Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija pēc izgāšanās "Copa America" atlaiž galveno treneri Dungu

Rolands Eliņš

Brazīlija pēc izgāšanās "Copa America" atlaiž galveno treneri Dungu
Dunga
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas Futbola federācija pārtraukusi darba attiecības ar nu jau bijušo vīriešu izlases galveno treneri Dungu un visu treneru kolektīvu.

Bijušais Brazīlijas izlases futbolists Dunga savu otro posmu kā valstsvienības galvenais treneris uzsāka 2014. gadā pēc Brazīlijas ceturtās vietas savās mājās aizvadītās Pasaules kausa izcīņas. Viņš pārņēma izlasi no Luiza Felipes Skolari, kura vadībā tika ciests murgainais zaudējums Vācijai ar 1:7.

Dungas vadībā Brazīlijas izlase aizvadīja divus „Copa America” turnīrus. Parasti šī kausa izcīņa notiek reizi četros gados, bet Dungam sagadījās „uztrāpīt” uz īpašo simtgades turnīru, kas sarīkots ārpus kārtas. Nekas īpaši veiksmīgs Dungam un Brazīlijai neizdevās pagājušā gada „Copa America”, kad nācās izstāties ceturtdaļfinālā, bet pilnīgi katastrofa sanāca šovasar. Spēlējot grupā ar Haiti, Ekvadoru un Peru, Brazīlija divreiz palika sausā, guva tikai vienu uzvaru un palika trešā, kas nozīmēja netikšanu ceturtdaļfinālā.

„Copa America” formāts piedzīvojis vairākas izmaiņas, tāpēc nav korekti salīdzināt panākumus dažādos turnīros, taču palikšana ārpus labāko astotnieka ir Brazīlijas visu laiku sliktākais rezultāts „Copa America”. Lai arī Dungam bija paredzēts vadīt Brazīlijas izlasi arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tas nenotiks, un šodien viņš atbrīvots no darba. Kopā ar Dungu atlaists arī viss pārējais treneru kolektīvs, un Brazīlijas Futbola federācija paziņojusi, ka uzsāk jauna galvenā trenera meklējumus.

Dungas vadībā kopš 2014. gada jūlija tika veikta 11 uzvaru sērija, taču pēdējā gada laikā Brazīlija spēlējusi daudz pieticīgāk un pēdējās 15 spēlēs guvusi septiņas uzvaras. Salīdzinoši vāji brazīliešiem klājies arī PK 2018 atlases cikla ievadā. Sešās spēlēs deviņi punkti un tikai sestā vieta Dienvidamerikas grupā, kamēr uz PK dosies atlases četras labākās izlases, savukārt piektā vieta iegūs tiesības piedalīties pārspēlēs.

Jāpiemin, ka neveiksmīgajā simtgades „Copa America” nepiedalījās brazīliešu lielākā zvaigzne Neimārs, kurš izvēlējās koncentrēties dalībai olimpiskajās spēlēs. Tāpat Brazīlijai lielu skādi nodarīja nepareizi ieskaitītie Peru vārti, kas tika gūti ar roku, taču atklāšanas spēlē pret Ekvadoru Brazīlija sagaidīja sev labvēlīgu lēmumu, kad strīdīgi netika ieskaitīti pretinieku vārti.

Šajās dienās no amata atvadījies arī citas Dienvidamerikas valsts izlases treneris. Savu amatu atstājis Ramons Diass, bijušais Paragvajas izlases treneris. Viņš pirms gada palīdzēja izlasei aizsniegties līdz „Copa America” pusfinālam, turklāt ceturtdaļfinālā izslēdza tieši Brazīliju, bet šoreiz apstājās jau grupu turnīrā, netiekot garām ASV un Kolumbijai.

Izmantotie resursi:
cbf.com.br
Paraguay manager Ramon Diaz resigns following...

  +5 [+] [-]

, 2016-06-14 22:00, pirms 8 gadiem
Vispār nebija jāpieņem viņš,Brazīļi spēlēja vāji jau tai PK 2010,kur atceros knapi vinnēja Ziemeļkoreju..
Tad viņu atlaida,bet pēc tam kāpj uz tā paša grābekļa

     [+] [-]

, 2016-06-14 22:07, pirms 8 gadiem
Kaut kas nesanāca!

  -3 [+] [-]

, 2016-06-14 22:25, pirms 8 gadiem
Nesaprotu to treneru atlaišanu .tad jau būtu jāatlaž visu to komandu treneri ,kuru komandas neizcīna kausu.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-14 22:43, pirms 8 gadiem
Brazīlija lēnām zaudē savas pozīcijas pasaules futbola elitē.

     [+] [-]

, 2016-06-14 22:56, pirms 8 gadiem
knaible rakstīja: Brazīlija lēnām zaudē savas pozīcijas pasaules futbola elitē.
neko vini nav zaudejusi, nevar katru turniru vinnet, ja ir lidzigas 5-10 komandas, tani pasas D-Amerika starp citu ari

     [+] [-]

, 2016-06-14 23:28, pirms 8 gadiem
Vajag panemt trešo reizi!

  +6 [+] [-]

, 2016-06-15 00:10, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: neko vini nav zaudejusi, nevar katru turniru vinnet, ja ir lidzigas 5-10 komandas, tani pasas D-Amerika starp citu ari
Nu jau gadus 10 no tās Brazīlijas, kāda tā bija savā laikā, palikusi tikai vāja atblāzma.

  +3 [+] [-]

, 2016-06-15 00:46, pirms 8 gadiem
klavs95 rakstīja: Nu jau gadus 10 no tās Brazīlijas, kāda tā bija savā laikā, palikusi tikai vāja atblāzma.
ko var gribeet,ja vinjiem shajaa speeleetaaju paaudzee tik viena superzvaigzne un uz visu valsti nevar normaalu uzbruceeju atrast,kameer pirms tam nezinaaji kuru njemt un kuru atstaat malaa

  +3 [+] [-]

, 2016-06-15 08:18, pirms 8 gadiem
Brazīlija nespēj sagremot, ka jau sen viņi vairs nav valdnieki futbolā, tāpat kā Krievija hokejā ..