Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 sieviešu izlase EČ2024 kvalifikācijas otro kārtu sāk ar neveiksmi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 sieviešu izlase EČ2024 kvalifikācijas otro kārtu sāk ar neveiksmi
Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija informē, ka šodien Latvijas U19 sieviešu izlase ar zaudējumu pret Bulgāriju (1:4) sāka 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otro kārtu.

Lietainos un vējainos apstākļos Latvijas izlase spēli sāka ļoti neveiksmīgi un jau pēc 25 nospēlētām sekundēm nonāca zaudētājos, kad individuāli veiksmīgi nospēlēja Preslava Jordanova. Līdzīgus vārtus viņa guva arī 22. minūtē, vēlreiz parādot individuālo tehniku pretinieces apspēlēšanā, bet 27. minūtē Jordanova realizēja ātrā pretuzbrukuma izgājienu pret Elzu Renāti Strazdiņu un guva savus trešos vārtus.

Spēles 30. minūtē pēc Marinas Teļukevičas izpildītā brīvsitiena eleganti bumbu ar pirmo pieskārienu apstrādāja Santa Sanija Vuškāne un vienus vārtus atguva. Turpinājumā mājinieces aktīvi centās uzbrukt, bet vienā no epizodēm viņas no ceturto vārtu zaudējuma izgājienā glāba Strazdiņa.

Otrā puslaika ievadā Latvijas izlasei neizdevās turpināt atspēlēšanos, un tā vietā 57. minūtē bija atkal jānonāk iedzinējos ar trīs vārtiem. Šoreiz pēc Jordanovas piespēles un mūsu komandas kļūdas bumbas izsišanā no soda laukuma izcēlās Aleksandra Sergejeva. Mača beigu daļā pretinieču vārtsardzei darboties lika Vuškāne, Tīna Čamane, Loreta Dārta Auziņa un Elīza Paula Sīpola, taču par spīti komandas centieniem rezultāts vairs nemainījās.

Šo abu komandu ceļi iepriekš krustojās arī kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, kad tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Turnīra turpinājumā sestdien Latvijas izlase tiksies ar Melnkalni, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, bet 9. aprīlī pretiniekos būs Azerbaidžāna. Visas spēles notiek "LNK Sporta parkā" Rīgā, ieeja bez maksas.

Galvenās treneres Lienes Vācietes vadībā turnīrā Latviju pārstāv septiņu vietējo, kā arī Itālijas un Anglijas klubu futbolistes.

Latvijas WU-19 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā pērn oktobrī Bulgārijā iekrāja pa punktam pret mājiniecēm un Gruziju, ieņemot trešo vietu un netiekot uz A līgu, kur otrajā kārtā tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru.

Otrās kārtas B līgā notiek cīņa par iekļūšanu A līgā nākamajam kvalifikācijas ciklam. Pie šādas iespējas tiks apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17475/jauniete...