Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Neizdevās sākums, bet otro puslaiku pilnībā kontrolējām"

Agris Suveizda

Pahars: "Neizdevās sākums, bet otro puslaiku pilnībā kontrolējām"
Marians Pahars
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc uzvaras Baltijas kausā pār Lietuvu (2:1) bija gandarīts par parādīto sniegumu otrajā puslaikā, taču atzina, ka spēles sākums nepadevās.

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Vispirms gribu apsveikt puišus ar rezultātu. Tas bija galvenais, tāds bija mūsu uzdevums, un viņi to labi izpildīja. Šodien bija īsta kausa spēle. Ne tik patīkama, bet galvenais bija rezultāts un mēs to sasniedzām. Tagad vajag sagatavoties nākamajai spēlei."

- Lietuviešu treneris teica, ka pirmais puslaiks bija labākais viņa vadībā. Ko vari teikt par mūsu pirmo puslaiku – pirmās 20 minūtes lietuvieši mūs pamatīgi vazāja.
- Jā, viņiem bija viens vai divi bīstami momenti – pārliktnis. Grūti tagad pateikt, kas notika. Varbūt karstums, varbūt vēl kas. Jā, diemžēl sākums neizdevās, bet otrajā puslaikā bijām pelnījuši uzvarēt un bijām daudz labāki par viņiem. Manuprāt.

- Kāpēc pārtraukumā nomainīji Savaļnieku un Tarasovu?
- Tāpēc, ka Zjuzinam bija mazs savainojums. Vakar pirmsspēles treniņā viņš dabūja cirkšņa traumu, un negribējām riskēt [viņu sūtīt pamatsastāvā]. Tāpēc sākumā devām iespēju Lazdiņam un Tarasovam. Gribējām, lai Zjuzins dotu labumu. Pirmajā puslaikā mums acīmredzami pietrūka kvalitātes laukuma vidusdaļā. Taču nevaru teikt, ka Tarasovs nespēlēja labi. Viņš spēlēja labi un ļoti bīstamās situācijās likvidēja briesmas. Tomēr pēc pirmā puslaika vajadzēja svaigus spēkus. Savukārt Roberta maiņa bija plānota – bijām plānojuši viņam un Višņakovam pa 45 minūtēm. Bijām ar viņiem runājuši, un visi tam bija gatavi.

- Kā vērtē Sergeja un Dāvja debiju? Kā viņi izskatās treniņos?
- Grūti tagad atbildēt, varbūt tu šobrīd varētu labāk nokomentēt viņu sniegumu. Bet, manuprāt, bija labi. Viņiem ir potenciāls, tas ir acīmredzams. Vorobjovam ir fantastiska tehnika. Protams, ar viņu ir daudz jāstrādā un viņam vajadzīga prakse. Tāpat ar Dāvi – viņam bija labs moments, tomēr diemžēl mājās neiesita debijas spēlē. Kopumā viņi, manuprāt, izskatās labi.

- Zjuzins spēles beigās bija diezgan paguris. Vai neizskatīji iespēju otrā puslaika beigās nomainīt arī viņu?
- Nē, nē. Par to nedomāju. Godīgi sakot – par to nedomāju vispār. Viņam tika dotas tikai 45 minūtes, un, lai kādā stāvoklī viņš nebūtu, viņš šādā spēlē var aizvadīt 45 minūtes. No otras puses, mums vajadzēja kontrolēt bumbu. Pēdējās minūtēs bija grūti, un viņš ir viens no tiem, kurš var pieturēt bumbu.

- Kas otrajā puslaikā notika Vaņinam? Beidzās ūdens vai kas tur bija?
- Nē, viņam sāpēja vēders. Domāju, ka viņam vajadzēs maiņu, bet viņš palūdza tableti. Ar recepti (smejas).

- Tallinā viņš varēs spēlēt?
- Jā, viss kārtībā.

- Cik liela rotācija varētu būt Tallinas spēlē?
- Nezinu, par to vēl nedomāju. Nopietni gatavojāmies tikai pirmajai spēlei. Tagad mums, protams, būs laiks padomāt un sagatavoties un par to domāsim rīt.

- Kā vari komentēt Rudņeva spēli?
- Tāpat kā parasti. Viņš atdod visus spēkus, viņš atdod visu, kas viņam ir. Dažreiz pietrūka ātruma un precīza pēdējā pieskāriena uzbrukuma noslēgumā, tāpēc aizsargs izsita bumbu. Tādas mazas nianses, taču kopumā man nav nekādu pretenziju ne pret vienu spēlētāju. Visi redzēja, ka viņi laukumā atdeva sevi visu.

- Vai Lietuvas izlase ar kaut ko pārsteidza?
- Lietuva ir laba komanda. Ļoti laba komanda, man patīk. Un pret viņiem bija ļoti grūti spēlēt. Daudz ātru un tehnisku spēlētāju, labs uzbrucējs Spalvis, protams, arī Novikovs, kurš viņiem ir liela zvaigzne. Bet otrajā puslaikā mēs, manuprāt, pilnībā kontrolējām spēli. Bija daudz momentu – nevis tādu, kuros sitam pa vārtiem, bet tādu, kuros varējām kaut ko izveidot. Par to esmu ļoti priecīgs, jo pirmajā puslaikā tāda noskaņojuma nebija. Bija grūti, Lietuvai ir laba komanda.

- Uz ko noraksti ielaistos vārtus?
- Nezinu, neredzēju to epizodi pilnībā. Kas tur notika, kāpēc viņš tik viegli skrēja pa malu. Mums tur bija spēlētāji, bet neviens pret viņu nespēlēja. Taču grūti pateikt, īsti neredzēju to situāciju.

- Ja Torress rīt dabūs pilsonību, viņš brauks uz Tallinu?
- Nu, nē (smaida).

- Kāda ir tava nostāja Torresa jautājumā?
- Manuprāt, ja viņš dabūs pasi, tad, protams, viņš būs mūsu redzeslokā. Iepriekšējā gadā viņš bija labākais spēlētājs Latvijā [Virslīgā]. Ja viņš turpinās tāpat šajā sezonā, tad viņš mūs pastiprinās. Bet viss būs atkarīgs no viņa gatavības. Ne tikai viņam, bet visai "Liepājai" šobrīd neiet tik viegli. Otrā sezona [pēc titula] vienmēr ir grūtāka.

- Ja Torresam jau būtu pase, vai viņš būtu izsaukts uz Baltijas kausu?
- Kāpēc jūs mani provocējat? (smejas) Runājam par Lietuvas un Latvijas spēli. Nezinu, grūti pateikt. Mums sastāvā ir konkurence, un jebkuram spēlētājam ir jāizdara kaut kas, lai iegūtu iespēju spēlēt izlasē. Ja viņš būs tādā pašā kondīcijā kā pagājušajā gadā, tad noteikti.

- Kurš ir labāks uzbrucējs – Pahars vai Jankausks?
- (Smejas) Mēs esam ļoti dažāda stila spēlētāji. Viņam ir liels augums, Paharam diemžēl tāda nav. Lai gan Paharam ir ātrums un cita tehnika. Tie bija mani galvenie trumpji, bet Jankauskam ir labi panākumi – uzvarējis Čempionu līgā un UEFA kausā.

- Teici, ka Rudņevs labi spēlēja. Kāpēc izvēlējies viņu nomainīt ātrāk nekā Šabalu?
- Viņš paprasīja, bija kaut kādas sāpes mugurā.

  +6 [+] [-]

, 2016-06-02 09:41, pirms 8 gadiem
%*&&%*^ un vel "$£%£"$ sportacentrs.com, izsledziet automatiskas reklamas!

p.s. ja jau aizliegts radit futbola straumes arzemes (LV vs LT gadijuma), tad hu*i sis speles reklamas neblokejat arzemem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja