Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Man ir kvalitatīvi jāstrādā, nevis jāvērtē sava krēsla stabilitāte"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Man ir kvalitatīvi jāstrādā, nevis jāvērtē sava krēsla stabilitāte"
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase 2022. gada Pasaules kausa atlases ciklu pabeigs ar izbraukuma spēlēm Norvēģijā (13. novembrī) un Gibraltārā (16. novembrī). Valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs preses konferencē skaidroja potenciālo pamatsastāva spēlētāju Jāņa Ikaunieka, Pāvela Šteinbora un Kristera Tobera prombūtni.

- Cik liels bija izaicinājums izplānot nometni, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus, un vai bija bažas, vai nometni vispār varēs aizvadīt Latvijā?
- Ņemot vērā gan Covid-19 ierobežojumus, gan novembra mēnesi, kad parasti ir diezgan lieli izaicinājumi saistībā ar treniņu iespējām Latvijā, bija zināmas bažas gan laika apstākļu, gan ierobežojumu dēļ, bet tagad šie visi jautājumi ir atrisināti. Plānojam pirmās četras dienas gatavoties Rīgā un gatavoties "Daugavas" stadionā un tad divas dienas pirms spēles doties uz Norvēģiju. Skaidrs, ka galvenie izaicinājumi bija kvalitatīva zālāja laukuma ar apgaismojumu nodrošināšana, lai varētu pilnvērtīgi gatavoties plānotajā treniņrežīmā. Šobrīd nekādu būtisku šķēršļu no infrastruktūras vai organizatoriskā viedokļa nav.

- Precizējošs jautājums par Covid-19 ierobežojumiem: ja nemaldos, grupā drīkst trenēties tikai vakcinācijas kursu izgājušie. Vai tas nozīmē, ka visi spēlētāji varēs trenēties grupā, vai būs arī kāds izņēmums? Otrs jautājums par vārtsargiem – Šteinbora prombūtnē pirmais numurs bijis Roberts Ozols, kurš nu Virslīgā izlaidis divas spēles pēc kārtas, kamēr abiem pārējiem vārtsargiem Matrevicam un Zviedrim izlases spēļu pieredzes nav. Kā raugies uz šo situāciju?
- Atbildot uz pirmo jautājumu, visā izlases treneru, personāla štābā un spēlētāju vidū nometnes sākumā būs tikai viens cilvēks, kurš nebūs uzsācis vakcinācijas procesu. Tādēļ šim cilvēkam, kamēr atradīsimies Latvijā, būs zināmi ierobežojumi. Mums jau ir risinājums, kā nodrošināt pirmo sagatavošanās posmu pirms aizlidošanas uz Norvēģiju. Kas attiecas uz jautājumu par vārtsargiem, Roberts iepriekšējās spēles neaizvadīja savainojuma dēļ. Skatīsimies, kā situācija treniņnometnē attīstīsies gan Roberta, gan arī pārējo vārtsargu sakarā, un lēmumu par pamatvārtsargu katrai spēlei pieņemsim atbilstoši situācijai.

- Vai šis vienīgais nevakcinētais spēlētājs ir svarīgs pamatsastāva spēlētājs, un vai šis īpašais risinājums ietekmēs viņa izredzes iekļūt pamatsastāvā vai iegūt tikpat daudz spēles minūšu, cik viņam būtu jābūt?
- Jā, tas ir potenciāls pamatsastāva spēlētājs. Runājot par izredzēm, tad izlaistais treniņu skaits nebūs kritisks, jo atjaunošanās treniņus pēc spēlēm futbolisti arī tāpat var aizvadīt individuāli. Divas dienas pirms spēles jau būsim Norvēģijā un pilnvērtīgi gatavosimies, tādēļ viss būs atkarīgs konkrēti no viņa gatavības – šī situācija izvēli būtiski neietekmēs.

- Kādēļ kandidātos nav Jāņa Ikaunieka, kurš klubā jau atgriezās un divreiz izgāja uz maiņu?
- Jāņa situācija starp šīm nometnēm nebija būtiski uzlabojusies. Jā, viņš izgāja laukumā arī noslēdzošajā Somijas čempionāta spēlē, bet, teiksim tā, viņš vēl vairāk saasināja esošo traumu. Šobrīd viņš nav gatavs aizvadīt pilnvērtīgu treniņprocesu, un arī pirms šīm spēlēm kluba sastāvā viņš trenējās minimāli – tas faktiski bija kluba un Jāņa kopīgs lēmums, un pašreizējā situācijā stāvoklis ne tikai nav uzlabojies, bet pat ir pasliktinājies. Tas ir iemesls, kādēļ viņa nebūs ar mums izlasē.

- Vai Šteinbora un Tobera gadījumā cerību nebija vispār? Kāda ir viņu pašreizējā situācija?
- Šteinbora gadījumā cerību īsti nebija, jo viņš joprojām ārstējas un netrenējas. Kristers savukārt burtiski pirms dažām dienām atsāka treniņus ar komandu. Ņemot vērā viņa šā brīža stāvokli un kondīcijas, kopīgi pieņēmām lēmumu viņu neizsaukt uz nometni, jo viņš tikai tik tikko ir sācis trenēties kopējā grupā un viņa gatavības līmenis nav atbilstošs tam, ko gribētu redzēt izlasē.

- Pagājuši divi no trim līgumā paredzētajiem cikliem, un abos uzdevums nav izpildīts. Kā vērtē, cik stabilas ir tavas pozīcijas Latvijas izlases trenera krēslā, un kā pats vērtē šos divus gadus amatā bez uzdevuma neizpildīšanas?
- Ja runā par iepriekšējo ciklu, tas uzdevums bija iekšējs – tas nebija izvirzīts no valdes puses un nebija paredzēts manā līgumā. Runājot par šo ciklu, valde pieņēma lēmumu izvirzīt konkrētu uzdevumu iegūt ceturto vietu. Skaidrs, ka darījām visu, lai šo uzdevumu izpildītu. Tas nebija vienkāršs un bija izaicinošs. Kopumā domāju, ka komanda ir progresējusi gan spēles snieguma, gan rezultātu ziņā. Šajā ziņā varu teikt tikai vienu, ko jau esmu teicis iepriekš: man nav jāvērtē mana krēsla stabilitāte vai nestabilitāte. Mans uzdevums ir kvalitatīvi pildīt darbu, ko arī daru, un darīt visu, lai komanda sasniegtu maksimālos rezultātus. Tas jau ir jautājums vadībai, valdei, kas šo uzdevumu izvirzīja un arī vērtēs mūsu šā brīža darba kvalitāti.

- Divi jautājumi par malējiem aizsargiem. Pirmkārt, vēlreiz izsaku līdzjūtību Raivim Jurkovskim un viņa piederīgajiem. Vai ar viņu ir bijusi saruna par pašreizējo situāciju un kādas ir gaidas saistībā ar viņa dalību šajās spēlēs? Otrkārt, labajā malā atkal izsaukts Vladislavs Fjodorovs, kurš pret augstāko līgu komandām kopš jūlija tikai vienreiz bijis pamatsastāvā. Vai tas ir labās malas aizsargu deficīta dēļ, un vai viņš arī ar šādu spēļu praksi ir otrā izvēle šajā pozīcijā?
- Runājot par Raivja situāciju, nedomāju, ka būtu pareizi to komentēt plašāk. Ar viņu komunicējam, un viņa gatavība nometnei un spēlēm būs pirmām kārtām viņa paša individuāls lēmums, kuru mēs jebkurā gadījumā cienīsim. Šobrīd vēl ir pāragri spriest, kāda būs situācija ar viņa gatavību spēlēm. Kas attiecas uz Vladislava Fjorodova izsaukšanu, tas šobrīd liecina tikai par to, ka joprojām uzticamies Vladislava kvalitātēm, rēķināmies ar viņu kā izlases spēlētāju. Kā jau esmu teicis iepriekš, īstermiņa spēļu prakses trūkums nav galvenais arguments, kā dēļ es nesauktu spēlētāju. Skaidrs, ka situācija ar būtisku spēļu prakses trūkumu nav laba, bet joprojām uzticamies Vladislavam un pilnībā viņu uzskatām par pilnvērtīgu nacionālās izlases spēlētāju, rēķināmies ar viņu tuvākajās divās spēlēs.

- Runājot par nākotni, vai jau ir ieskicēts plāns ziemai un pavasarim, meklējot pārbaudes spēļu pretiniekus?
- Šobrīd koncentrējamies noslēdzošajām divām spēlēm ciklā. Skaidrs, ka ir plāns un konkrētas iestrādnes šā plāna realizācijā, bet jāņem vērā, ka mums vēl ir jāsagaida Nāciju līgas izloze [16. decembrī], lai mēs saprastu konkrētos pretiniekus un konkrētās spēles, jo no spēļu skaita var būt būtiska atšķirība, vai tiksim trīs vai četru komandu grupā. Plašākus komentārus šobrīd neesmu gatavs sniegt – viss akcents pašlaik ir tuvākajām divām spēlēm.

- Vai šis kandidātu saraksts ir galīgs, vai arī varam gaidīt kādus papildinājumus?
- Šobrīd tas ir galīgais saraksts. Ja visiem viss būs kārtībā ar veselību un visi būs pieejami nometnē, nekādus papildinājumus neplānojam izsaukt. Ja kādam spēlētājam radīsies problēmas, tad arī izskatīsim iespējas papildināt izlases rindas. Kopumā mūsu redzeslokā kā tuvākās rezerves ir 5-6 spēlētāji, kuri kādā laika posmā jau ir bijuši izlasē, un tad atkarībā no tā, kurās pozīcijās var rasties problēmas, arī tiks pieņemts lēmums.

- Kā ietekmē kandidātu izvēli atsevišķu klubu tiešāka vai netiešāka saistība ar jautājumiem par sarunātām spēlēm? Atceroties, ka agrāk nesauci spēlētājus no "Ventspils", kurai tobrīd vēl nebija nekādu oficiālu sankciju, bet Tīdenbergu un Ingaru Stugli sauci pēc viņu nokļūšanas "Liepājā", vai tagad "Spartaka" spēlētāju - piemēram, redzeslokā esošā Dāvja Oša - izredzes tikt izsauktiem ietekmē Edgara Gaurača diskvalifikācija? Vai pēc šādas ziņas tavs tolerances līmenis pret attiecīgu klubu ir nokritis līdz nullei?
- Droši vien nodalītu klubu un konkrētas personas. Noteikti man nav tolerances pret tāda veida darbībām, kuras ir saistītas ar spēļu sarunāšanu un kuras būtiski kaitē futbolam, un kuras, manuprāt, nav pieņemamas. Tas diez vai uzreiz uzliek melnu krustu uz spēlētājiem. Runājot par šiem "Ventspils" spēlētājiem, neatceros, ka būtu kaut kur paudis pozīciju, ka tas bija iemesls viņu neizsaukšanai, jo arī iepriekš spēlētāji no "Ventspils" ir bijuši – arī tad, kad vēl strādāju U21 izlasē. Šajā konkrētajā situācijā nav tā, ka kāds spēlētājs no kāda kluba, kurā kādai amatpersonai ir bijušas problēmas ar šo tēmu, varētu būt iekļuvis manā melnajā sarakstā. Cita lieta, ka, ja ir indikācijas par konkrēta spēlētāja darbībām šajā virzienā, tas gan nav savienojams ar nacionālās izlases spēlētāja statusu. Tas gan!

- Norvēģijā no Latvijas spēlētājiem visaugstākajā līmenī spēlē 2002. gadā dzimušais Eduards Daškevičs. Cik daudz nacionālās izlases treneris seko viņam līdzi? Un vai tā ir tiesa, ka LFF agrāk ir sazinājusies ar Daškeviča pašreizējo kluba biedru [32 gadus veco Latvijas izcelsmes pussargu] Aleksandru Melgalvi par iespēju piesaistīt Latvijas izlasei?
- Ja runā par Eduardu, sekoju līdzi visiem Latvijas U21 izlases pamatsastāva spēlētājiem – gan viņu klubu karjerām, gan spēlei U21 izlasē. Mans kolēģis Aleksandrs Basovs nesen arī bija vizītē Norvēģijā un apmeklēja Eduarda klubu. Tas ir viss, ko varu pateikt. Zinām par Eduarda gaitām klubā. Viņš traumas dēļ kādu laiku nav spēlējis, un arī pirms tam viņš, tikai nesen pievienojies klubam, nebija izcīnījis būtisku spēles laiku. Kas attiecas uz Aleksandru Melgalvi, jā, savulaik bija situācija, ka Aleksandrs Starkovs un Roberts Mežeckis bija vizītē pie viņa, iepazinās un izrunāja potenciālās iespējas spēlēt izlasē. Ņemot vērā, ka sekojam līdzi Daškeviča kluba gaitām, esam lietas kursā arī par Melgalvja sniegumu. Nekādu tālāku plānu vai soļu par Aleksandra iespējamo spēlēšanu Latvijas nacionālajā izlasē nav bijis, un arī tuvākajā laikā tādu plānu nav.

- Kuriem spēlētājiem iepriekšējā mēneša laikā vislabāk klājies snieguma ziņā klubā?
- Ja runā par posmu starp izlases nometnēm, tad būtisku atklājumu diezin vai bija. Protams, prieks, ka Roberts Uldriķis ir debitējis kluba pamatsastāvā Nīderlandes augstākajā līgā, kas ir labs signāls izlasei un arī pašam Robertam. Tas noteikti priecē. Tāpat kā priecē tas, ka Vladislavs Gutkovskis sevi labi parāda kluba rindās un spēlē rezultatīvi, atdod izšķirošas piespēles. Šie divi uzbrukuma līnijas spēlētāji ir tie, kurus varētu izcelt. Bez šaubām, arī Kaspars Dubra, kurš ir kļuvis par vienu no komandas līderiem un kapteini Ukrainas klubā. Neteikšu, ka bija kāds futbolists, kurš šajā laikā globāli pārsteidza, bet tos, kuri ir ar lielāko pozitīvo tendenci, laikam jau atzīmēju. Ja runājam par spēlētājiem no Latvijas čempionāta, tad pirmām kārtām jāizceļ spēlētāji no "Valmieras" un RFS, kuri cīnās par titulu un ir vieni no komandu līderiem. Arī tas, bez šaubām, priecē. Lielu pārsteigumu nav, bet posms starp nometnēm lielākajai daļai spēlētāju ir vērtējams ar pozitīvu zīmi.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-04 15:27, pirms 3 gadiem
Esi vecis,un ja zaudēsim Gibraltārā.. atkāpies...

  +3 [+] [-]

, 2021-11-04 15:44, pirms 3 gadiem
Skaidrs, Dains saprot,ka ne visi krēsli var izturēt viņa svaru.Pareizi saka-ir kvalitatīvi jāstrādā savs darbs,bet futbolistiem savukārt jāspēlē sava spēle.

  +6 [+] [-]

, 2021-11-04 16:20, pirms 3 gadiem
Ļurba rakstīja: Esi vecis,un ja zaudēsim Gibraltārā.. atkāpies...
Ja spēlēsim tā kā pēdējās spēlēs, tad domāju Gibraltārā būs uzvara. Lai vai cik samocīta, bet būs.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-04 16:51, pirms 3 gadiem
Prātīgi vārdi no trenera puses. Treneris strādā un nevis domā cik viņa vieta ir stabila. Treneriem jābūt psiholoģiski noturīgiemun jāsaprot, ka jebkurā brīdī var zaudēt darbu. Treneris domā par savu darbu, tie, kuri noalgoja, domā vai uzticēties trenerim.
Kopumā Latvijas izlases spēle ir kaut cik nostādīta līmenī cik tas iespējams. Var patikt vai nepatikt Kazakēvičs, var nepatikt kā viņš tika pieņemts darbā un nepatikt tie, kuri viņu pieņēma utt, bet neuzskatu, ka treneris būtu jāmaina.
Latvijas futbola federācija un futbola vide Latvijā no iekšpuses ir pamatīgi sapuvusi un patīk Sporta studijā izteiktā doma, nemaz nav tik neiespējami, ka Latvijas futbola federācijā nomaina pilnīgi visus un vietā nāk cilvēki no UEFA. Pilnīgi neitrāli cilvēki.
Ja tagad mainīs Kazakeviču, atkal sāksies negodīgās spēlītes un liks kādu federācijai izdevīgo par treneri. Spēles kvalitāte izlasē kaut nedaudz bet ir uzlabojusies, sastāvā ir jauni spēlētāji. Lai process turpinās un ja mainam , tad mainam visu augšu.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-04 16:54, pirms 3 gadiem
nevērtē gan, daiņelim kā ieliktenim viss stabili, kamēr esošā šļuškas šlaka pie siles.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-04 17:22, pirms 3 gadiem
Saulīte mūsu spilgtā un treneru ceha zvaigzne, tev vajag katru dienu ieskatīties spogulī un sev pateikt, cik gan tu esi spēcīgs treneris. Tava kvalifikācija ir trenēt U-14 Jelgavā. Ja paskatās tabulā, tad kas tad ir pārējie treneri? Starkovs, Pertia, Grigarčuks, Zelkiavičus? Tagad arī jaunie: Morozs, Basovs, Kalašņikovs. Vot viņiem ir līmenis, bet tu paņem aiz rokas Paharu, Riherdsu un pastāstiet viens otram, cik jūs spēcīgi.

  +3 [+] [-]

, 2021-11-04 17:45, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Prātīgi vārdi no trenera puses. Treneris strādā un nevis domā cik viņa vieta ir stabila. Treneriem jābūt psiholoģiski noturīgiemun jāsaprot, ka jebkurā brīdī var zaudēt darbu. Treneris domā par savu darbu, tie, kuri noalgoja, domā vai uzticēties trenerim.
Kopumā Latvijas izlases spēle ir kaut cik nostādīta līmenī cik tas iespējams. Var patikt vai nepatikt Kazakēvičs, var nepatikt kā viņš tika pieņemts darbā un nepatikt tie, kuri viņu pieņēma utt, bet neuzskatu, ka treneris būtu jāmaina.
Latvijas futbola federācija un futbola vide Latvijā no iekšpuses ir pamatīgi sapuvusi un patīk Sporta studijā izteiktā doma, nemaz nav tik neiespējami, ka Latvijas futbola federācijā nomaina pilnīgi visus un vietā nāk cilvēki no UEFA. Pilnīgi neitrāli cilvēki.
Ja tagad mainīs Kazakeviču, atkal sāksies negodīgās spēlītes un liks kādu federācijai izdevīgo par treneri. Spēles kvalitāte izlasē kaut nedaudz bet ir uzlabojusies, sastāvā ir jauni spēlētāji. Lai process turpinās un ja mainam , tad mainam visu augšu.
Var patikt, var nepatikt! Tev noteikti arī nebūtu iebildumu ja izlasi trenētu Mežeckis vai kaut Pukinsks. Tas ka tur rotē savējie un naudu, normālu naudu, labāk dod savējam klaunam, kurš var iet trenēt vidusskolas puišus nevis nacionālo izlasi. Nevis algo ilgtermiņā salīdzinoši normālu treneri. Aizdzina visu, visus ar savām ārkārtas menestruācijām un nekas nemainījās, izņemot sejas, zābaku sejas! Tagad sprēgātāji kož divtik pirkstos, cerēdami ka tie nesāpēs un varēs beidzot pamosties. Vnk ej na... ar visiem saviem patīk!

  +2 [+] [-]

, 2021-11-04 18:21, pirms 3 gadiem
1 otru neizslēdz: stabilam krēslam piemīt kvalitāte, vērtējums sekos..

     [+] [-]

, 2021-11-04 19:03, pirms 3 gadiem
Izlases spélé redzams progress, vairãki jauni perspektïvi spélétãji.
Jãłauj Dainim strãdãt. Bûtu liela kłûda tuvãkã nãkotné mainît treneri.

     [+] [-]

, 2021-11-04 19:30, pirms 3 gadiem
KDubriks rakstīja: Var patikt, var nepatikt! Tev noteikti arī nebūtu iebildumu ja izlasi trenētu Mežeckis vai kaut Pukinsks. Tas ka tur rotē savējie un naudu, normālu naudu, labāk dod savējam klaunam, kurš var iet trenēt vidusskolas puišus nevis nacionālo izlasi. Nevis algo ilgtermiņā salīdzinoši normālu treneri. Aizdzina visu, visus ar savām ārkārtas menestruācijām un nekas nemainījās, izņemot sejas, zābaku sejas! Tagad sprēgātāji kož divtik pirkstos, cerēdami ka tie nesāpēs un varēs beidzot pamosties. Vnk ej na... ar visiem saviem patīk!
Ļoti labi jūtams , ka runā emocijas nevis veselais saprāts. Tev nepatīk Kazakēvičs un līdz ar to tipiska latvieša sindroms - viss akas ar viņa darbiem saistās ir slikti. Varbūt būsi pārsteigts bet arī amn nepatīk Kazakēvičs, bet ja izlase kaut ko jedzīgu kopumā parāda, tad lai vpaliek. Atmetam emocijas.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-04 20:00, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Ļoti labi jūtams , ka runā emocijas nevis veselais saprāts. Tev nepatīk Kazakēvičs un līdz ar to tipiska latvieša sindroms - viss akas ar viņa darbiem saistās ir slikti. Varbūt būsi pārsteigts bet arī amn nepatīk Kazakēvičs, bet ja izlase kaut ko jedzīgu kopumā parāda, tad lai vpaliek. Atmetam emocijas.
Atmetam emocijas. Ir pāris skaisti zaudējumi lielvalstīm, pēc, kurām sākas runas par "dižo progresu". Spēles ar sava līmeņa komandām, joprojām ir vājas (NL un 3:1 pret Gibraltāru, kur rezultāts daudz skaistāks par spēli). Reāli nav pamata runāt par kaut kādu izteiktu progresu. Var atcerēties to, ka abos mačos pret Nīderlandi, tāpat arī pirmajā mačā pret Norvēģiju zināmā mērā veicās, ka rezultāti ir pat ļoti pieklājīgi. Ja tagad zaudēs Norvēģijai 0:5 un pamanīsies zaudēt Gibraltāram - arī būš progress vai mainīsi plati un runāsi par regresu?

  +5 [+] [-]

, 2021-11-04 20:01, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Izlases spélé redzams progress, vairãki jauni perspektïvi spélétãji.
Jãłauj Dainim strãdãt. Bûtu liela kłûda tuvãkã nãkotné mainît treneri.
Kuri ir tie jaunie, perspektīvie, kuri pie Daiņa spēlē nozīmīgu lomu, kuri nebija spēlējuši izlasē pirms Daiņa?

  +2 [+] [-]

, 2021-11-04 21:00, pirms 3 gadiem
Daini atkāpies!

  -1 [+] [-]

, 2021-11-04 21:27, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Atmetam emocijas. Ir pāris skaisti zaudējumi lielvalstīm, pēc, kurām sākas runas par "dižo progresu". Spēles ar sava līmeņa komandām, joprojām ir vājas (NL un 3:1 pret Gibraltāru, kur rezultāts daudz skaistāks par spēli). Reāli nav pamata runāt par kaut kādu izteiktu progresu. Var atcerēties to, ka abos mačos pret Nīderlandi, tāpat arī pirmajā mačā pret Norvēģiju zināmā mērā veicās, ka rezultāti ir pat ļoti pieklājīgi. Ja tagad zaudēs Norvēģijai 0:5 un pamanīsies zaudēt Gibraltāram - arī būš progress vai mainīsi plati un runāsi par regresu?
Ar progresu domāju pašu spēli nevis rezultātu. Nesaprotu ko nozīmē mainīt plati. Ja spēle uzlabojos to rakstu, ja pasliktinās to rakstu. Ja spēle būs slikta nākamās 2 spēlēs , tad tā arī rakstīšu. Uzsvars uz vārduiem spēles kvalitāte nevis rezultāts.
Vai neatceries kāda bija mūsu spēle iepriekšējā ciklā kad pēc 30 minūtēm bija 0-5 un sajūta ka netiekam pāri centram. Spēles kvalitāte bija nekāda.
Var zaudēt Norvēģijai 0-5 ar briesmīgu spēli un zaudēt 0-5 ar normālu spēli. Tā kā redzēsim, bet analizēju izlasi kopumā ILGTERMIŅĀ un 2 spēles ir daļa no ilgtermiņa.

  -2 [+] [-]

, 2021-11-04 22:06, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kuri ir tie jaunie, perspektīvie, kuri pie Daiņa spēlē nozīmīgu lomu, kuri nebija spēlējuši izlasē pirms Daiņa?
Krollis, Jaunzems,Gutkovskis,Ķigurs, Tobers(diemźél trauméts) Matrevics, Ozols, Uldriķis, Ontužãns, Janka Ikaunieks(ar diemźél mocãs ar traumãm) Ćernomordijs, Jurkovskis . .beidzot veidojas komanda, kolektïvs . .
Nav jau tik bûtiski kãds rezultãts bûs ar Norvéģiju, drośvien zaudés, bet bûtiski ir kã spéles.
Jãdod 1-2 gadi śaj komandai un tad jãvérté!

  -4 [+] [-]

, 2021-11-04 22:09, pirms 3 gadiem
Tie gaudotãji apriebuśies, priecãjas par katru neveiksmi!

  -2 [+] [-]

, 2021-11-04 22:11, pirms 3 gadiem
Beidzot ir komanda par ko fanot, atbalstît un daudzi to saprot, to varéja redzét, sajust pédéjãs spélés stadionã.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-05 00:02, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Krollis, Jaunzems,Gutkovskis,Ķigurs, Tobers(diemźél trauméts) Matrevics, Ozols, Uldriķis, Ontužãns, Janka Ikaunieks(ar diemźél mocãs ar traumãm) Ćernomordijs, Jurkovskis . .beidzot veidojas komanda, kolektïvs . .
Nav jau tik bûtiski kãds rezultãts bûs ar Norvéģiju, drośvien zaudés, bet bûtiski ir kã spéles.
Jãdod 1-2 gadi śaj komandai un tad jãvérté!
Es tev prasīju nosaukt kuri ir jauni, perspektīvi, kuri nebija spēlējuši pirms Daiņa, bet tagad ir ar būtisku lomu. Janka Ikaunieks jauns un perspektīvs? Matrēvics ar nozīmīgu lomu bez debijas? Praktiski visi tevis nosauktie debitēja vēl pirms Daiņa. Tikai Ozols un Krollis atbilst tam, ko tev jautāju...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-05 00:08, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Ar progresu domāju pašu spēli nevis rezultātu. Nesaprotu ko nozīmē mainīt plati. Ja spēle uzlabojos to rakstu, ja pasliktinās to rakstu. Ja spēle būs slikta nākamās 2 spēlēs , tad tā arī rakstīšu. Uzsvars uz vārduiem spēles kvalitāte nevis rezultāts.
Vai neatceries kāda bija mūsu spēle iepriekšējā ciklā kad pēc 30 minūtēm bija 0-5 un sajūta ka netiekam pāri centram. Spēles kvalitāte bija nekāda.
Var zaudēt Norvēģijai 0-5 ar briesmīgu spēli un zaudēt 0-5 ar normālu spēli. Tā kā redzēsim, bet analizēju izlasi kopumā ILGTERMIŅĀ un 2 spēles ir daļa no ilgtermiņa.
Spēles pret Norvēģiju un Nīderlandi viesos jau bija nekādas. Tikai rezultāts patīkamāks, jo paglāba vārtsargs un pretinieku šķībās kājas. Tas pats Holanns nopūdelēja vismaz 3-4 reizes. Mači ar Melnkalni viduvēji, arī neizšķirts ar Turciju drīzāk slikts kā labs. 3:1 uzvara pret Gibraltāru ir no tām, kur kā saka spēle aizmirsīsies, rezultāts paliks, jo spēle bija katastrofa. Būtībā labas ir bijušas 2 spēles - 0:1 pret Holandi un 1:2 pret Turkiem. Nekāda mega progresa nav.

Un ja analizē ilgtermiņā, tad neizņem no tā fragmentus, bet kopumu. Ilgtermiņš - vairāki cikli/gadi nevis atsevišķi mači. Šobrīd ILGTERMIŅĀ pozitīvās vēsmas ir tas, ka sākts sist iekšā, neielaiž tonnu, taču sava kalibra komandas, joprojām ir ciets rieksts.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-05 15:42, pirms 3 gadiem
kad sito klaunu nonems? pat vina atbildes nav velmes lasit, jau apmeram zinamas atbildes

     [+] [-]

, 2021-11-05 21:10, pirms 3 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un ja analizē ilgtermiņā, tad neizņem no tā fragmentus, bet kopumu. Ilgtermiņš - vairāki cikli/gadi nevis atsevišķi mači. Šobrīd ILGTERMIŅĀ pozitīvās vēsmas ir tas, ka sākts sist iekšā, neielaiž tonnu, taču sava kalibra komandas, joprojām ir ciets rieksts.
Ja analizē ilgtermiņā, tad ir skaidri redzams, ka izlases spēle Kazakeviča vadībā ir būtiski uzlabojusies. Ja sākumā bija grūtības tikt pāri centram, kā jau te minēja, tad pēdējās spēlēs Latvijas izlase rāda ļoti skatāmu futbolu un nebaidās uzbrukt arī pret spēcīgākiem pretiniekiem. Ir uzlabojusies piespēļu precizitāte, izveidojies labs komandas gars. Spēlē pret Nīderlandi pretinieki beigās tika iespiesti savā soda laukumā, un kaut kas tāds sen nebija redzēts.

     [+] [-]

, 2021-11-06 13:09, pirms 3 gadiem
Njā, Daiņelim ir savs atbalstītāju loks, es domāju, ka bez variantiem nograbēsim pret Norgi, un varbūt 1-1 Gibraltārs.