti spēlēt pret komandām, kas jau no sākuma spēlē no aizsardzības. Pretiniekiem pietiek ar vienu vai diviem pretuzbrukumiem, un parasti viņi iesit vārtus."

Šis "parasti" gan neattiecas uz Latvijas izlasi – līdzšinējos četros mačos pret Nīderlandes izlasi Latvija nav guvusi nevienus vārtus.

Van Gāls pievērsa uzmanību arī Daugavas stadiona specifikai, norādot, ka viņa komandas spēlētāji ikdienā tomēr nav pieraduši pie tik maziem stadioniem (uz Eiropas lielvalstu fona). "Šeit noskaņojums ir citāds nekā "Camp Nou" vai "Anfield", tāpēc ir labi, ka mums bija pirmsspēles treniņš šajā stadionā, vēlējos parādīt puišiem, ar ko viņiem jārēķinās."

Arī van Gālam līdz spēles sākumam vēl jātiek galā ar sastāva problēmām, jo laukumā nevarēs doties Džordžinjo Veinaldums. Nīderlandes izlases treneris gan izteicās, ka vidējā līnijā neredz lielas problēmas.

Izmantotie resursi:
https://nos.nl/artikel/2400762-van-...

     [+] [-]

, 2021-10-07 22:40, pirms 3 gadiem
Kārtējie murgi,nu jau no golandieša....pasaule jūk prātā...covids laikam...

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 09:24, pirms 3 gadiem
Šeit uzvarēt (ar 1-2 vārtu starpību) varbūt ir ļoti grūti. Grūti iedomāties, ka būs mazāk nekā 3 ielaisti vārti.

     [+] [-]

, 2021-10-08 12:51, pirms 3 gadiem
Biju uz to spēli Rīgā! Mūsējie labi turējās, bet tā jau ir pagātne.