Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

D.Ikaunieks: "Svinības? Varbūt mamma mūs ar Jāni uzaicinās ciemos…"

Rolands Eliņš

D.Ikaunieks: "Svinības? Varbūt mamma mūs ar Jāni uzaicinās ciemos…"
Dāvis Ikaunieks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc Latvijas izlases uzvaras Baltijas kausa izcīņā gandarīti par pieredzi valstsvienībā bija abi debitanti – Sergejs Vorobjovs no "Riga" un Latvijas čempiones "Liepājas" futbolists Dāvis Ikaunieks.

20 gadus vecais daugavpilietis Sergejs Vorobjovs pēc vairākiem Itālijā pavadītajiem gadiem pavasarī atgriezās Latvijā un ar sniegumu "Riga" rindās izpelnījās Mariana Pahara uzmanību. Abos Baltijas kausa mačos Vorobjovs laukumā devās uz maiņu un par savām pirmajām spēlēm izlasē bija apmierināts: "Esmu ļoti priecīgs, ka treneris mani ieraudzīja un izsauca uz šo nometni. Man tas ir ļoti svarīgi, un uzskatu, ka šo laiku aizvadīju neslikti. Par izsaukumu biju pārsteigts, taču par to ļoti priecājos. To nemaz negaidīju – domāju, ka atkal būšu U-21 izlasē. Taču klubs treneris pienāca un pateica man, ka ir izsaukums no nacionālās izlases."

Vorobjovs atzina, ka lēmums atgriezties Latvijā ir atmaksājies: "14 gadu vecumā aizbraucu uz Itāliju un piecus gadus gāju "Albinoleffe" futbola skolā. 16 gadu vecumā debitēju B sērijā, nospēlēju vienu spēli. Tagad esmu atgriezies Latvijā, jo Itālijā komanda izlidoja uz amatieru līgu. Biju pārbaudēs citos klubos Itālijā, taču labi, ka nolēmu braukt atpakaļ uz Latviju, jo gūtā pieredze šajās dienās nacionālajā izlasē man ir liels solis uz priekšu izaugsmē."

Savukārt Dāvis Ikaunieks (22) atklāja, ka pirms ierašanās izlasē bija uztraukts: "Sākumā bija uztraukums par to, kā iejutīšos komandā un kā mani uzņems. Taču viss izrādījās super, komandas biedri ir draudzīgi. Drusku pazinu Kasparu Gorkšu un, ja kas, varēju viņam kaut ko pajautāt. Man viss patika, treniņi bija forši. Ļoti patīkami, ka varēju nākt uz maiņu un uzspēlēt arī pats. Varēju arī gūt vārtus pirmajā spēlē, taču nepaveicās, pārsitu pāri."

"Cerēju jau, ka mani izsauks, taču šī sezona nav iesākusies pārāk veiksmīgi. Lielākas cerības man bija pagājušajā sezonā. Jā, gribējās ar brāli uzspēlēt vienlaicīgi laukumā, taču abas reizes sanāca nomainīt tieši viņu [smaida]. Jābūt līderim savā komandā, tad jau varēšu cerēt uz izsaukumu arī rudenī," piebilda vecākais no brāļiem Ikauniekiem.

Uz jautājumu, vai panākums Baltijas kausā tiks nosvinēts, Dāvis atbildēja, ka, iespējams, tas notiks ģimenes lokā: "Jābrauc mājās uz Liepāju un jātrenējas – nav jau laika svinēt, jo drīz ir spēle pret "Jelgavu". Varbūt vienīgi no rīta mamma mūs ar Jāni uzaicinās ciemos [smejas]."

     [+] [-]

, 2016-06-05 16:19, pirms 8 gadiem
Vorobjovs bija labs, ceru, ka uz izlasi tiks saukts regulāri