Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U21 izlase piekāpjas Šveicei

Latvijas U21 izlase piekāpjas Šveicei
Foto: Vladislavs Proškins

Latvijas U21 futbola valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar 0:2 zaudēja Šveices vienaudžiem. Daiņa Kazakeviča vadītās komandas futbolisti izcēlās ar četrām dzeltenajām kartītēm.

Kā jau bija gaidāms, jau ar pirmajām minūtēm šveicieši sāka kontrolēt bumbu, īsām piespēlēm turot satraukumā Latvijas aizsardzību. Daiņa Kazakeviča vadītā komanda gan bija tam sagatavojusies un aizsardzībā spēlēja precīzi, īsti neļaujot izvērsties pretinieku priekšējās līnijas spēlētājiem. Pretuzbrukumos Latvijas futbolisti tika reti, tomēr ļoti aktīvi presēja šveiciešus jau viņu laukuma pusē, Kazakevičam regulāri uzkurinot savus spēlētājus.

Mačs kājām gaisā apgriezās 23.minūtē, kad Latvijas soda laukumā vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs nogāza šveiciešu uzbrucēju Jevtiču. Viesu kapteinis Kasami realizēja 11 metru soda sitienu. Arī turpinājumā viesi kontrolēja spēli, bet latviešu presings atslāba. 36.minūtē pēc centrējuma un neliela haosa Grigorjeva sargāto vārtu priekšā bumbu vārtos raidīja Jevtičs, panākot jau 2:0.

Otrajā puslaikā šveicieši turpināja dominēt. Viesi bija ļoti tuvu trešo vārtu guvumam, kad 54.minūtē pēc sitiena jau tukšos Latvijas izlases vārtos mājiniekus izglāba Plendišķis. Tomēr drīz vien pirmo bīstamo momentu radīja arī Latvija – 62.minūtē Karašausks ar labu sitienu no distances pārbaudīja viesu vārtsarga Špīgela modrību, un uzreiz pēc tam bīstami uzbruka arī Plendišķis, tomēr rezultāts nemainījās. Lai gan Latvija uz pāris minūtēm atguva aktivitāti, tomēr Šveice pilnībā kontrolēja spēli un prata novest spēli līdz uzvarai ar 2:0.

Eiropas U21 čempionāta kvalifikācija

Latvija U21 – Šveice U21 0:2 (0:2)

Vārti: Kasami 24' (11m), Jevtičs 36'
Brīdinājumi: Grigorjevs 23', Savaļnieks 27', Isajevs 68', Kļuškins 79' – Špīgels 90+1'
Latvija U21: Grigorjevs, Plendišķis, Barinovs, Isajevs (Ulimbaševs 89'), Giļničs, Jagodinskis, Kļuškins, Jermolajevs (Rejs 65'), Savaļnieks (Šadčins 78'), Karašausks, Čistjakovs.
Šveice U21: Špīgels, Benito, Ajeti, Dekarli, Vidmers, Bufs (Veloso 84'), Jevtičs (Miani 67'), Kasami, Helifi, Ben Halifa, Frejs (Tabakovičs 75').
Tiesnesis: Hristoss Nikolaidiss (Kipra).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-05 19:39, pirms 11 gadiem
nafig rejs tikai uz mainu naca??

  +9 [+] [-]

, 2013-09-05 19:43, pirms 11 gadiem
Nu Kasami Anglijas Premjerlīgā spēlē, kamēr lielākā daļa no LV čaļiem kuļas pa Virslīgu. Uz tablo 0:2 nav nemaz tik bezcerīgi, bet gan pašsaprotami.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-05 20:33, pirms 11 gadiem
tiešām piekāpās tikai!
Tas Prieko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-09-05 23:25, pirms 11 gadiem
peec speeles areii 7-0 buutu atbilstoshi speeles gaitai. aizsargi tikai klapee aaraa, neviena piespeele, neviena izciiniita gaisa divciinja, vidusliinija - taadas nebija, uzbrukums - tie skontai naudu pelna lielajaa izlasee, shameejaa nespeej neko iesist. treeris - chemodaans sloka tornjkalns jelgava. godiigi, skumji ka chakaree labus puikas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-06 16:27, pirms 11 gadiem
Vairums komentāru galīgi aplami. Pret ļoti spēcīgu pretinieku, protams, ka varējām spēlēt tikai kā otrais numurs, bet mūsējie turējās godam, aizsardzības sistēma gandrīz nekad nepajuka, kopiespaids bija jau krietni labāks, nekā pret Gruziju (un līdz ar to arī rezultāts; sava vecuma kādreizējiem pasaules čempioniem zaudējām, bet ne bezcerīgi). Karašauskam parasti bija jācīnās pret diviem, trim vai pat četriem aizsargiem uzreiz, tāpēc reti izdevās ieķerties bumbā, tomēr vienu ļoti labu sitienu devītniekā viņš sev izkārtoja. Pāris Čistjakova izpildīto soda sitienu (mazliet garām) un Giļņiča autu tālmetieni arī ar plus zīmi. Veiksmīga debija Plendišķim. Ar mīnus zīmi -- salīdzinājums individuālajā tehniskajā sagatavotībā, te šveiciešiem liels, pat milzīgs pārsvars --, bet tas jau apriori bija zināms, robus tehniskajā sagatavotībā nevar novērst izlasē.