Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sāncenses turpina zaudēt līderus – bijušais Kremļa kluba kapteinis Lovrens atvadās no izlases

Agris Suveizda

Sāncenses turpina zaudēt līderus – bijušais Kremļa kluba kapteinis Lovrens atvadās no izlases
Dejans Lovrens. Foto: Frank Hoermann/Sven Simon/Scanpix

Horvātu centra aizsargs Dejans Lovrens 33 gadu vecumā pavēstījis par karjeras beigām Horvātijas valstsvienībā. Līdz ar to viņš nepalīdzēs Horvātijai Eiropas čempionāta atlases spēlēs pret Latviju.

Lovrens Horvātijas izlasē ir aizvadījis 78 spēles, guvis piecus vārtus, piedalījies trijos Pasaules kausa finālturnīros un vienā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Lovrens bija valstsvienības sākumsastāva aizsargs gan 2018., gan 2022. gada Pasaules kausos, kuros Horvātija sasniedza attiecīgi finālu un pusfinālu.

Janvārī Lovrens atgriezās savā pirmajā ārzemju klubā Lionas "Olympique", taču pirms tam divarpus gadus spēlēja Krievijas valsts uzņēmumam Gazprom piederošajā Sanktpēterburgas "Zenit" un turpināja būt tā kapteinis arī pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā. Kamēr cits horvātu centra aizsargs Domagojs Vida, kurš piecus gadus spēlējis Kijivas "Dynamo", aktīvi un publiski atbalstīja Ukrainu un nosodīja Krieviju, Lovrens publiskajā telpā izcēlās ar repliku, ka, viņaprāt, sports un politika ir jānošķir un Krievijas izlasei būtu jāspēlē Pasaules kausā neatkarīgi no armijas iebrukuma. Krievija pēc iebrukuma tika atstādināta no pārspēlēm, un ceļazīmi uz Kataru ieguva Polija. Lovrens spēlējis arī Anglijas klubos "Southampton" un "Liverpool".

Pasaules kausa finālturnīrā Horvātijas centra aizsargu duetu veidoja 33 gadus vecais Lovrens un talantīgais Joško Gvardiols no "Leipzig", kuram pirms mēneša apritēja 21 gads. Rezerves centra aizsargi bija Josips Šutalo no Zagrebas "Dinamo", kuram drīzumā būs 23. dzimšanas diena, un 33 gadus vecais Vida no Atēnu AEK. Horvātija "Euro 2024" atlasi pēc mēneša sāks ar mājas spēli pret Velsu un izbraukumu uz Turciju, jūnijā aizvadīs Nāciju līgas finālturnīru, bet pret Latviju spēlēs 8. septembrī mājās un 18. novembrī Rīgā. Ļoti iespējams, Horvātijas rindās pret Latviju vairs nebūs arī izlases līdera Lūkas Modriča. "Real Madrid" pussargs, kuram septembrī būs 38 gadi, pagaidām paziņojis, ka grib spēlēt Nāciju līgas finālčetriniekā, bet par tālākajām gaitām izlasē lems pēc tam.