Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

4. grupa: Krievija grauj somus, Vācija mocās pret Velsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

4. grupa: Krievija grauj somus, Vācija mocās pret Velsu
Pjotrs Trohovskis izglāba Vāciju no kauna pret Velsu
Foto: DDP

2010. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas 4. grupā Krievija ar 3:0 sagrāva Somiju, bet Vācija savā laukumā izmocīja minimālu 1:0 uzvaru pret Velsu.

Krievija bez grūtībām apspēlē Somiju

Krievija spēli pret Somiju iesāka ļoti apņēmīgi, taču somi labi aizsargājās un krieviem līdz pirmajam vārtu gūšanas momentam bija jāgaida 18 minūtes. Somijas krievs Jerjomenko izdarīja piespēli atpakaļ savam vārtsargam Jaskelainenam, un Krievijas uzbrucējs Pāvels Pogrebņaks gandrīz pārtvēra šo piespēli. Taču jau sešas minūtēs vēlāk krievi tomēr atklāja spēles rezultātu. Andrejs Aršavins veica lielisku reidu pa laukuma kreiso malu, iespēlēja bumbu Žirkovam, kura sitienu atvairīja somu vārtsargs Jaskelainens, taču atlecošo bumbu cīņā ar Pogrebņaku savos vārtos raidīja somu aizsargs Petri Pasanens -1:0 krievu labā. Piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām rezultātam bija jākļūst 2:0 mājinieku labā. Aršavins izrāvās vienatnē pret Jaskelainenu, somu vārtsargs viņa sitienu atvairīja, bet pie bumbas nokļuva Aršavins un arī Pogrebņaks. Abi krievi nesadalīja bumbu, un briesmas paspēja novērst somu aizsargi. Atpūtā ejot, krieviem minimāls pārsvars – 1:0.

Otrajā puslaikā izpaudās nospiedošs krievu pārsvars. Puslaika ievadā trīs labas iespējas neizmantoja krievu veterāns Igors Semšovs. Līdz nākošajiem vārtiem bija jāgaida 20 minūtes. 65. minūtē Krievijas izlases dubultoja savu pārsvaru. Un arī šoreiz ar somu palīdzību. Konstantīns Zirjanovs izdarīja piespēli gar vārtiem, un bumba, trāpījusi pa kāju somu aizsargam Lampi, ielidoja vārtos – 2:0. Turpinājumā krievi apzināti atdeva spēles iniciatīvu somiem, atbildot ar pretuzbrukumiem. Punktu spēlei ar skaistiem vārtiem 88. minūtē pielika Andrejs Aršavins, spēlējoties tika galā ar abiem somu centra aizsargiem, apspēlēja arī no vārtiem izskrējušo Jaskelainenu un raidīja bumbu tukšos vārtos – 3:0, Krievija izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Grupas līdere Vācija savās mājās Menhenglādbahā pamatīgi nomocījās pret Velsas izlasi. Vienīgos vārtus vāciešiem spēles 72. minūtē guva Pjotrs Trohovskis. Vācija izpildīja stūra sitienu. Bumba nonāca pie Trahovska, kurš eleganti apspēlēja Davidu Edvardsu un guva vārtus ar lielisku sitienu vārtu augšējā stūrī. Vācija izglābās no kauna, un tagad ar četrās spēlēs izcīnītiem 10 punktiem saglabā pirmo vietu 4. grupā, četrus punktus mazāk iekrājušas Krievijas un Velsas izlases.

2010. gada Pasaules kausa izcīņa

Eiropas kvalifikācijas zona, 4. grupa

4. kārta, 15. oktobris
Krievija - Somija 3:0 (1:0) (Pasanens 23' (s.v.), Lampi 65' (s.v.), Aršavins 88')
Vācija – Velsa 1:0 (0:0) (Trohovskis 72')

4. grupa

VIzlaseSP
1. Vācija 4 10
2. Krievija 3 6
3. Velsa 4 6
4. Somija 3 4
5. Azerbaidžāna3 1
6. Lihtenšteina 3 1

5. kārtas spēles,

DatumsSpēle
28.03.09. Krievija – Azerbaidžāna
28.03.09. Vācija – Lihtenšteina
28.03.09. Velsa – Somija

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
fifa.com

1 2 39 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2008-10-15 23:44, pirms 16 gadiem
baigi jau sagārva krievi somus, kur somi pashi savos vārtos iemaucs divus vārtus, bet aršāvina gols gan bija smuks, vairāk jau kā smuki apvadīja aizsargs bija labs.
Slēpts komentārs: reiniksrobis

     [+] [-]

, 2008-10-15 23:47, pirms 16 gadiem
Luiss H rakstīja: Trohovskis. No kuras valstis?
Vācijas izlases spēlētājs ar poļu saknēm.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 23:49, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Autor, sorry, bet vācija jau nu noteikti nemocījās. Tīra statistika Ballaka štanga, kādas 3 vai 2 rokas Velsai soda laukumā, Lāma sitieni, Trohovska, Ballakam, Šveinsteigeram, Podoļskim, Hitzlšpergeram ja nemaldos, tad Helmesam arī bija labas iespējas! Kas bija Velsai? Vismaz 3reiz mazāk... Beigās bija viena izspēle laba, kur Velsas sitienu tukšos vārtos nobloķēja aizsargs, bet pat ja viņš nebūtu to izdarījis, bija aiz muguras cits aizsargs. Spēle nebija slikta. Gols arī neslikts! Adlers varētu arī palikt par pirmo vārtusargu, arī tad, kad Enke būs atpakaļ!!!!
Katram ir savs viedoklis. Vārtu gūšanas iespējas ir jārealizē! Ja līdz 72. minūtei nevarēja dabūt bumbu vārtos, tātad mocījās. Neba jau nu viņi speciāli nesita iekšā

  +1 [+] [-]

, 2008-10-15 23:52, pirms 16 gadiem
Vācija toč nemocījās. Izskatījās, ka spēlē ar manāmu rezervi. Spiediens liels, bet lēna spēle, un (kas neraksturīgi fričiem) - epizodiska paviršība. Visu spēli likās - būs gols, un beigās bija ar. Turklāt vēl citas labas iespējas. Es šo mazo rezultātu norakstītu uz vāciešu nepilnu atdevi.
Bet jāuzteic Velsu, kas spēja samērā daudz un sakarīgus pretuzbrukumus pret Vāciju izveidot. Jauna komanda, no viņiem nākotnē vēl dažu labu pārsteigumu varēs sagaidīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-15 23:55, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Vācijas izlases spēlētājs ar poļu saknēm.
Da tur vāciešiem tikai poļi taisa rezultātu, vai tas ir Kloze vai Podoļskis, Trohovskis vai Borovskis atšķirības nav, visi poļi!

  -4 [+] [-]

, 2008-10-15 23:57, pirms 16 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Katram ir savs viedoklis. Vārtu gūšanas iespējas ir jārealizē! Ja līdz 72. minūtei nevarēja dabūt bumbu vārtos, tātad mocījās. Neba jau nu viņi speciāli nesita iekšā
Kā jau march_2k teica, teikt, ka Vācija mocījās nav pārāk pareizi, izskatījās, ka spēlēja bez stresa, nezinu, varbūt dažiem likās daudz, bet man nepatika, ka bija tik maz tālsitieni. Vajadzētu biežāk. Cik Lāms, Basti, Ballaks un Trohovskis uzsita, tik bija labi. Arī Hammeram daudz netrūka līdz golam no distances. Vācija nemocījās, drīzāk Velsa centās turēties uz savu pretīgo spēles stilu, un psc, jau mača preview bija rakstīts, ka viņi spēlēs ar 5 aizsargiem, tā arī bija! Pretīgi. Visu laiku sēž aizsardzībā. Var redzēt, ka komanda nedomā par savu rezultātu, bet par pretinieka neveiksmi, nevis SEVĪM!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 00:00, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Da tur vāciešiem tikai poļi taisa rezultātu, vai tas ir Kloze vai Podoļskis, Trohovskis vai Borovskis atšķirības nav, visi poļi!
Mums arii Kolisnichenko - tiirais latvietis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: reiniksrobis

     [+] [-]

, 2008-10-16 00:05, pirms 16 gadiem
Chill, Robi, nu nesēdēja visu laiku Velsa aizsardzībā, bija arī pretuzbrukumi, pie tam sakarīgi, ne kā LV-SUI Lūk tas gan bija pretīgs futbols.
Cita lieta, ka pret Vāciju daudz citu variantu viņiem nebija kā spēlēt un vācu pārsvars arī bija liels. Nu nespēlēs visi kā Sporting Gijon atklāto futbolu, lai rezultātā pret spēcīgu pretinieku pakāstu ar 0-6.
EDIT : par naturalizētajiem - bija mums tāds Pāvels Riževskis, baltkrievs laikam, tipa dikti daudzsološais, bet izlasei ne tuvumā labu laiku nav redzēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-10-16 00:08, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Chill, Robi, nu nesēdēja visu laiku Velsa aizsardzībā, bija arī pretuzbrukumi, pie tam sakarīgi, ne kā LV-SUI Lūk tas gan bija pretīgs futbols.
Cita lieta, ka pret Vāciju daudz citu variantu viņiem nebija kā spēlēt un vācu pārsvars arī bija liels. Nu nespēlēs visi kā Sporting Gijon atklāto futbolu, lai rezultātā pret spēcīgu pretinieku pakāstu ar 0-6.
Jā, Latvija pret Šveici nospēlēja pretīgi, bet tāpat... Baigā jēga, Velsai tie uzbrukumi bija TIK neasi!! Protams, šad tad kautkas iznāca, bet reāli, skatījos atgūlies krēslā un nevienā kadrā man nebija pat jāpieceļās sēdus. Tā viņi spēlēja! Bet teikt, ka Vācija mocījās gan bija nevietā. Nu bija, absolūta kontrole pār visu, kas notika laukumā. Kaut vai salīdzinot momentus...

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 00:09, pirms 16 gadiem
Думаю Россия имеет все шансы на первое место в группе…

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 00:17, pirms 16 gadiem
Ir svarīgas un ir ļoti svarīgas spēles, un to no Vācijas spēles stila nu nekādi izskaust nevar. Šī bija svarīga, un ar šādu attieksmi viņi arī nospēlēja - iesitīsim un uzvarēsim!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-16 00:22, pirms 16 gadiem
Luiss H rakstīja: somi var kļūt par pasaules čempioniem
Tikai hokejā.

  -2 [+] [-]

, 2008-10-16 00:22, pirms 16 gadiem
Yuri Gagarin rakstīja: Думаю Россия имеет все шансы на первое место в группе…
Iespējas ir visiem. Domāju, ka Vācija tiks PČ pa taisno, Krievija ar pārspēlēm.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-16 00:22, pirms 16 gadiem
No Vācijas gan negaidīju 1:0, bet uzvara paliek uzvara.

Krievija pārliecinoši čāpo uz priekšu.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-16 00:43, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Wow, kjip baigā atšķirība, ja spēlētājs ir piedzimis citur. Ja viņš dzīvojis, spēlējis un karjeru veidojis vācijā, bet pašu dzīves sākumu no kura neko neatceras nodzīvojis polijā, viņš drošvien ir īstens polis! Gudrīši.
nu nu- piemeeram Poldijs panjeema Vaacijas pilsoniibu, jo polji vinju nenjeema kautkaadaa(U18,U20) izlasee- uzmeta abidu un poljiem tagad skaitaas baigais tautas ienaidnieks, jno poljiem vaacieshi ljoti nepatiik. kronis bija, kad vinsh izceelaas ar vaartiem shovasar pret savu valsti- kas tad bija- "kurrva, kurrva" viuen skaneeja visur!par citiem nezinu, Kloze laikam pat dzimis ir Vaacija, bet apgalvot nenjemos.

     [+] [-]

, 2008-10-16 00:45, pirms 16 gadiem
Yuri Gagarin rakstīja: Думаю Россия имеет все шансы на первое место в группе…
PCh speelees, tas ir skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 07:59, pirms 16 gadiem
Autors laikam liels RU izlases fans,jo savādāk viņam vajadzētu zināt, ka rezultāts 3:0 neskaitās graujošs pat futbolā!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-16 08:08, pirms 16 gadiem
par krieviem kļūdījos, bet ja paskatās, tad somi ar diviem goliem piepalīdzēja pie savas sagraušanas
kaut kā lielvalstis vairākas spēles izlien caur adatas aci, drīz kāds kritīs

  +2 [+] [-]

, 2008-10-16 09:08, pirms 16 gadiem
Juri$$$ rakstīja: par krieviem kļūdījos, bet ja paskatās, tad somi ar diviem goliem piepalīdzēja pie savas sagraušanas
paliidzeeja paliidzeeja...bet ne jau aiz labas dzīves ja pretinieks spiež,tad kļūdās arī iesitot savos vārots RU nopelns

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 09:24, pirms 16 gadiem
Ko var teikt par RUS-FIN matchu, ja pa visu spēli Akinfijevs nereizi nebija nokritis, vai lēcis. Bet kopumā šajā grupā abas līdervienības ar minimāliem enerģijas tēriņiem, no spēles sākuma nezuda pārliecība, ka abas komandas uzvarēs.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-16 10:06, pirms 16 gadiem
Aršavina gols bija labs!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 11:13, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Autors laikam liels RU izlases fans,jo savādāk viņam vajadzētu zināt, ka rezultāts 3:0 neskaitās graujošs pat futbolā!
Счего ты взял что речь идет о счете а не о ходе игры.

И от куда ему это надо знать? Существуют какие-то каноны написания спортивных хэдлайнеров? Че ты несешь, дундук

  +1 [+] [-]

, 2008-10-16 11:58, pirms 16 gadiem
labu speli aizvadiija krievi pret finniem pret kuriem vacieshi tik mocijas un speja panakt tikai neizshkirtu!!!

     [+] [-]

, 2008-10-16 11:59, pirms 16 gadiem
vacieshi kartejo reizi ar polju palidzibu izmoka uzvaru

     [+] [-]

, 2008-10-16 12:03, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Wow, kjip baigā atšķirība, ja spēlētājs ir piedzimis citur. Ja viņš dzīvojis, spēlējis un karjeru veidojis vācijā, bet pašu dzīves sākumu no kura neko neatceras nodzīvojis polijā, viņš drošvien ir īstens polis! Gudrīši.
Latvija ir baiga atshkiriiba

     [+] [-]

, 2008-10-16 12:07, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Autors laikam liels RU izlases fans,jo savādāk viņam vajadzētu zināt, ka rezultāts 3:0 neskaitās graujošs pat futbolā!
ir gadijumi, kad speles rezultatu veerte peec speles nevis peec rezultata!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-16 15:11, pirms 16 gadiem
latgaliits rakstīja: vacieshi kartejo reizi ar polju palidzibu izmoka uzvaru
Laikam neskatiijies spēli, ja runa tadas mulkibas.
Vacija ar pusspeku speleja, reti kad iesledzot pat 3. aatrumu Speleja tiesi ar tadu atdevi, cik bija vajadzigs, lai vinnetu Velsu.
Un 3-3 pret Somiju bija tikai tapec, ka bija pilnigs bardaks aizsardziba, kur centra pirmo reizi izlase kopa speleja aizsargu paris Tasci-Westermann.
1 2 39 komentāri