Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Basovs: ''Iespējams, pēc mača pret Izraēlu ne visi bija gatavi šodien spēlēt līdz galam''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Basovs: ''Iespējams, pēc mača pret Izraēlu ne visi bija gatavi šodien spēlēt līdz galam''
Aleksandrs Basovs. Foto: LFF

Latvijas U21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs pēc zaudējuma noslēdzošajā 2023. gada Eiropas čempionāta spēlē pret Ungāriju atklāja, ka, iespējams, ne visi bijuši gatavi spēlēt līdz galam pēc uzvaras pār Izraēlu, taču norādīja, ka kopumā visa cikla garumā iekrāta vērtīga pieredze.

Latvijas U21 izlase šodien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju noslēdza ar 0:2 neveiksmi pret Ungāriju. Desmit spēlēs Latvija izcīnīja septiņus punktus, iegūstot priekšpēdējo piekto vietu B apakšgrupā.

''Rezultāts ir vājš. Ne visu izdarījām uzbrukumā, arī aizsardzībā bija kļūdas. Zinājām, ka būs darīšana ar spēcīgu pretinieku un augstu spēles tempu. Pretinieks šoreiz bija labāks. Iespējams, pēc mača pret Izraēlu ne visi bija emocionāli gatavi šodien spēlēt līdz galam,'' par zaudējumu Ungārijai Latvijas Futbola federācijai teica U21 izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs, turpinot, ka šajā kvalifikācijas ciklā rotēts ar sastāvu, kas tādējādi ieguvis nozīmīgu pieredzi šāda līmeņa spēlēs.

''Šajos divos kvalifikācijas cikla gados esam pieredzējuši dažādas spēles un ļoti lielu sastāva rotāciju – gan vecuma dēļ, gan traumu dēļ. Bija spēles ar labu sniegumu, taču sliktu rezultātu. Bija arī mačs Polijā, kuru nospēlējām ļoti vāji. Futbolisti ir ieguvuši ļoti lielu pieredzi. Daudz spēlējot Virslīgā, viņi ir funkcionāli gatavi darbam izlasē, un tas mums ir ļoti svarīgi. Cits jautājums, vai no emocionālās puses visi ir gatavi spēlēt 90 minūtes augstā tempā,'' spēlētāju varējumu vērtēja galvenais treneris.

Tikmēr Rūdolfs Zeņģis akcentēja, ka izlasei šajā spēlē nav izdevies pirmajā puslaikā neielaist. ''Spēle bija līdzīga. Tāpat kā pret Izraēlu, spēlējām no aizsardzības, taču šoreiz neizturējām pirmo puslaiku, un tas maču ietekmēja. Pret Izraēlu mums bija labākas pārejas no aizsardzības uzbrukumā, kas ļāva nenosēsties. Taču kopumā arī šodien bija līdzvērtīga spēle.'' U21 izlases spēlētājs piekrita galvenajam trenerim, ka cikla laikā iegūta vērtīga pieredze. ''Cikls kopumā bija interesants – labi pretinieki un lieliska pieredze. Jāturpina strādāt, jo gribam tabulā būt augstāk. Atmiņā iespiedušās gan spēles pret Poliju, gan pret Vāciju. Augsts līmenis un patīkama atmosfēra.''

B apakšgrupu kā pirmā noslēdza Vācija, kas automātiski kvalificējās finālturnīram, bet otro vietu ieguva Izraēla, kas vēl saglabā iespēju spēlēt 2023. gada Eiropas čempionātā.



Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14089/basovs-s...

     [+] [-]

, 2022-06-08 13:04, pirms 2 gadiem
U-21 izlase EČ kvalifikācijā mājās gandrīz 13 gadus nebija uzvarējusi augstākā groza komandu.

https://lff.lv/speles/latvija-ruman...
https://lff.lv/speles/latvija-izrae...

     [+] [-]

, 2022-06-08 13:10, pirms 2 gadiem
Attiecībā uz pēdējo jautājumu videointervijā: U-21 izlase 9 gadus mājās nav aizvadījusi pārbaudes spēles (neskaitot Baltijas kausu un divtik neskaitot neformāta pārbaudes spēles (pret klubiem un citu vecumu mūsu U-izlasēm)).

https://lff.lv/speles/latvija-gruzi...

     [+] [-]

, 2022-06-08 17:29, pirms 2 gadiem
Interesants koments no tiem futbola treneriem,nebija gatavi.Iedomājieties ka futbolists aiziet uz operāciju.Ārsts jau vienu izoperējis bet nākošajam nav gatavs un nejauši nogriež... to kas maisa spēlēt.Tas būtu normāli?Futbolā tā pateikt- tas notiek tekoši.

     [+] [-]

, 2022-06-08 18:26, pirms 2 gadiem
saulainaespania rakstīja: Interesants koments no tiem futbola treneriem,nebija gatavi.Iedomājieties ka futbolists aiziet uz operāciju.Ārsts jau vienu izoperējis bet nākošajam nav gatavs un nejauši nogriež... to kas maisa spēlēt.Tas būtu normāli?Futbolā tā pateikt- tas notiek tekoši.
...bet Basovoam vienmēr būs..guvām labu pieredzi. ...tik kad kādreiz to pieredzi izmantos lai iegūtu tabulā vairāk punktus?....tas šim trenerim pie di.sas,galvenais ir būt siltā vietā kur neviens tev prātu nep.s.