Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase Baltijas kausā izlaiž 2:0 pret lietuvietēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sieviešu izlase Baltijas kausā izlaiž 2:0 pret lietuvietēm
Latvijas sieviešu izlase
Foto: LFF

2016. gada Baltijas kausa izcīņu apņēmīgi sāka Latvijas sieviešu izlase, kas pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā pret pagājušā gada uzvarētāju Lietuvu. Tomēr noslēgumā divi zaudēti vārti un neizšķirts - 2:2.

Latvijas izlase, kas Baltijas kausā pēdējoreiz uzvarēja 2011. gadā, vadībā izvirzījās 16. minūtē, kad pēc tālas piespēles uzbrukuma smailē nonāca Renāte Fedotova, kura lietuviešu vārtsardzi pārsteidza ar tālu sitienu, bumbu tīklā raidot ar atsitienu pret vārtu kreiso stabu. Pārsvars tika dubultots puslaika otrajā pusē, izgājienu vienatnē realizējot Sandrai Voitānei.

43. minūtē vienatnē pret vārtsardzi varēja izrauties arī Olga Ševcova, tomēr šādu iespēju viņai liedza pretinieces spēle ar roku. Sekoja dzeltenā kartīte un soda sitiens no bīstamas pozīcijas, taču bumba lidoja virs vārtu pārliktņa. Tāpat otrā puslaika ievadā pēc stūra sitiena iespēja izcelties bija Fedotovai, bet moments palika neizmantots.

Latvija kontrolēja notikumus laukumā, tomēr beigās salūza. 76. minūtē Gabija Geģaudaite sita precīzi ar galvu pēc piespēles gar vārtiem, bet četras minūtes vēlāk Simona Veličkaite realizēja izgājienu vienatnē pret laukuma saimnieču vārtsardzi Mariju Ibragimovu.

Iespēja izraut uzvaru latvietēm bija 93. minūtē, tomēr Anastasija Čemirtāne no soda laukuma robežām šāva garām tālajam stūrim. Tādējādi Latvijas izlase dueli pret pagājušā gada Baltijas kausa uzvarētāju Lietuvu noslēdza neizšķirti - 2:2.

Identisks rezultāts tika fiksēts arī dienas pirmajā duelī, kurā tikās Igaunijas un Fēru salu sieviešu izlases. Rīt pulksten 18:00 latvietes cīnīsies ar igaunietēm.

Latvija - Lietuva 2:2 (2:0)

Vārti: Fedotova 16' Voitāne 31' - Geģaudaite 76 Veličkaite 80'
Latvijas izlases starta sastāvs: Ibragimova, Ročāne, Spruntule, Miksone, Čemirtāne, Bidermane, Matīsa, Tarasova, Ševcova, Voitāne, Fedotova.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-04 20:05, pirms 8 gadiem
Darba dēļ skatījos tikai spēles sākumu un nobeigumu. Dīvains tas sieviešu futbols. Kā var gūt 2 vārtus, ja pirmajās 10 min un nobeigumā 20 min lietuviešu vārtiem mūsējās pat tuvumā nenonāca?

     [+] [-]

, 2016-08-04 21:00, pirms 8 gadiem
Caune JM rakstīja: Darba dēļ skatījos tikai spēles sākumu un nobeigumu. Dīvains tas sieviešu futbols. Kā var gūt 2 vārtus, ja pirmajās 10 min un nobeigumā 20 min lietuviešu vārtiem mūsējās pat tuvumā nenonāca?
Ja būtu skatijies pēdējas 20. minūtes, tad būtu pamanījis, ka kompensācijas laikā latvietēm bija izcila iespēja tomēr izraut uzvaru.

Latviešiem futbols vispār ir dīvains sporta veids. Pēc šodienas sapratu, ka britu vecmāmiņas māk labāk atbalstīt savu futbola komandu nekā visādi Metta/LU fani, utt.

Blenziet savas Dinamo pārbaudes spēles pajoļi. Dinamo R = SHIT...