Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vengers: "Mums vajag tikt vaļā no Nāciju līgas"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Vengers: "Mums vajag tikt vaļā no Nāciju līgas"
Arsēns Vengers. Foto: AFP/Scanpix

Bijušais ilggadējais Anglijas futbola Premjerlīgas kluba Londonas "Asenal" galvenais treneris Arsēns Vengers izteicies, ka UEFA Nāciju līgas vietā vajadzētu divreiz biežāk rīkot Pasaules kausa un Eiropas čempionātu finālturnīrus, francūzis izteicies intervijā Vācijas laikrakstam "Bild".

Leģendārais futbola speciālists noniecinājis Nāciju līgas nozīmi un atpazīstamību, uzskatot, ka līdzjutēji neizprotot nesen ieviestā turnīra struktūru: "Mums vajag tikt vaļā no Nāciju līgas un tās vietā jāliek citus turnīrus, kuri būtu atpazīstamāki un kuru jēga būtu saprotamāka plašākai publikai. Ja jūs cilvēkiem uz ielas pajautātu, kas ir Nāciju līga, tad nebūtu daudz tādu, kuri spētu atbildēt uz šo jautājumu."

Vengers piedāvāja savu ideju: "Vajag rīkot pēc iespējas mazāk turnīru. Mūsdienu futbola pasaulei daudz piemērotāks modelis būtu viens Pasaules kausa un viens Eiropas čempionāta finālturnīrs, kuri katrs notiktu ik pēc diviem gadiem."

"Uzskatu, ka lielo turnīru nozīmīgums biežākas to aizvadīšanas gadījumā nesamazinātos. Šādos gadījumos cilvēkiem vienmēr esmu mēdzis teikt, ka turnīra tēls nemainās no laika apjoma, kas jāgaida starp spēlēm, bet gan no laukumā parādītās spēles kvalitātes. UEFA Čempionu līgu cilvēki taču ar lielu interesi vēro katru gadu," salīdzinājumu veica Vengers.

UEFA Nāciju līgu ieviesa ar mērķi Eiropas izlasēm nodrošināt atbilstoša līmeņa pretiniekus pārbaudes spēļu vietā, kā arī intensīvāku un nopietnāku spēļu praksi. Pirmajā Nāciju līgas turnīrā 2018./19. gada sezonā triumfēja pašreizējā Eiropas čempione Portugāle.

Izmantotie resursi:
https://www.standard.co.uk/sport/fo...

  +2 [+] [-]

, 2020-10-13 00:36, pirms 4 gadiem
Mēs nesaprotam A. VENGERA struktūras.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 00:46, pirms 4 gadiem
ABSOLŪTI piekrītu. Un no paša sākuma jau. Pirmkārt, es tā īsti jēgu tam turnīram joprojām neredzu. Otrkārt, furbolistiem jau tā ir nenormāla slodze klubos + EČvaiPČ kvaļos. Treškārt, tādai Latvijai tomēr ir daudz labāk kapāt pret spēcīgākiem pretiniekiem, nevis muļļāt ničas D zonā. Pat ja būs sagrāves, noteikti būs arī pa kādam pārsteigumam un arī meistarību pieslīpēt var labāk, spēlējot pret tiešām spēcīgiem pretiniekiem.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-13 06:57, pirms 4 gadiem
Brīnos,kā funkcionāri to nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-13 07:29, pirms 4 gadiem
Es gan domāju, ka daudz interesantāk skatīt vienlīdzīga spēka komandu cīņas. Patiesībā Nāciju līgai vajadzētu būt vienīgajam formātam, kurā izspēlē tiesības spēlēt Pasaules un Eiropas čempionātos! Protams gan ne tā kā šobrīd, kad D līgas 1 komanda garantēti spēlēs Eiropas čempī!

  +5 [+] [-]

, 2020-10-13 08:38, pirms 4 gadiem
Viss jaunais vienmēr grūti iedzīvojās.Var jau būt,ka TOP izlasēm šis turnīrs ir mazāk pievilcīgs,bet vidējā un zemākās raudzes izlasēm ideāls,kur vēl parādās kaut kādas izredzes kvalificēties tur,kur pie vecās kārtības,gandrīz nekad netiktu.Tas viens.Un otrais.Tagad līdzjutējiem ir lieliska iespēja novērtēt savu izlašu līmeni,jo jāspēlē ar sev līdzīgām komandām.Un treškārt,šeit valda sportiskais princips.Esat kļuvuši stiprāki un uzvarat.Lūdzu,ceļš uz augstāku līmeni vaļā.Tas no mana skatu punkta.Arī ar spēcīgām izlasēm ir tā laime uzspēlēt pasaules un eiropas kvalifikācijas turnīros.Tā kā viss,manuprāt ir ok.

  +4 [+] [-]

, 2020-10-13 08:54, pirms 4 gadiem
Uzskatu, ka Nāciju Līga ir ļoti parocīga tieši vājajām izlasēm. Komandas var iegūt vairāk spēļu ar līdzvērtīgām komandām un spēt attīstīties.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-13 09:46, pirms 4 gadiem
Lielajām izlasēm protams ka tas nav izdevīgs turnīrs. Mazajām tie ir papildu ienākumi, kas ir jūtami. Kā arī interesants veids, kā nokļūt kkur augstāk caur sportiskajiem mērķiem, nevis truli spēlēt nekam nenozīmīgas pārbaudes spēles.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-13 10:19, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: ABSOLŪTI piekrītu. Un no paša sākuma jau. Pirmkārt, es tā īsti jēgu tam turnīram joprojām neredzu. Otrkārt, furbolistiem jau tā ir nenormāla slodze klubos + EČvaiPČ kvaļos. Treškārt, tādai Latvijai tomēr ir daudz labāk kapāt pret spēcīgākiem pretiniekiem, nevis muļļāt ničas D zonā. Pat ja būs sagrāves, noteikti būs arī pa kādam pārsteigumam un arī meistarību pieslīpēt var labāk, spēlējot pret tiešām spēcīgiem pretiniekiem.
Pilnīgi pretējas domas man. Nāciju līga ir vienīgais turnīrs, kur Latvija var uz kaut ko cerēt (vismaz patreiz). Spēlējot ar (diemžēl) sava līmeņa komandām vismaz var kaut kādu futbolu redzēt nevis tupu atsišanos ar 10 spēlētājiem aizsardzībā.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-13 10:24, pirms 4 gadiem
Vengeram nebūs daudz piekritēju. Neviens negrib degradēt lielos turnīros - Eiropas un pasaules čempi. Bez tam viņš izliekas, ka Copa America nemaz nebūtu.

Nāciju līga arī lielajām izlasēm ir parocīgs formāts, jo, nepavadot daudz laika pārlidojumos, var uzspēlēt ar izlasēm, kas arī spēlē futbolu, nevis liek autobusu. Par Latviju nemaz nerunājot. Beidzot redzam savu līmeni.

     [+] [-]

, 2020-10-13 11:53, pirms 4 gadiem
Īsāk sakot - mums vajag tikt vaļā no Vengera.