Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Debitante Gvineja-Bisava atņem punktus mājiniekiem ar Obamejangu priekšgalā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Debitante Gvineja-Bisava atņem punktus mājiniekiem ar Obamejangu priekšgalā
Gvinejas-Bisavas vārtsargs Žunašs Mendešs priecājas par komandas gūtajiem vārtiem
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kauss startējis ar pārsteigumu, jo debitante Gvineja-Bisava otrā puslaika kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1 pret mājinieci Gabonu. Identisks rezultāts tika fiksēts arī duelī starp Burkinafaso un Kamerūnu.

Gabona pirmajā puslaikā nespēja nodemonstrēt kvalitatīvu futbolu, bieži sapinoties meistarībā, tomēr 53. minūtē mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā. Centrējumam no kreisās malas sekoja piespēle gar vārtiem no labā flanga, un pie tālā staba izdevību gaidīja Pjērs Emeriks Obamejangs, Dortmundes "Borussia" spīdeklis un Vācijas Bundeslīgas viens no labākajiem vārtu guvējiem.

Tomēr vien dažas minūtes pirms finālsvilpes laukuma saimnieki piedzīvoja šoku. 91. minūtē Žuarī Šuarešam pēc soda sitiena padevās precīzs sitiens ar galvu, tādējādi Gvineja-Bisava, kura piedalās pirmajā turnīrā valsts vēsturē, izrāva sensacionālu punktu – 1:1.

Identisks rezultāts tika fiksēts arī turnīra otrajā spēlē, kurā Burkinafaso cīnījās neizšķirti ar Kamerūnas izlasi. Rezultāts tika atklāts 35. minūtē, kad soda sitienu no 17 metriem izmantoja kamerūniešu uzbrucējs Bendžamins Moukandžo no Francijas spēcīgākās līgas kluba "Lorient".

Tomēr 15 minūtes pirms pamatlaika beigām Burkinafaso panāca izlīdzinājumu. Soda sitienam no šaura leņķa sekoja atlēkusī bumbu, kuru ar galvu vārtos no tuvas distances raidīja Isoufou Dajo – 1:1. Visas komandas startē A apakšgrupā.

Rīt pulksten 18:00 laukumā dosies Alžīrijas un Zimbabves izlases, bet 21:00 spēkus samēros Senegāla un Tunisija. 2015. gadā Āfrikas Nāciju kausā uzvarēja Kotdivuārā, kas pēc 0:0 pamatlaikā ar 9:8 pēcspēles sitienu sērijā pieveica Ganu. Maču vēroja 33 tūkstoši līdzjutēji.

Pirmdien laukumā jādodas divas reizes turnīrā uzvarējušajai Kongo Demokrātiskajai Republikai, tomēr spēlētāji norādījuši, ka neizmaksāto bonusu dēļ pieteikuši streiku. Tas pārtraucis gatavošanos mačam pret Maroku. Tiesa, kapteinis Jusufs Mulumbu norādījis, ka komanda dosies laukumā. Taču viņš pauda vilšanos, ka katru reizi situācija ir identiska – spēlētāji sagatavojas un aizvada spēles, bet beigās paliek bešā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-15 00:03, pirms 7 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: Kurš man teica, ka Obameyangs grib spēlēt Latvijas izlase!
Balsis galvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja